Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
artikler

Redaksjonens lørdagshjørne

Vi sjekker innom de forskjellige skribentene våre og finner ut av hva de har drevet med i uka som har gått, hva de spiller i helga og om de har noe kult å anbefale.

  • Tekst: Peter Alexander Holthe og Martin Sollien

Facebook
TwitterReddit

Det er lørdag, på tide å slappe av og roe ned litt. Vi sjekker innom de forskjellige skribentene våre og finner ut av hva de har drevet med i uka som har gått, hva de spiller i helga og om de har noe kult å anbefale som ikke nødvendigvis er 100% spillrelatert. Denne gangen er det Peter og Martin som deler taneken sine rundt litt av hvert.

Peter spiller:

Hollow Knight

Jeg vil begynne med å snakke om Hollow Knight. Fyttigrisen så bra dette spillet er. Det ble nylig lansert på Switch, som jeg føler er en perfekt konsoll for dette spillet. Hollow Knight er et metroidvania i 2D. En sjanger jeg faktisk ikke er en enorm fan av, men dette spillet fanget min interesse med sin spesielle stilart og Dark Souls-mekanikker. Hollow Knight foregår i Hallownest, en mørk og dyster verden bebodd av forskjellige insektfolk. Man spiller som en liten insekt-kriger som utforsker undergrunnen i denne verdenen. Utforskingen i dette spillet er helt utrolig tilfredsstillende. Jeg føler at jeg stadig oppdager noe nytt og spennende, og verdenen er delt inn i forskjellige seksjoner med hver sin distinkte stil. Man må på sin reise bekjempe flere mektige bosser, og man vil i løpet av eventyret stadig oppgradere figuren sin med nye spennende ferdigheter som både hjelper i kamper og utforskingen.

Hver gang man dør mister man alle pengene sine og man mister sjelen sin slik at noen evner blir svakere. For å få gjenopprettet seg selv må man dra tilbake dit man døde og bekjempe en svart skygge av sin egen sjel. Jeg storkoser meg virkelig med dette spillet, og håper jeg kan få andre til å plukke det opp. Det er et spill jeg ikke får nok av og jeg har sittet i mange timer i strekk helt oppslukt av denne dystre verdenen. Blandingen av de håndtegnede figurene, den bekmørke stilen og det helt utrolige lydsporet gir en stemning som er til å ta og føle på.

Detroit: Become Human

Av og til er det fint å spille et nytt spill fra Quantic Dream. Studioet bak spill som Heavy Rain og Beyond: Two Souls. Det er ikke lenge siden Quantic Dream slapp Detroit: Become Human og jeg bare måtte sjekke det ut. Jeg har hatt den gleden å spille gjennom spillet sammen med en kompis i sofaen og dette synes jeg løftet opplevelsen. Det å diskutere vanskelige valg og se konsekvensene sammen var sinnsykt moro. Det føles som at dette spillet har mange flere muligheter enn tidligere Quantic Dream spill. Her kan historien i større grad endre seg ut ifra valgene man tar. Og når slutten av spillet nærmer seg føler man seg ansvarlig for skjebnen til disse tre hovedpersonene man følger. Det ble mange øyeblikk med hjertet i halsen og raske beslutninger som måtte tas. Ikke alt kunne gå etter planen, men det er en del av moroa.

Persona 5

Kanskje jeg endelig skal klare å runne Persona 5? Etter rundt 85 timer gameplay kan jeg føle at slutten nærmer seg. For en reise det har vært. Dette spillet har vist meg at turbaserte rollespill fortsatt funker, bare man gjør det skikkelig. Med en interessant historie med mange dype rollefigurer så har dette vært blant mine beste og mest minneverdige reiser i et spill noensinne. Jeg har virkelig blitt knyttet til denne gjengen med fantomtyver og føler at jeg bør gi Persona 4 en ny sjanse, et spill jeg ga opp litt for fort. Jeg håper virkelig at flere folk er villige til å prøve Persona 5. Den dype historien om videregående elever som går inn i en alternativ verden blandet med et rollespill hvor man kan samle på monstere nesten som i Pokemon er noe alle rollespillfans bør få oppleve.

Diverse annet jeg spiller for tiden: God of War (håper å endelig få runnet historiebiten), Mario Tennis Aces og Oxenfree

Martin anbefaler:

Rocket League

Spiller for tiden Rocket League, fordi ingenting er mer avslappende etter en lang dag på jobben enn å bli fortalt av andre spillere på nett at man er «ubrukelig». Hadde det ikke vært for at jeg må pleie min ambisjon om å bli Grand Champion, og dermed bli blant verdens beste i noe man kan tjene null, niks og nada på, så hadde jeg lagt det fra meg med en gang. Men, så er det jo gøy da. Hvis man gjør det bra. Hvis man skrur av chatten. Hvis man innimellom tar seg en lang pause og leser Frankls «Vilje til mening» for å rettferdiggjøre alle timene man har brukt på å skyte ball med en rakettdrevet bil. Dette er spillet for deg som elsker å kjenne den ubehagelige kombinasjonen av mestringsfølelse og meningsløshet.

HBO Nordic

The Handmaid's Tale sesong 2

Fruktbarheten hos menneskene har kollapset, og i kjølvannet har USA blitt til et totalitært overvåkningssamfunn som er styrt av en ekstrem kristendomsgruppe ved navn Gilead. Her finnes det så å si ingen figurer man liker, fremtiden ser dyster ut, og folk blir drept eller torturert over en lav sko. I sesong 2 må manusforfatterne ha gått med bare føtter, for her blir cliffhangere brukt uten sko i det hele tatt. Det blir litt for tydelig og mange for min del, noe som gjør at hver episode mister litt kraft. Men til syvende og sist er dette en solid serie som tar opp mange samfunnsaktuelle temaer på en dyster og historisk gjenkjennelig måte.

Hva har du gjort denne uka? Hva skal du ta deg til i helga? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet!