Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
artikler

Spillverdens beste påskeegg!

Hva er vel påska uten noen ordentlige påskeegg?

  • Tekst: Redaksjonen

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Påskeegg hører med i påska, også i spillverdenen. De har kanskje en litt annen betydning i spillverdenen enn i den virkelige verdenen, men vi tenkte at dett var en gyllen mulighet til å vise frem våre favorittpåskeegg. Er noen av dine med i oversikten?

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Litt ut i Metal Gear Solid 3: Snake Eater blir Snake tatt til fange av Colonel Volgin og satt i en fengselscelle i Groznyj Grad. Det er kun her du har muligheten til å oppleve en drøm utenom det vanlige. Det du må gjøre er å ringe til Para-Medic for å lagre. Hun vil ta fortelle deg om en Dracula-film før du legger deg ned for å slappe av litt. Da havner du i en drøm hvor du styrer en mann med et sverd i hver av hendene som må kjempe seg gjennom en horde av Dracula-lignende skapninger.

Silent Hill 3

Etter å ha rundet Silent Hill 3 for første gang kan du få tak i to hemmelige våpen, nemlig et gull- og jernrør. For å få tak i disse to våpnene må du komme deg til den delen av spillet hvor du er i kloakken. Når du skal over en bro vil du for første gang se et vannmonster med lange tentakler (ser ut som en lang orm). På dette tidspunktet skal du allerede ha en hårføner, men må også ha et rustent rør med deg. Etter å ha drept monsteret med hårføneren kan du kaste røret ditt ned i vannet. Da aktiveres en liten sekvens med en fe som dukker opp og stiller deg et par spørsmål. Svarer du ærlig, vil du få tilbake det rustne røret ditt, i tillegg til et gull- og jernrør. Dette er en referanse til den greske fabelen "The Honest Woodcutter."

Hitman: Blood Money

Dette må være det kuleste easter egget vi noensinne har opplevd i et spill. Mot slutten av Hitman: Blood Money, vil Diana drepe Agent 47 med en sprøyte i nakken. Mens rulleteksten går kan du vri rundt på venstre analogstikke slik at hjerterytmen ved siden av livet hans (nederst til venstre) vil slå hardere for hver gang. Til slutt vil Agent 47 våkne opp med begge Silver-Ballers-pistolene sine. Lykke til med å overleve denne sekvensen!

The Evil Within

Dette easter egget er kun tilgjengelig i kapittel 3 av utvidelsen «The Consequence». Du vil finne en drikkeautomat som det står «Brain» på. Ved å berøre den 15 ganger vil bygget du befinner deg i riste og, et bilde (i et hjørne, nærme vinduene) vil falle ned. Ser du nærmere på veggen kan du se en liten hule. Ved nærmere inspeksjon kan du se en dansende Shade-zombie sammen med tre andre zombier som vifter rundt med lysende staver i den andre enden av hulen.

Dead Space

Setter du sammen alle de første bokstavene fra hvert kapittel i spillet, vil du kunne se denne setningen: «NICOLE IS DEAD».

Hitman: Contracts

Hitman: Contracts har et ganske skummelt easter egg (synes vi da!). Gjennom oppdraget «Thermal Bath Hotel», kan du møte et spøkelse. Du må ned dit hvor det står en politimann med masse blod på bakken ved siden av. Deretter går du gjennom den store døren, og ved å gå videre vil du havne i en lang gang med åpne vinduer og et par dører. Du vil kunne møte et spøkelse som flyr i gangen, før det forsvinner igjen. Du kan også se spøkelset i alle rommene i den korridoren ved å se i speilet på toalettene. Ikke nok med det, så kan du også drepe spøkelset!

Overwatch

Kartene i Overwatch bærer på svært mange skjulte hemmeligheter. Stort sett er det referanser til de virkelige stedene de er basert på, eller til andre spill som Blizzard har laget. Men Blizzard vet å sette pris på arbeidet til andre utviklere også, noe som er spesielt synlig på kartet Eichenwalde.

Eichenwalde ligger i Stuttgart, og er i utgangspunktet en landsby med et enormt slott på toppen. Omgivelsene minner litt om middelalderen, noe som også er ganske gjeldende i en annen beryktet spillserie. Tar man turen opp i slottet og inn gjennom en av korridorene, vil man støte på noe som minner usedvanlig mye om en «bonfire» som dukker opp i Souls-spillene. Du kan ikke gjøre noe med dette bålet og således er det vel kun en slags «pyntegjenstand». I Dark Souls opptrer en «bonfire» som et «checkpoint», hvor du våkner til live igjen når du dør, samt fyller opp flaskene du bruker til å helbrede deg. Ironisk nok ligger bålet på dette kartet rett ved siden av en stor helsepakke.

Hvor festlig hadde det vel ikke vært om Blizzard kunne endret «killcam» på Eichenwalde til et: «you died»-banner i stedet...

World of Warcraft

Når vi snakker gjemte bonuser og morsomme hemmeligheter så finnes det en god del i World of Warcraft. Blizzard har jobbet mye for å inkorporere tonnevis med popkulturelle referanser i spillet, men gjemt blant disse så finnes det et par en må jobbe litt for å finne frem til.

Uansett, og uten en spesiell rekkefølge, her er et par av våre favoritt-wow-easter eggs.
(NB! Vi tar forbehold om at noen av disse kan ha blitt fjernet fra spillet siden vi fant ut om de. Det er mye som har skjedd i WoW siden vi sluttet å spille det, og innhold blir ofte modifisert, fjernet, eller erstattet.)

I Gnomeregan kan en finne diverse hullkort som droppes av mobs. Disse kortene har meldinger påskrevet i binærkode, og om du tar deg bryet kan disse oversettes relativt lett:

Hvitt hullkort: Thrall and Jaina sitting in a tree, K-I-S-S-I-N-G

Gult hullkort: If you can read this, you're standing too close

Blått hullkort: The gnome king wears night elf underwear

Rødt hullkort: Help! I'm trapped in a binary punch card factory!

Prismatisk hullkort: Message to Castpipe: your laundry's ready for pickup.

Under tårnet Karazahn kan du, om du setter deg på rett trinn og logger ut, for så å logge inn igjen (og om PC'n og nettverket ditt er tregt nok), se et smileansikt på bakken før alle modellene lastes inn.

Special mention: Elite Tauren Chieftain Dette bandet, som består av folk som jobber hos Blizzard, har kommet i flere forskjellige utgaver og har fulgt Warcraft-serien siden Warcraft III: The Frozen Throne. Fra Tenth Level Tauren Chieftain (L10TC), til Level 60 Elite Tauren Chieftain (L60ETC), Level 70 Elite Tauren Chieftain (L70ETC), Level 80 Elite Tauren Chieftain (L80ETC), The Artists Formerly Known as Level 80 Elite Tauren Chieftain (TAFKAL80ETC), Level 90 Elite Tauren Chieftain, og til slutt Elite Tauren Chieftain (ETC) for å gjøre ting litt enklere.

ETC spiller musikk basert på spillene til Blizzard, og gjorde sin debut i WC3: TFT med "Power of the Horde" som spilles etter du har rundet spillet. Deres digitale alter ego kan sees i World of Warcraft hvor de spiller hver time under Darkmoon Faire, hver tredje time i baren "World's End" i Shattrath, eller hver kveld klokken åtte i "Grim Guzzler" som befinner seg i Blackrock Depths.

Doom (2016)

Litt sånn halvveis skjult bak en slags søyle i helvete finner du et skjelett, med Dragonborn-hjelm... og en pil i kneet. En tydelig referanse til Bethesdas Skyrim, og memet "I used to be an adventurer like you, but then I took an arrow to the knee."

Og så klart, må jo ikke glemme de klassiske Doom-brettene du kan finne rundt omkring i spillet.

Banjo-Kazooie

Påskeegg i spill er sjelden bedre enn når de faktisk er egg, og det er nettopp dette vi finner i Nintendo 64-klassikeren Banjo-Kazooie.

Mens man spiller Banjo-Kazooie er det noen områder og gjenstander man kommer over som er umulig å nå eller få tak i, som en isnøkkel bak en ugjennomtrengelig isvegg i Freezeezy Peak og undervannsøya Sharkfood Island i Treasure Trove Cove. Mange spillere klødde seg i hodet over hvordan man skulle få tak i isnøkkelen eller få øya opp av havet, men dette viste seg å være umulig. Det eneste som dugde var å samle alle spillets hundre puslespillbrikker. Da kunne trollmannen Mumbo Jumbo vise deg et bilde som fortalte at Sharkfood Island hadde en hule, og i denne hulen fant man ... ja, nettopp, et egg. Mumbo Jumbo viser også et tilsvarende bilde fra Gobi's Valley, og kunne fortelle deg at eggene og isnøkkelen var «Secrets for new game Banjo-Tooie

Ved hjelp av juksekoder kunne man faktisk finne totalt seks hemmelige egg og isnøkkelen, uten at man kunne gjøre noe med dem. I ettertid har vi fått vite at planen til Rare var at spilleren skulle samle eggene i Banjo-Kazooie, slå av konsollen og bytte over til Banjo-Tooie innen ti sekunder for å få tilgang på bonusene i oppfølgeren. Dermed har eggene fått navnet Stop 'n' Swop. På grunn av endringer i maskinvaren til Nintendo 64 måtte man imidlertid foreta et slikt kassettbytte på bare ett sekund, noe som selvfølgelig var umulig. Tre av eggene og isnøkkelen dukket opp i Banjo-Tooie uten at Stop 'n' Swop ble nødvendig, mens de tre siste eggene ble droppet.

Interessant nok har Stop 'n' Swop fått sin intenderte funksjon i Xbox Live Arcade-versjonene av Banjo-Kazooie og Banjo-Tooie, som dessuten knyttet eggene opp til bonuser man kunne få i Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts. Dersom spilleren har en lagringsfil til Banjo-Tooie eller Nuts & Bolts på maskinen, får man adgang til Stop 'n' Swop-hemmelighetene i Banjo-Kazooie. Disse må så samles før de kan brukes i Banjo-Tooie, som igjen til adgang til eksklusive bonuser i Nuts & Bolts. Det var kanskje ikke dette Rare hadde i tankene da de lagde originalen til Nintendo 64, men Stop 'n' Swop viser i det minste at noen ganger kan gjenutgivelser av gamle spill åpne opp for uante nyheter.