Norsk
Gamereactor
artikler

Årets beste spill 2017

Vi har kommet til veis ende i kåringen vår. Her er endelig årets 10 beste spill!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
Årets beste spill 2017

Det er på tide å avsløre hvilke ti spill som har vært våre favoritter i år. Etter mange og lange diskusjoner, samt en veldig demokratisk avstemningsrunde, har vi endelig kommet frem til en Topp 10-liste som vi føler representerer året som har gått.

Årets beste spill 2017

Årets spill #10: What Remains of Edith Finch

I familien Finch har hvert familiemedlem hatt et uvanlig dødsfall. Edith Finch reiser dermed til huset med det rare, sitt barndomshjem, i for å rydde opp i løse tråder. Det vi opplever er et tragikomisk innblikk i en forskrudd familie, fortalt gjennom Edith Finch og øynene til alle de ulike familiemedlemmene. Spillet mestrer ikke helt å vekke tårekanalene, men briljerer i atmosfære og spillmekanikker som forsterker opplevelsen av hvert eneste dødsfall familien har gjennomgått.

Dette er en annonse:
Årets beste spill 2017

Årets spill #9: Divinity: Original Sin 2

Når Larian Studios la ut sin visjon av et nytt turnbased RPG på Kickstarter med et håp om å samle inn 400 000 dollar i 2013, trodde de nok ikke at de kom til å samle inn nesten én million dollar. Ikke nok med at de fikk så mye penger, men spillet ble en knallsukssess også. Det var derfor ikke overraskende at de lanserte en kickstarter for Divinity 2 i 2015 hvor de denne gangen ba om 500 000 dollar men klarte å samle inn hele 2 millioner dollar. Spillet kom tidligere i år, og har vunnet pris på pris, samt fått toppkarakterer av så og si alle publikasjoner og nettsider. Det er ikke veldig rart, spillet er rett og slett fantastisk. Om du i det hele tatt liker rollespill må du spille Divinity Original Sin 2!

Årets beste spill 2017
Dette er en annonse:

Årets spill #8: Cuphead

Det er ikke vanskelig å se hvorfor Cuphead har havnet på mange av våre lister i år. Det er ren og skjær spillglede fra begynnelse til slutt, og for mange er det grunnen til at vi elsker dette medie vi kaller spill. Lagd med kjærlighet av en håndfull mennesker (som mange er i familie), viser at man ikke trenger hundrevis av millioner med kroner for å lage noe alle kan ha glede av. Ja, spillet er vanskelig, men det er halve moroa. Med en grafikk vi aldri har sett i spillindustrien før, musikk som får hjertet til å pumpe ekstra hardt og et gameplay som holder deg underholdt i titalls timer er det vel fortjent at Cuphead får anerkjennelse for hva det har oppnådd i 2017. Rett og slett fantastisk på alle måter!

Årets beste spill 2017

Årets spill #7: Assassin's Creed: Origins.

Etter noen år med en dalende formkurve bestemte Ubisoft seg for å gi Assassin's Creed-serien ett år ekstra med utvikling. Det Ola Nordmann ikke visste var at dette ikke bare skyldtes at de ønsket å finpusse de tekniske aspektene ved spillet, men også fordi de ville gjøre noen sårt trengte endringer spillerne hadde etterlyst i flere år. Resultatet er et levende og detaljert Egypt fylt med flere interessante og varierte gjøremål. Sannelig har ikke det ganske passive kampsystemet blitt erstattet med en mer engasjerende og taktisk variant som bare blir enda bedre av et loot-system og rollespillaktig figurutvikling. Plutselig er snikmorderne tilbake på spillkartet!

Årets beste spill 2017

Årets spill #6: Destiny 2

Destiny er og blir en kontrovers, men til tross for romoperaens mangler så kan vi ikke nekte for at oppfølgeren nok en gang suger oss inn i en malstrøm av tilfredsstillende skyteballetter, fantastiske flerspilleropplevelser og fristende loot. Mmm. Loot

Årets beste spill 2017

Årets spill #5: Resident Evil 7

Drar man tilbake i tid med kun noen år, og mange ville si at Resident Evils tid var over. Heldigvis viste Capcom oss at det var feil, og ga oss et nytt spill i serien som beviser at Resident Evil vil alltid være en av de beste skrekkfranchisene noensinne. Spillet tar elementene vi elsket fra forgjengerne, men i motsetning til nr 6 viser RE7 en bevissthet på hvordan skrekkspill i dag ser ut, og moderniserer spillet til et helt nytt nivå, inkludert VR. Spillet, som forgjengerne, forlater oss alene i klaustrofobiske kjellere, tomme korridorer og mørke rom, hvor du har valget mellom å skyte eller løpe. Hver kule teller og hver sprint er like viktig. Du svever alltid mellom liv og død, med Baker-familien alltid lurende i skyggene. Resident Evil 7 er et av årets skumleste spill, men også et av de flotteste, med en atmosfære som vil hjemsøke deg i lang tid etterpå. Tørr du besøke Baker-familien?

Årets beste spill 2017

Årets spill #4: Wolfenstein II: The New Colossus

Machine Games følger opp The New Order, som ble sånn halvveis godt mottatt her på GR, med et heidundrendes adrenalinfylt actionbonanza av en oppfølger i The New Colossus, som tok oss i redaksjonen med storm. Historien er spennende, engasjerende, overraskende dyp og sårbar og har nok tvister til å holde på interessen vår gjennom hele spillet. Rollegalleriet er fylt av kule og tredimensjonale figurer i alle former og fasonger, med forskjellige stiler og nasjonaliteter. Stemmeskuespillet er #onfleek som kidsa sier. Omgivelsene er varierte og ser himla bra ut. Detaljnivået er utrolig imponerende. Men viktigst av alt; det er rett og slett en fryd å spille det! Vi har hatt det utrolig gøy med å knerte nazister i hytt og gevær og bidra til å styrte diktaturet deres. Vi gleder oss til å spille det på nytt, og vi gleder oss til en eventuell oppfølger!

Årets beste spill 2017

Årets spill #3: Horizon: Zero Dawn

Horizon Zero Dawn var spillet vi håpet skulle bli bra, men fryktet skulle feile massivt. Tydeligvis var det ingen grunn til bekymring! Spillet leverer på tilnærmet alle punkter, og kvaliteten der det gjør ting bra er så høy at mangler andre steder lett kan oversees. I en ekstremt vakker og interessant verden møter vi Aloy, og sammen utforsker vi en enorm åpen verden fylt av roboter som er ute etter å gjøre livet surt for deg. Grafikk, musikk, manus, animasjoner, gameplay og den generelle mystikken i historien er med på å gjøre dette til en av årets største spillopplevelser. Har du ennå ikke spilt det, er det på tide å få ut fingeren. Dette er ren spillmagi!
PS: Den fantastiske utvidelsen The Frozen Wilds gjør ikke opplevelsen noe mindre storslått!

Årets beste spill 2017

Årets spill #2: Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey var en het kandidat til å bli årets spill, men får en velfortjent andreplass. Da Super Mario 3D World ble lansert på Wii U var det nok mange som ble skuffet over at det ikke føltes som en ordentlig oppfølger/arvtaker til Super Mario 64 og Super Mario Galaxy-formelen. Derfor var forventningene store til Odyssey. Helt siden Switch ble lansert har vi ventet på dette spillet. Så hva kan vi si nå som året snart er over? Jo, for et spill det er! Dette er et av tidenes beste Mario-spill. Nintendo har ikke spart på noe, og har overgått seg selv både kreativt og teknisk med strålende gameplay, nydelig visuelt design og et friskt og lekent lydspor. En ny konsoll og TO årets spilltitler på under et år. Holder Nintendo dette tempoet i 2018 så kan vi ikke gjøre annet enn å glede oss!

Årets beste spill 2017

Årets spill #1: Breath of the Wild

Nintendo har mildt sagt hatt et godt år, og at spillene det sto om på slutten begge var Nintendo spill gjenspeiler dette. Breath of the Wild var ikke bare et friskt pust for en serie som sårt trengte det, men for hele spillindustrien. Det mangler ikke på åpne verdener i spill, men årets Zelda er det første spillet på lenge som virkelig vekker eventyrlysten gjennom at spilleren konstant lurer på hva som befinner seg bak neste ås. Til tross for Ubisoft-tårn og minikart i hjørnet har Nintendo på mesterlig vis skapt et Hyrule som føles virkelig, en verden man kan leve seg skikkelig inn i. The Legend of Zelda: Breath of the Wild er en kreativ utforskning av en av spillindustriens største favoritter - med andre ord nok en grunn til at serien kommer til å forbli nettopp det.



Loading next content