Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

ASUS ROG Zephyrus G14 (2023)

Kraft og stil går hånd i hånd i denne dyre, men imponerende bærbare datamaskinen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hvis jeg skulle velge ut ett merke av bærbare spill-PC-er som skiller seg ut fra resten, må det være ASUS ROG. Serien Republic of Gamers har, uansett hvor teit navnet er, gitt oss noen av de mest bemerkelsesverdige bærbare gaming-maskinene som stort sett alltid oser av kvalitet og klasse. Enten det er den fleksible Flow, den kraftige Strix, eller den mellomste i rekken Zephyrus, som også inkluderer den nisjepregede, men riktignok kule Zephyrus Duo, har ASUS ROG noen strålende bærbare PC-er. De er dyre, vel å merke veldig dyre, men hvis du er ute etter en enhet som kan bygges med den nyeste teknologien, samtidig som den har et utseende som ikke skriker "Major League Gamer", er dette de bærbare PC-ene du bør velge. Og for 2023 Zephyrus G14 er dette nok en gang tilfelle.

HQ

Testmodellen jeg har fått tak i, drives av en prosessor fra AMD Ryzen 9 7950 HS with Radeon 780M Graphics, som er klokket til 4001 MHz fordelt på 8 kjerner og 16 prosessorer. I tillegg til at denne prosessoren er svært kraftig, åpner den døren til AMD Fidelity FX Super Resolution (FSR) for å få enda bedre ytelse ut av spillene du spiller. I tillegg kommer et Nvidia GeForce RTX 4090-grafikkort, som i seg selv kan utnytte DLSS 3 for å forbedre spillopplevelsen ytterligere. I tillegg kommer 32 GB DDR5 RAM med to kanaler og en takt på 4800 MHz. Hvis du ikke er kjent med hva all denne teknologisjargongen betyr, er Zephyrus G14 (2023) i bunn og grunn et beist som kan takle stort sett alle typer spill.

Det beste med denne bærbare PC-en er at alt du spiller, også ser fantastisk ut takket være den 14-tommers ROG Nebula HDR -skjermen, som har en oppløsning på 2560 x 1600, også kjent som QHD+. Denne skjermen er helt fantastisk og klarer alltid å fange skjønnheten i moderne spill, eller for den saks skyld detaljene i film og TV i 2K-kvalitet. Når det gjelder spill, kjører denne skjermen til og med med opptil 165 Hz og har en responstid på 3 ms. Selv om responstiden er solid for en bærbar PC, føler jeg at oppdateringsfrekvensen med fordel kunne vært høyere, tatt i betraktning maskinvaren under panseret og bildefrekvensen denne enheten kan oppnå. Men mer om FPS-verdiene senere ...

ASUS ROG Zephyrus G14 (2023)

Når det gjelder byggekvaliteten på 2023 Zephyrus G14, er det heller ikke mye å utsette på den. Den føles glatt og stilig og har en solid tyngde som minner deg om hvor mye teknologi denne enheten inneholder. Tastaturet og styreflaten fyller mesteparten av kabinettet, og rammen rundt skjermen er bare så tykk som den er på toppen for å sikre at det er plass til 1080p FHD IR-webkameraet som kan brukes til ansiktsgjenkjenning for å låse opp den bærbare datamaskinen hver gang du bruker den. Det er heller ikke så mange synlige og åpenbare kjøleventiler, noe jeg synes er bemerkelsesverdig, for denne bærbare PC-en har ikke en tendens til å bråke så mye selv når den er under belastning, men det ser ut til å være en grunn til det.

Dette er en annonse:

Det eneste området Zephyrus G14 ser ut til å slite med, er varmespredningen. Den bærbare datamaskinens komponenter bygger opp varme og klarer ikke å transportere den bort, noe som betyr at når enheten kjøres på sitt ytterste, vil du se interne temperaturer på over 80 grader Celsius. Dette betyr at du både kan føle varmen gjennom kabinettet, noe som er spesielt ubehagelig på fanget, og at det har en direkte innvirkning på FPS-verdiene i spill. Som bevis på dette opplevde jeg i løpet av testperioden at jo lenger jeg brukte enheten, desto oftere sank bildefrekvensen og holdt seg på rundt 60 FPS. Dette betyr at du fortsatt får et flytende og jevnt spill, men når kjølesystemet er på full styrke, kan FPS-verdiene regelmessig komme opp i det tredobbelte. Ta tallene nedenfor som et eksempel.

Remnant 2
Lav: 67 FPS
Ultra: 43 FPS
DLSS 3 og AMD FSR: 96 FPS

F1 23
Lav: 85 FPS
Ultra: 44 FPS
DLSS 3 og AMD FSR: 88 FPS

Baldur's Gate III
Lav: 115 FPS
Ultra: 75 FPS
DLSS 3 og AMD FSR: 124 FPS

Dette er en annonse:

Aliens: Dark Descent
Lav: 103 FPS
Ultra: 79 FPS

F1 Manager 2023
Lav: 142 FPS
Ultra: 100 FPS

Og bare for å bevise hvor viktig AMD FSR er for denne laptopen, her er noen målinger fra Overwatch 2, som av en eller annen grunn ikke støtter DLSS 3...

Overwatch 2
Lav: 320 FPS
Ultra: 159 FPS
Ultra AMD FSR 1.0: 171 FPS
Ultra AMD FSR 2.2: 196 FPS

For å gjøre en lang historie kort: Hvis du bruker alle gjengivelsesteknikkene som denne bærbare PC-en har til rådighet, kan du spille noen av de nyeste spillene på nivåer som mange stasjonære PC-er ikke kan nå, men hovedproblemet er selvfølgelig de selvpålagte FPS-grensene som oppstår når den overopphetes. Vi snakker ikke om FPS-fall til 15 FPS eller lignende her, bare for å gjøre det klart, men fallene er tydelige og irriterende. Men igjen, med tanke på at viftestøyen er svært minimal, kan du nesten tilgi den dårlige varmespredningen i denne bærbare datamaskinen - jeg ville i hvert fall foretrekke et stillere, varmere system enn et som holder seg kjølig, men høres ut som et Harrier-hoppfly som tar av fra et hangarskip.

ASUS ROG Zephyrus G14 (2023)

Til slutt vil jeg nevne at den bærbare PC-en har et batteri på 76 WHrs, noe som er bra for vanlige oppgaver, men som smelter bort under stress og høy belastning, så du må i utgangspunktet være koblet til strømnettet hvis du vil bruke denne bærbare PC-en til spilling. Den har også støtte for Wi-Fi 6E, og ut fra testingen min betyr det at det er veldig enkelt å spille flerspillerspill uten at du trenger en Ethernet-tilkobling, noe som er bra siden den mangler en slik port. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter, får du et godt utvalg, inkludert to USB-A-porter, to USB-C-porter (hvorav én kan brukes som strømforsyningsport), HDMI 2.1, en 3,5 mm lydkontakt og en microSD-kortport.

Så alt i alt, hvis det ikke var for den dårlige kjølingen, ville jeg sagt at ASUS har levert en fulltreffer med ROG Zephyrus G14 (2023). Den er kraftig, føles og ser bra ut, har mange valgmuligheter, en fantastisk skjerm og de nyeste komponentene under panseret. Men igjen, dette er med tanke på den dyreste versjonen av den bærbare datamaskinen på markedet, og når det gjelder prisklassen for denne enheten, ligger den på over 3 200 pund. Den er altså veldig, veldig dyr, men du får mye for pengene.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content