Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Spillverdens beste par

I dag er det Alle hjerters dag, og vi feirer det med å ta en titt på noen av våre favorittpar gjennom tidene.

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterReddit

Det er 14. februar, den mest romantiske dagen i året, og vi i Redaksjonen har satt oss ned og diskutert hvilke par og romanser fra spillverdenen vi mener er best. Her er det alt fra sukkersøt tenåringskjærlighet til modne forhold mellom kompliserte mennesker, og et forhold som ikke er så sunt, som fungerer som en slags motvekt til alt det klissete og søte i resten av teksten, slik at du ikke får helt sukkersjokk. Kanskje favorittene dine er med? Les videre og se!

Jim Raynor og Sarah Kerrigan (Starcraft)

Jim Raynor og Sarah Kerrigan er to av de fremste hovedpersonene i spillserien Starcraft, og historien bygger mye på det småturbulente forholdet mellom dem. Selv når Kerrigan ufrivillig ender opp som lederen for de fryktinngytende romvesenene Zerg, gir ikke Raynor opp, og finner til og med en måte å gjøre henne til menneske igjen. Kjærligheten blomstrer på ny i Starcraft 2, selv om begge sliter med skyldfølelse over det som tidligere har hendt. Et skjebnesvangert valg skaper en splid mellom dem på ny, og forholdet deres settes på nærmest umulige prøver gjennom de tre utvidelsene til spillet. Slutten i Legacy of the Void, og hele sagaen generelt, gir heller intet krystallklart fasitsvar for hva som skjer mellom dem og er derfor opp til hver enkelt å tolke.

Starcraft sin historie om kjærlighet tross umenneskelige utfordringer, er noe av det som gjorde at vi valgte å fullføre hele enspillerdelen, uten knapt å røre den populære flerspilleren til serien. Jim og Sarah er begge interessante figurer som vi hele tiden ønsket å følge videre.
Skaper av serien: Chris Metzen, har også hintet til at historien mellom disse to, en mann i kamp mot sine «demoner» som prøver å redde en jente fra sitt indre mørke, er basert på personlige erfaringer.

Tracer og Emily (Overwatch)

Lena Oxton og Emily fikk mye oppmerksomhet da tegneserien "Tracer: Reflections" ble gitt ut sent i desember 2016 (du kan lese tegnserien her).
I denne tegneserien er heltene i Overwatch på vei hjem for å feire jul med sine kjære, og vi følger Tracer/Lena på et svært viktig og tidskritisk oppdrag i et nedsnødd London.

Det fine med denne tegneserien er at vi får et innblikk i heltenes personlige liv, og i noen tilfeller deres forhold. Åh, og vi får vite at Tracer har en kvinnelig kjæreste. En hyggelig og velfortalt avsløring spesielt siden det gjøres med så lite spetakkel.

Så selv om Tracer, og Overwatch-universet, er fantastisk, så betyr ikke det at forhold, eller legning trenger å være noe annet enn vanlig, og det er denne hverdagsligheten som gjør forholdet mellom Lena og Emily så hjertevarmende. Det er ingenting annet enn en selvfølgelig at de er sammen, og Tracers iherdige innsats i "Reflections" for å skaffe en julegave til Emily i siste liten, er noe vi alle kan relatere til. Og det er dette jeg synes er så fint, for det hjelper på å normalisere homofile forhold og viser at vi alle i bunn og grunn bare er mennesker, uavhengig om en er en helt som kan hoppe gjennom tid, eller bare en vanlig dødelig.

Squall og Rinoa (FFVIII)

Valentinsdagen er ikke helt den samme uten kjærlighetshistorien mellom Squall og Rinoa. Et spenningsfylt og minneverdig forhold, der Squall blir sett på som den arrogante og tøffe typen. Det han ikke vet, og som han ikke innser før det har gått en stund, er at han innerst inne har en svakhet. Svakheten er den snille og åpenhjertige Rinoa. Squall skjønner det da han får danse med henne på skoleballet. Rettere sagt blir han egentlig nesten tvunget til å danse med henne, men han skal ha for at han var modig nok til å takke ja! I løpet av FF VIII går disse to turtelduene gjennom en tøff reise sammen. Selv om historien deres er over 15 år gammel, er det uten tvil ingen andre spillfigurer som har et så interessant og sterkt kjærlighetsforhold som Squall og Rinoa har.

Nathan Drake og Elena Fisher (Uncharted-serien)

Da vi satte oss ned med Uncharted: Drake's Fortune i 2007, var det ingen av oss som i sin villeste fantasi så for oss at vi her var vitne til starten på det som skulle bli et av spillbransjens beste, mest realistiske og mest dramatiske forhold. Det hele begynte tross alt som en relativt forutsigbar actionfilm: Halvkjekk skattejeger sjarmerer seg sakte men sikkert inn på den pene reporterdama, som ikke helt klarer å bestemme seg for om fyren er spesielt troverdig og stabil eller ikke. Gradvis har likevel forholdet mellom Nathan og Elaine utviklet seg til å bli et meget realistisk forhold, noe som ikke minst kommer til syne i Uncharted 4: A Thief's End, hvor paret etter opp- og nedturer endelig har blitt et ektepar. Romantikken balanserer imidlertid på en knivsegg, ikke minst takket være Nathans som begynner å servere en lang rekke løgner til Elena for å skjule at han har havnet på skattejaktkjøret igjen. Det ser mørkt ut, men nettopp på det mørkeste er det Elena som redder Nathans skinn. Fortjener han det? Slettes ikke, men Elena minner om at de har lovet å være sammen «i gode og vonde dager.» Et like realistisk ekteskap som dette, som skildrer hvor vanskelig ekteskap faktisk kan være, skal man lete lenge etter i populærkulturen.

Guybrush Threepwood og Elaine Marley (Monkey Island-serien)

Har du noen gang følt deg så håpløst forelsket i en motpart at du knapt nok forstår hvordan dere to i det hele tatt kan puste inn den samme luften? Da har du i det minste én ting til felles med Guybrush Threepwood, hovedrollefiguren i den klassiske Monkey Island-serien. Med knapt en eneste eiendel tar Guybrush sikte på å bli den beste piraten i Karibien, men det tar ikke lang tid før hans store eventyr blir forstyrret av guvernør Elaine Marley, som han blir øyeblikkelig bergtatt av (noe som gjenspeiles i dialogvalgene man har i samtalen med Elaine, som alle kun utgjør uforståelig babbel). Hvordan Guybrush til slutt klarer å vinne Elaines hjerte kan av og til være litt uforståelig, men vi mistenker at å berge Elaine fra tvangsekteskap med LeChuck bidro til å vise noen av Guybrushs bedre sider. Kjærligheten kan være litt irrasjonell til tider, selv om den ikke er uforklarlig av den grunn.