Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3 2018-spådommer: Bethesda og Square Enix

Fallout 76, Rage 2, Prey-utvidelse, Final Fantasy XV-utvidelser, Kingdom Hearts III, Shadow of the Tomb Raider, og mer venter natt til mandag og mandag kveld.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter at Electronic Arts og Microsoft har startet E3-showet med konferanser som foregår på tidspunkt det er lett å holde seg våken på er det Bethesda sin tur til å se om de har nok godsaker til å virkelige vekke oss klokken 03.30 natt til mandag. Har de noen mulighet for å klare det? Ja, det tror jeg faktisk.

Vi kan jo bare starte med spillene vi vet vil vises frem. Rage 2 var det første spillet som ble bekreftet for konferansen, og utviklerne har ikke lagt skjul på at vi vil få se en god dose gameplay. Her kan du forvente å høre mye om hvordan den åpne verdenen vil fungere, hvilke sinnsyke våpen og ferdigheter vi får å rutte med, og mye mer.

Så har vi mystiske Fallout 76. Vi har allerede fått en teasertrailer, men ikke noe mer offisielt enn det. Ryktene skal ha det til at dette er et online survival-spill, så det skal bli interessant å se om disse stemmer og hvordan det da eventuelt blir. Dette kan du være sikker på å få nøye forklart med gameplayklipp og eksempler, samt en lanseringsdato jeg tror vil være før året er omme.

I tillegg til disse to har Bethesda hintet ekstremt kraftig til at de vil avduke en utvidelse til Prey i løpet av konferansen. Hintene tyder på at turen går til månen denne gangen. Personlig gleder jeg meg samtidig til å se hvordan de har implementert endringer etter tilbakemeldinger fra selve spillet. Kanskje er det bare Mimics nå?

Dette er en annonse:

Nå har ikke selskapet bekreftet at Quake Champions vil vises på konferansen, men etter lang tid i Early Access føles det som om spillet nærmer seg lansering. Dette forsterkes av at det australske sensurorganet satte sin dom over spillet for litt siden. Dermed er jeg ganske sikker på at vi endelig får en lanseringsdato, eller i det minste en massiv oppdatering til Early Access-utgaven.

Uansett kommer ikke konferansen til å stoppe der. Pete Hines sa for en stund siden at konferansen på det tidspunktet var beregnet til å vare i to timer, så da har selskapet en god del mer på lur.

To år har gått siden Doom ble lansert, og vi vet at bare en liten del av id Software hjelper til med Rage 2. Sjansen er derfor stor for at studioet jobber med Doom 2. Spørsmålet er bare om utviklingen har kommet langt nok til at det kan vises frem allerede nå. Om det ikke er klart har vi kanskje et annet skytespill som lurer i skyggene. Machine Games slapp Wolfenstein: The Old Blood ett år etter Wolfenstein: The New Order, så da er det verdt å merke seg at Wolfenstein II: The New Colossus kom ut forrige oktober. Svenskene har kanskje lyst til å følge den samme oppskriften denne gangen. Tango Gameworks ga oss jo også noen gode The Evil Within-utvidelser, og med The Evil Within 2 sin mer åpne struktur er det lov å håpe at det er lett å gjøre denne gangen også. Til slutt skal vi ikke glemme at Bethesda Game Studios har sagt at de jobber med to andre spill utenom Fallout 76. Er det da en mulighet for at de faktisk har tenkt å vise frem mer enn Vault Boy og gjengen? Svaret får vi natt til mandag.

Våre E3 2018-spådommer: Bethesda og Square Enix
Dette er en annonse:

Square Enix klokken 19 den 11. juni
Deretter får vi sove en stund, for Square Enix sin stream starter ikke før klokken 19 den 11. juni. De har altså valgt å ikke ha en vanlig konferanse i år, men du kan være sikker på å høre om mange etterlengtede ting under streamen. For noen uker siden sa selskapet av vi ville få Kingdom Hearts IIIs lanseringsdato om "kort tid", noe viste seg å bety i dag. Dermed kan vi bare å få se nye trailere og gameplayklipp under streamen.

Vi skal heller ikke glemme Shadow of the Tomb Raider selv om spillet kommer i en meget travel måned. Kanskje nøyer de seg bare med en ny historietrailer som viser frem noen av områdene vi får besøke i spillet, men det er også lov å håpe på et klipp hvor de forklarer endringene de har gjort samtidig som de spiller.

Før den tid er det uansett tid for at Octopath Traveler lanseres, noe selskapet helt klart vil minne oss på. Dette betyr mest sannsynlig at vi får offentliggjøringen av enda en spillbar figur, noe som igjen betyr nye mekanikker og omgivelser.

Siden vi uansett snakker om spillene fra øst skal vi heller ikke glemme de kommende Final Fantasy XV-utvidelsene, at Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age ikke er så langt unna, og at Dragon Quest Builders 2 ikke har fått en norsk lanseringsdato enda. Takket være Walmart og Steam vet vi også at Just Cause 4 er klart for avduking, med et stort fokus på været denne gangen.

Så har vi de største usikkerhetsmomentene. Vi vet at Dontnod jobber med Life is Strange 2, så spørsmålet er bare om det er langt nok på vei til å vises frem. Mange er også veldig nysgjerrig på hva Crystal Dynamics og Eidos Montreal får til med Avengers-spillet de ga oss en kort teaser fra i fjor. Nysgjerrigheten topper seg nok uansett med ønsket om å høre mer fra Final Fantasy VII: Remake, så vi får se om det kommer en oppdatering fra Cloud og gjengen mandag kveld.

Våre E3 2018-spådommer: Bethesda og Square Enix


Loading next content