Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

ASUS ROG Zephyrus M16 (2023)

RTX 40-serien er her, og den ønsker å riste opp status quo.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Etter deres nylige kunngjøringer, mange på CES 2023, begynner den siste batchen av maskinvare å gjøre rundene og til og med faktisk slippe. For dette formål ser ASUS allerede på 2023-varianter av sin spill-bærbare linje, enheter som følger med den nyeste maskinvaren, inkludert RTX 40 Series GPUer og 13th Gen Intel-prosessorer. For dette formål har jeg testet ut en av de mest etterlengtede 2023-modellene, ASUS ROG Zephyrus M16, og la meg bare knuse enhver tvil rett utenfor flaggermusen ved å si at dette er en veldig, veldig imponerende bærbar PC.

HQ

Men her er tingen, det som gjør denne bærbare datamaskinen så flott, er ikke bare den kraftigere maskinvaren som gir alt litt mer oomph (selv om det er veldig imponerende, og jeg vil berøre hvorfor om et øyeblikk). Nei, det er faktisk skjermen, som uten tvil er den beste jeg noensinne har sett på en bærbar PC. Denne QHD Mini-LED-skjermen klokker inn på 1100 topp nits lysstyrke, alt mens den har en 100% DCI-P3-dekning over 1024 dimmesoner, og HDR 1000-sertifisering ved hjelp av ASUS 'Nebular HDR Engine, som i hovedsak betyr at dette er en veldig, veldig, veldig levende og klar skjerm. Og den virkelig imponerende delen er at denne skjermen også fungerer opptil 240 bilder per sekund, med en responstid på en lynrask 3ms.

Nå tidligere vil jeg vanligvis påpeke her at slike spesifikasjoner ofte motvirker hverandre, da maskinvare enten prioriterte slående grafikk over bildefrekvens og ytelse, eller omvendt. Men det er her den nevnte "imponerende" nye maskinvaren kommer inn i ligningen, da GeForce RTX 4090, 13th Gen Intel i9-13900H CPU og 16 GB DDR5 RAM alle kommer sammen for å skape et system som vellykket oppnår høye bildefrekvenser mens de kjører spill på sine mest krevende grafiske innstillinger.

ASUS ROG Zephyrus M16 (2023)

Før jeg begynner å løpe gjennom noen tall, la oss bare sette noen rekorder rett. Siden Zephyrus M16 er QHD, kjøres spill på 1440p her og ikke innfødt 4K. På samme måte har jeg brukt den nye og skinnende DLSS 3-gjengivelsesteknikken i håp om å få et ytelseshopp der det er tilgjengelig, og fra det jeg har sett, legger det til litt ekstra ytelse uten å måtte overklokke eller overbelaste systemet lenger.

Dette er en annonse:

Bildefrekvenser av Ultra-kvalitet (Ultrakvalitet) uten DLSS 3:


  • Destiny 2: 120 fps gjennomsnitt

  • Marvel's Spider-Man: 130 fps gjennomsnitt uten Ray-Tracing / 75 fps gjennomsnitt med Ray-Tracing

  • Deathloop: 110 fps gjennomsnitt

  • Days Gone: 95 fps gjennomsnitt

  • Apex Legends: 105 fps gjennomsnitt

  • God of War: 85 fps gjennomsnitt

Til sammenligning vil Apex Legends på lavest mulig kvalitet ofte ha et tak på 240 fps-grensen på skjermen. På samme måte, som en annen sammenligning, min personlige stasjonære PC (som bruker en RTX 3090, en 11th Gen i9-11900KF og 64 GB DDR4 RAM), vanligvis gjennomsnitt ut på rundt 120 fps når du spiller Destiny 2 på Høy grafikkinnstillinger, og ikke Ultra jeg testet Zephyrus M16 med. I hovedsak, etter alle de årene med å si at bærbare datamaskiner ikke kan konkurrere med stasjonære datamaskiner i ytelsesmessig forstand, ønsker RTX 40 Series å endre den fortellingen. Momentant.

Og for de som lurer på hvor vellykket DLSS 3 er, her er hva bildefrekvensene var i gjennomsnitt når du brukte teknikken.

Dette er en annonse:


  • Deathloop: 135 fps gjennomsnitt

  • Marvel's Spider-Man: 83 fps gjennomsnitt

Som du kan se, betyr denne bærbare datamaskinen forretninger. Den er veldig kraftig og dyktig, mer enn jeg personlig noen gang har sett i en spill-bærbar PC, og på toppen av dette har den en skjerm som er uten sidestykke. Så, hva er ulempene? Det er noen å merke seg, men ingen er så overveldende drastiske at det alvorlig påvirket min mening om dette systemet. Men uansett er de verdt å være klar over.

ASUS ROG Zephyrus M16 (2023)

Å kjøre all den nyeste maskinvaren på sine grenser er kostbart på en mengde måter. På den ene siden er det batterilevetiden, som bare blør bort, til det punktet at det føles nesten umulig å bruke denne bærbare datamaskinen uten å holde en ladekabel hendig. Dette er ikke bare når du spiller spill heller, da den store maskinvaren ser ut til å ta sin toll til enhver tid og vil suge livet ut av denne enheten, selv når den er under lav stress.

Forutsatt at du spiller mye, og er koblet til strømnettet og ikke trenger å bekymre deg for batterilevetiden, er det verdt å være klar over at Zephyrus M16 ikke er en spesielt stille maskin. Jeg har hørt høyere bærbare datamaskiner, men det er langt fra en enhet du vil beskrive som reservert eller subtil. Men fans er en vanlig fiende av hørbart følsomme spillere, så du er sannsynligvis vant til dette. Det du sannsynligvis ikke er kjent med, er et bærbart system som blir så varmt at det virkelig blir ubehagelig å bruke, fordi det er poenget Zephyrus M16 kan komme til. ASUS har pakket denne bærbare datamaskinen med en haug med kjøleløsninger som tar sikte på å takle dette, inkludert bruk av en termisk forbindelse av flytende metall, en trippel-trussel kombinasjon av vifter for maksimal luftstrøm, alt på toppen av en kjøleribbe i full bredde, men dette ser ikke ut til å håndtere problemet så bra, og det får meg til å lure på hva Zephyrus M16 ville være som med en av disse funksjonene mangler.

Du tror kanskje at med alle disse kjøleløsningene og den nyeste maskinvaren er Zephyrus M16 en ganske stor bærbar PC, men det ville ikke være sant. Jada, det er ikke spesielt lite, men det har stramme dimensjoner og har ikke et chassisdesign som er så åpenlyst "gamery" at det stikker ut som en sår tommel. Nei, faktisk er denne bærbare datamaskinen slank og ryddig, og bruker en bevegelig AniMe-animasjonsmatrise (som kan tilpasses ved hjelp av den forhåndsinstallerte Armory Crate programvaren) på omslaget for å lage et av de mest unike lysshowene jeg noensinne har sett - og dette kommer fra noen som vanligvis holder RGB til et minimum. All denne teknologien betyr at Zephyrus M16 er ganske tung, men klokker inn på rundt 2,4 kg.

Men selv om det har noen knekk, kan jeg trygt si at dette er en av de beste gaming bærbare datamaskiner jeg noensinne har testet. Skjermen er bemerkelsesverdig klar og lys, den interne maskinvaren så kraftig at jeg virkelig kan se argumentet for å velge en bærbar PC fremfor en stasjonær, og det hele ser bare så elegant og ryddig og stilig ut at det er vanskelig å ikke gawk. Den beste måten jeg kunne beskrive hvordan Zephyrus M16 føles i bruk er som en gaming laptop tilsvarende en Ferrari: ja det er ikke en ideell enhet for å reise eller ta på pendle til jobb (la den jobben til Notebooks - eller av hensyn til denne analogien, en Volkswagen), men hvis du ønsker å spille de nyeste spillene på sitt beste (eller igjen, for analogier skyld, gå 0-60 på 2,5 sekunder), så er ASUS ROG Zephyrus M16 den du skal velge. Uten tvil.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content