Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)

Moderne maskinvare og DLSS 3 beviser nok en gang at gaming bærbare datamaskiner er her for å bli.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Tidligere i år hadde jeg sjansen til å sjekke ut min første 13th Gen Intel CPU-RTX 40 Series GPU laptop, og det blåste meg bort. Med dette nyeste utvalget av maskinvare og støtte for DLSS 3 på utvalgte titler, er det nå mulig å spille de nyeste videospillene med utrolig høye bildefrekvenser uten å gå på kompromiss med grafisk kvalitet, eller trenger et helt skrivebord for dine føtter. Men det var en erfaring med 2023 ASUS ROG Zephyrus M16, så hvordan står 2023 ASUS ROG Strix Scar opp i sammenligning?

HQ

Det korte svaret er ... veldig bra. Dette siste hoppet i bærbar maskinvare er ikke å bli bagatellisert med og har lukket avstanden mellom stasjonære og bærbare datamaskiner betydelig. Jeg skal komme inn på noen data om et øyeblikk som beviser dette, men før vi gjør det, la oss snakke litt om design og form på den nyeste Strix Scar - som helt klart er ment for spillere først og fremst.

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)

Selv om denne bærbare datamaskinen ikke har en kabinettdesign som umiddelbart trekker oppmerksomheten mot seg selv, viser de store ventilasjonene, RGB-funksjonene og bulk tydelig at denne enheten er ment for den dedikerte spilleren. Det er tungt og bruker til og med et gjennomsiktig materiale som lar deg kikke på noen av komponentene inni, men samtidig er det ikke stort i proporsjoner, og har ikke rare aksenter og tillegg som tar sikte på å få det til å virke futuristisk - som det har vært tilfelle med mange spillbærbare datamaskiner før. Nei, dette er helt klart en spillbar bærbar PC i utseende, men bare fordi den har funksjoner som må være til stede for at den skal tjene utmerket ytelse. Dvs. de mange og åpenbare ventilene.

Strix Scar har spart mye plass takket være den tynne skjermen, som tar opp rundt en fjerdedel av hele kabinettets bredde. Opererer med en QHD-kvalitet (1440p), maksimalt 240Hz, med HDR-kompatibilitet, en responstid på 3 ms, 100 % DCI-P3-dekning, alt på en 16-tommers skjerm, dette er en skjerm som kan kjempe mot de beste av dem. Det er et monster i praksis og er ideelt for denne enheten, da DLSS 3 virkelig lar deg presse alle deler av den til sine grenser. Og takket være den ultratynne rammen, som er så tynn at webkameraet finnes på et hakk som stikker ut, føles hver del av skjermen som om den brukes.

Dette er en annonse:

Men uansett, la oss komme tilbake til den faktiske ytelsessiden av ting. Med en 13th Gen Intel i9-13980HX CPU, en RTX 4080 GPU og 32 GB DDR5 RAM under panseret, kan du sannsynligvis allerede gjette at fps-verdiene Strix Scar klarer å treffe er imponerende, og hvis du antok det, ville du ha rett.

Atomic Heart: • Minimum kvalitet: 230 fps

 • Ultra kvalitet: 135 fps

 • Ultra kvalitet med DLSS 3 aktivert: 218 fps

Jurassic World Evolution 2: • Minimum kvalitet: 225 fps

 • Ultra kvalitet: 140 fps

 • Ultrakvalitet med DLSS 3 aktivert: 207 fps

Marvel's Spider-Man: • Minimumskvalitet: 157 fps

 • Ultra kvalitet: 86 fps

 • Ultra kvalitet med DLSS 3 aktivert: 139 fps

God of War: • Minimum kvalitet: 152 fps

 • Ultra kvalitet: 118 fps

Planet Coaster: • Minimum kvalitet: 150 fps

 • Ultra kvalitet: 96 fps

Dager borte: • Minimum kvalitet: 180 fps

 • Ultra kvalitet: 122 fps

Skitt 5: • Minimumskvalitet: 170 fps

 • Ultra kvalitet: 92 fps

Generelt sett er fps-fallet fra å spille et spill på minimum grafisk kvalitet til Ultra omtrent 40%, noe som reduseres til rundt 10% når du aktiverer DLSS 3. Det er nettopp derfor det å ha en skjerm som kan operere med opptil 240Hz mens den fortsatt er QHD-aktivert, nesten er et must med DLSS 3-produkter, da du faktisk kan ha det beste fra begge verdener, som i lengst tid har vært en drøm.

Haken med bærbare datamaskiner (og PCer generelt egentlig) er at når du ser etter å presse dem til sine grenser, får du mye viftestøy når de sliter med å spre varmen som genereres fra disse store komponentene. Mens Strix Scar er en annen lovbryter på denne fronten, er støyen ikke merkbart verre enn de fleste andre bærbare datamaskiner jeg har testet, og med tanke på ytelsen er det et stort pluss. Dette suksessnivået kan tilskrives Tri-Fan og flytende metallkjøleløsninger bakt inn, som ser ut til å gjøre det veldig bra for å holde termikken til den bærbare datamaskinen på et rimelig nivå. Hvis du har tenkt å spille spill uten å bruke hodetelefoner, må du bruke full kraft fra det Dolby Atmos-støttede høyttalersystemet, men selv om støyen ikke er utpressende for bærbare spillstandarder, er den fortsatt overveldende.

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)

ASUS 'Armory Crate-programvare er i det minste veldig nyttig for de som ønsker å fikle med innstillinger og sjekke akkurat hva Strix Scar's-komponentene får opp når de er i bruk, og det er den fremste måten å endre RGB-effektene som pryder logoen på den bærbare datamaskinens lokk, på bakgrunnsbelyst tastatur og på den lyse linjen over basen. Stabling dette opp med noen få tilkoblingsmuligheter (og jeg mener få, da det er åtte porter - inkludert strømporten - med fire som er dedikert til USB-A og USB-C, en for HDMI, en for Ethernet og en for 3.5mm lydkontakter), et 90Wh batteri som får deg gjennom dagen forutsatt at du ikke ønsker å spille på farten, Og du får en bærbar datamaskin som kan gjøre og være hva du vil at den skal være.

Dette er en annonse:

Nå betyr dette anvendelighetsnivået at ASUS ROG Strix Scar 16 (2023) koster en arm og et bein, og klokker inn på rundt £ 3300, men når du tenker på hvor mye penger en stasjonær PC med sammenlignbare komponenter vil sette deg tilbake, er denne prisen mindre av et problem. Hvis du vil ha det beste du kan få for spill på farten, og ikke er bekymret for prisklasser, vil du egentlig ikke gå galt med den nyeste Strix Scar-modellen.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)

ASUS ROG Strix Scar 16 (2023)

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

Moderne maskinvare og DLSS 3 beviser nok en gang at gaming bærbare datamaskiner er her for å bli.Loading next content