Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition

Perfekt for 1080p-spill på farten til en rimelig pris.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Gamingmarkedet for bærbare PC-er befinner seg ved et interessant vendepunkt akkurat nå. På den ene siden har teknologien som brukes i disse enhetene blitt så kraftig at den kan konkurrere med stasjonære datamaskiner når det gjelder ytelse, men samtidig er det stor forskjell på en bærbar PC med så avansert ytelse og rimelige enheter. Hvis vi for eksempel ser på ASUS koster Strix Scar-serien en formue, men kan levere enorm ytelse. Mens noen av systemene på TUF Gaming er designet for å gi god ytelse, men til en pris som gjør at du ikke trenger å pantsette huset ditt. Jeg vet dette fordi jeg har testet TUF Gaming A16 Advantage Edition de siste par ukene.

HQ
ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition

Denne bærbare PC-en har en rekke kraftige maskinvarekomponenter, men ikke det ypperste av det ypperste, noe som betyr at den ikke vil kunne spille de nyeste spillene med maksimal visuell ytelse og likevel levere en jevn bildefrekvens. Du kan imidlertid få tak i en av disse bærbare PC-ene for rundt 1 200 pund, og tro meg, med tanke på hva denne enheten har å by på, er det virkelig ikke dårlig valuta for pengene.

Enheten jeg har testet, var utstyrt med en AMD Ryzen 9 7940HS-prosessor med en takt på 4001 MHz fordelt på åtte kjerner. I tillegg var den utstyrt med en AMD Radeon RX 7600S GPU og 16 GB DDR5 RAM på 4800 MHz. I tillegg hadde den et QHD-panel med en maksimal hastighet på 240 Hz og et batteri på 90 Whr. Det er altså en svært, svært kapabel bærbar PC.

Jeg har funnet ut at TUF Gaming A16 er mer enn i stand til å spille de fleste moderne spill med ultrainnstillinger i 2K-kvalitet med en bildefrekvens på rundt 30 fps. Men igjen, denne bærbare PC-en er ikke primært designet for dette, nei, dette er et system som er bedre egnet for 1080p-spill med høyere bildefrekvens. Og det gjør den på en utmerket måte. Du kan kjøre de nyeste spillene på sitt mest krevende med en lavere oppløsning og virkelig presse skjermens oppdateringsfrekvens til det ytterste. Og siden dette er et rent AMD-system, kan du utnytte FSR-teknologien til å få enda bedre ytelse ut av systemet uten å måtte presse det enda hardere. Bildefrekvensdataene nedenfor fra spill i 2K-kvalitet viser nettopp dette.

Dette er en annonse:

Baldur's Gate III


 • Lav: 75 bilder per sekund

 • Ultra: 47 bilder per sekund

 • Ultra med FSR: 88 bilder per sekund

Overwatch 2


 • Lav: 90 bilder per sekund

 • Ultra: 172 bilder per sekund

 • Ultra med FSR: 155 fps

Rest II


 • Lav: 41 fps

 • Ultra: 25 bilder per sekund

 • Ultra med FSR: 53 bilder per sekund

Rollerdrome: Langt over kapasiteten for skjermoppdateringsfrekvens for alle tre kategoriene.

Dette er en annonse:

De udødelige fra Aveum


 • Lav: 63 bilder per sekund

 • Ultra: 55 bilder per sekund

 • Ultra med FSR: 68 bilder per sekund

F1 23


 • Lav: 146 bilder per sekund

 • Ultra: 25 bilder per sekund

Jeg opplevde at noen av de nyeste spillene krevde mye av den bærbare datamaskinen, noe som gikk hardt utover ytelsen. For eksempel hadde Remnant II til tider store problemer og ga hakkete og stygg spilling, og F1 23 var nesten uspillbart når innstillingene var skrudd opp til maks. Men også denne bærbare PC-en utmerker seg i spill med lavere oppløsning og lav grafisk kvalitet, og du kan se hvor godt den presterer på dette området i dataene ovenfor.

Det eneste området der TUF Gaming A16 ser ut til å mangle noe, er kjøling. Dette er ikke en spesielt stillegående bærbar PC, og selv de minste påkjenninger vil få viftene til å surre og overdøve nesten all ekstra lyd som sendes ut. De aggressive viftene holder riktignok den bærbare PC-en kjølig, men de er på ingen måte subtile og gjør Dolby Atmos-høyttalerne mindre effektive.

ASUS TUF Gaming A16 Advantage EditionASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition

En mer positiv ting er at byggekvaliteten på denne bærbare PC-en er utmerket. Den er laget av førsteklasses metaller og plast, og designet er spennende, men likevel diskret. Jeg er ikke en stor tilhenger av bærbare spill-PC-er som ser ut som noe fra år 2050, og selv om TUF Gaming A16 har et bakgrunnsbelyst tastatur og mange store ventilasjonsåpninger, er det ikke et system som umiddelbart vekker oppsikt når det kommer inn i et rom. Til gjengjeld er den svært tung. Det er mye teknologi under panseret, og det betyr at dette ikke er en enhet du vil bære rundt på hele dagen.

For å komme raskt tilbake til skjermen: Selv om den har et skjerm-til-kropp-forhold på 90 %, noe som betyr at det ikke er mye tom plass, har ASUS sørget for at det er plass til et webkamera innebygd i rammen. Når det gjelder panelet, kan man ikke be om så mye mer i denne prisklassen. Det er et klart og levende panel som kan oppnå QHD-kvalitet med høy oppdateringsfrekvens og lav responstid (3 ms). Så nei, det er ikke en OLED-skjerm eller lignende, men du får ikke noe av den kvaliteten uten å legge ut massevis av ekstra penger.

Til slutt, som jeg nevnte tidligere, leveres den med et batteri på 90 WHr, noe som gir god brukstid, selv om det forutsetter at du ikke spiller. Når du utsetter den for stress, slik tilfellet er for de fleste bærbare spill-PC-er i dag, må du være koblet til en strømkilde, ellers vil batteriet smelte bort og du vil merke en nedgang i ytelsen.

Men alt i alt er det ikke så mye å utsette på ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition. Kjølingen kunne riktignok vært bedre, og alle ville hatt glede av at den er lettere, men for en svært rimelig pris på 1 200 pund i denne epoken av markedet for bærbare spillcomputere får du en strålende skjerm, massevis av kraftige komponenter under panseret som leverer førsteklasses ytelse, et elegant chassis og et massivt batteri. Hvis du er ute etter å spille i 1080p-kvalitet på farten uten å ruinere deg, finnes det ikke mange bedre alternativer.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content