Norsk
Gamereactor
forspill
Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV: Black Flag

Ubisoft inviterte for å fortelle om deres neste prosjekt i snikmorderserien, og heldigvis stemte ryktene: Det blir pirater, øyelapper og en flaske med rom...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Black Flag er ikke enda et Assassin's Creed i stil med Brotherhood eller Revelations. Det romerske firetallet i tittelen indikerer en ny hovedperson på et nytt sted i nye historiske omgivelser, i tillegg til flere forandringer. Det er likevel ikke helt adskilt fra hva vi allerede har sett, og IV deler noen DNA-tråder med III.

Lekkasjer før kunngjøringen ødela mye av overraskelsen - Assassin's Creed, nå på de syv hav. Et av de sterkeste elementene i ACIII var muligheten til å seile ditt eget skip, og tanken på at disse sideoppdragene har utviklet seg til brennpunktet i et sandkassespill hvor man kan seile til byer, oppdage øyer, utforske ruiner og plyndre andre skip er definitivt fristende. Det faktumet at det nye prosjektet, som er tre år ute i produksjonen, har sømløse overganger mellom land, sjø, skip og svømming under vann som mål, appellerer. Og la oss få spørsmålet angående plattform ut av veien med det samme - Assassin's Creed IV: Black Flag er bekreftet på både Xbox 360 og PS3, i tillegg til PS4.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Vi befinner oss ved åpningen av det 18. århundre, og begynner i 1715 i Vestindia ved dannelsen av det såkalte Pirates Charter, eller Piratlauget. Spillet dekker de neste ti årene, og historien bygger videre på familietreet til Kenwayene når vi trer på oss støvlene til Edward, Hathams far. I tråd med seriens sammenfletting av fiksjon og historiske fakta, er Edward en utrolig fryktet pirat på lik linje med Blackbeard, og medlemskapet i både piratgjengen og snikmorderordenen kommer til å spille en stor rolle i historien.

Dette er en annonse:

Hva den historien går ut på, holder Ubisoft for seg selv. Vi vet det vil ha noe å gjøre med dannelsen av lauget, og piratene som møtes for å skape sitt eget selvstendige demokrati og deres sammenstøt med andre imperier for eierskap over det store blå. Studioet har inkludert flere av tidsperiodens nøkkelfigurer, noe som tilsier at karakterene er både protagonister og antagonister. I denne lapskausen av villmenn og lovløse finner vi Ubisofts nyeste tilskudd.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Man får en klar følelse av den nyeste Kenwayen har mer til felles med Ezio Auditore enn de andre av Desmonds forfedre. Ord som arrogant, egoistisk og rebelsk dukket fort opp i tankene når den hettekledde snikmorderen dukket opp på skjermen. Han er tidligere medlem av den kongelige garde (bekreftet), villrådig og fullstendig drittsekk (spekulasjon fra vår side). Han er en stolt eier av fire pistoler og to sverd. Skal du seile verden rundt med noen, kan det jo like gjerne være fargerik type - og kombinasjonen av Hathams selvtillit og en frekk italieners holdning høres ut som en god begynnelse.

Vi lurer likevel på hvor mye vekt som vil bli lagt på å lage interessante personligheter. For selv om Ubisoft er raske med å avfeie enhver kobling til Disneys populære piratfilmserie, så maler de opp beryktede navn og ansikter. Tidligere spill i serien har ofte inkludert historiske figurer som har virket stive og kjedelige for folk som ikke har toppkarakter i historie. Nå begir de seg ut på et område som i stor grad er preget av teatralske tolkninger og forherligelser - et piratliv er jo storslåtte, så personlighetene må bli likeså.

Dette er en annonse:

Spillets lengde er ukjent, men det vil inneholde 50 områder fordelt rundt omkring på havet med en nesten jevn fordelig mellom land- og sjøoppdrag. Disse områdene inkluderer byer som Havana, Kingston og Nassau i tillegg til en mengde fiskelandsbyer, fort, plantasjer og jungler. Spørsmålet er om det vil bli vanskeligere å løpe fritt rundt i parkour-stil, siden Edward vil være litt utenfor sitt rette element i skogen.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Å reise til disse stedene er vel så enkelt som å seile til dem. Du kan bruke en kikkert til å se etter land, sette en kurs, slenge ut ankeret når du er framme og hoppe over rekka. Det vil også bli mulig å utforske under havet så vel som over. I et gameplay-klipp får vi se Edward dykke for å plyndre vrak mens han unngår haier. Ubisoft kaller det Horizon System, og det vil by på mer variert utforskning.

Ubisoft brukte en time på å snakke om skipene. Din egen skute, Jackdaw, vil kunne oppgraderes gjennom spillet, og det er også essensielt for å overleve de stadig større sjøslagene. Ved å besøke ulike havner eller plukke opp skipbrudne utvider du mannskapet. Du vil også lære deg å bruke kikkerten slik at du kan bedømme fienden på trygg avstand, og deretter vurdere om det er et slag som er verdt å ta. Det finnes fem hovedtyper av skip, alle med hvert sitt angrepsmønster.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Det å angripe og borde dem er helt dynamisk, og det er før vi har tatt høyde for værsystemet. Her lover Ubisoft igjen at man vil kunne spotte fienden, jakte på dem, angripe og borde uten å se så mye som en eneste filmsekvens. Foretrekker du å unngå fraktskip i frykt for å møte på et overlegent våpenarsenal? Da kan du finne frem harpunen i stedet. Vi fikk nemlig se bilder og klipp hvor Edward jakter hvaler på det åpne hav.

Det vil være en flerspiller i ACIV, men foreløpig har vi bare sett noen figurer og ett par kart. Alle vil helst vite om den vil inkludere en haug med skip som møtes ute på havet, men på dette området er det fortsatt ikke noe svar å få fra utviklerne.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Vi tar del i dette eventyrlivet via det dagsmoderne Animus-systemet som benyttes av Abstergo Entertainment. Her blir det igjen tydelig at Ubisoft prøver å fristille seg fra rammen som holder serien sammen. Etter Assassin's Creed III var Desmonds historie ferdig. Det er kun noen hint om at omstendighetene fra de tidligere spillene er de samme, men nå ser du inne i fortiden med dine egne øyne.

Dette er noe som kan bety forskjellige ting. Enten blir disse minnene nå brukt som underholdning i samme grad som en ferie eller en konsertopplevelse (et system åpent for alle, og som betalende kunder kan få ta del i), eller så betyr det at vi er brikker i det samme spillet - hvor store selskaper tjener på å lete gjennom fortiden etter tapte hemmeligheter.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Det finnes mye potensial her, men også like mange spørsmål. Etter de gameplay-videoene vi får se, så virker det ikke som om det har skjedd så mye med kontrollene siden ACIII. Alt tyder på at man hopper inn i spillet som en erfaren kaptein, og dermed finnes det håp for å slippe en lang opplæringsdel av typen som trakk ned i det forrige spillet.

Spillet har vært under utvikling i tre år, men med lansering på høsten passer det inn med Assassin's Creed årlige slippsyklus. Vil det finnes nok nytt til å gjenopplive gnisten hos spillere som har gått lei av spillets mange utgivelser? Studioet snakker om at de har trukket ut seriens beste egenskaper, som eksempelvis åpen slutt, men vil dette innebære et spill med en samling av de beste elementene, eller vil det bli en ny start? Dessuten, med så mange utviklerstudioer - Ubisoft Montreal, Singapore, Sofia og Québec på enspilleren, og Ubisoft Annecy og Bucharest på flerspilleren - hvordan skal de lykkes med å lage en helstøpt og gjennomført opplevelse?

Assassin's Creed IV: Black Flag

Én ting er i hvert fall sikkert. Med tanke på at høstlanseringen passer bra med lanseringen av Playstation 4, og at gameplayet baserer seg så mye på uavbrutt action i en uforstyrret spillverden, så kan Sonys nye konsoll være den beste plattformen for å oppleve piratlivet - selv om de ikke inkluderer en flaske med rom i spesialutgaven.

Assassin's Creed IV: Black FlagAssassin's Creed IV: Black Flag

Relaterte tekster

Assassin's Creed IV: Black FlagScore

Assassin's Creed IV: Black Flag

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Glem Jack Sparrow, glem kaptein Sabeltann og glem kaptein Sortebill fra femtenhundreogfjorten. Den kuleste piraten heter Edward Kenway...

1
Hør spillmusikk i Oslo Konserthus

Hør spillmusikk i Oslo Konserthus

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Score er tilbake i Norge, og du kan høre de klassiske spilltonene i Oslo Konserthus 6. og 7. desember. Forrige gang spillmusikk-konserten gjestet landet vårt, var det...Loading next content