Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus Zenfone 11 Ultra

Asus sikter seg inn på kunder med sans for større skjermer, men går de på akkord med for mye?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ok, la oss ta tak i elefanten i rommet med en gang; selv om dette er en "Ultra"-variant er det mye som tyder på at Asus vil konkurrere mer direkte med de store smartmobilgigantene, markedets flaggskip, ved å bruke større skjermer, selv om noe av det som mange så ut til å elske med den opprinnelige Zenfone-serien, var at man kunne få flaggskipfunksjoner i en mindre størrelse.

Men her er den altså. Zenfone 11 Ultra, Asus' store utspill mot de etablerte gigantene, og selv om det er verdt å felle en tåre over det som kan være det siste kompakte flaggskipet, innleder denne telefonen en ny æra, og Asus har allerede fått en god start.

La oss starte pragmatisk og slå fast at vi får dobbelt SIM-kort, Gorilla Glass Victus 2 på skjermen og en aluminiumsramme, IP68-sertifisering, et batteri på 5500 mAh, 65 W kablet lader og 15 W trådløs lading. Det er stereohøyttaler og hodetelefonkontakt, en pålitelig fingeravtrykksleser under skjermen, WIFI 7 og Bluetooth 5.4. Med andre ord er alt her, alle funksjonene du forventer av et flaggskip i 2024.

Dette er en annonse:
Asus Zenfone 11 Ultra

Videre har Asus hentet litt inspirasjon fra sin suksessrike ROG Phone -serie, og da tenker jeg på en rekke kantede linjer som skjærer gjennom den frostede glassbaksiden og virkelig får telefonen til å skille seg ut. Den distinkte kamera-"øya" ser også ut til å være inspirert av den vi har sett flere ganger på ROG Phone, og det er ingen kritikk. Det hele er smakfullt implementert og satt sammen, og oser av selvtillit.

Under panseret er det heller ikke spart på noe. Snapdragon 8 Gen 3, Adreno 750 GPU, opptil 16 GB RAM, opptil 512 GB UFS 4.0-lagring - alt dette er toppkomponenter som vanligvis resulterer i en skyhøy pris. Prisen er også høyere, du må betale rundt 900 kroner for toppmodellen med 16 GB RAM, men i direkte sammenligning er den mer aggressivt priset enn for eksempel Pixel 8 Pro, som starter på 850 kroner for 128 GB plass og 12 GB RAM, og kanskje spesielt en Samsung Galaxy S24 Ultra, som med 256 GB plass koster rundt 1 249 kroner.

Dyrere enn noensinne, ja, men Asus vet at prisingen er et av de punktene der de kan pirke borti det etablerte status quo, og det gjør de også. Skjermen er et LTPO AMOLED-panel i 1080x2400 og 144 Hz. Den har en maksimal lysstyrke på 2500 NITS, måler 6,78 tommer og er flankert av et lite, ubetydelig hull som huser et selfiekamera på 32 megapiksler. Noen vil kanskje mene at 1080p-oppløsningen ikke er overveldende, og det er da også den største svakheten ved Zenfone 11 Ultra, men stol på oss når vi sier at det ikke er noe du vil merke i praksis, og takket være utmerket fargekalibrering, god lysstyrke og silkemyk oppdateringsfrekvens er dette en av de bedre skjermene på markedet.

Dette er en annonse:
Asus Zenfone 11 Ultra

Heldigvis har Asus også fokusert på å tilby et solid kamerasystem. Glem frykten for et dumt makroobjektiv på 2 megapiksler. Her får du en 50 megapikslers 24 mm vidvinkel med gimbal OIS, et 32 megapikslers teleobjektiv som riktignok bare har 3x optisk zoom, og til slutt en 120 graders 13 megapikslers ultrawide. Det tilbyr 8K-opptak med 24 bilder per sekund, eller 720p/480 bilder per sekund med gyro-EIS for timelapses og lignende.

Er det noe å klage på? Ja, det er det. Hvis du vil danse med de store gutta, er det detaljerte vurderinger av produktets funksjoner du må akseptere, og også her betyr "bare" 1080p, "bare" 3x optisk zoom og det faktum at de har droppet den polymerbaserte, stofflignende baksiden fra Zenfone-serien til fordel for frostet glass, at Asus har mistet litt av identiteten som skilte Zenfone fra resten av feltet.

Når det er sagt, er bildene ganske gode, men ikke på Pixel, Samsung- eller iPhone-nivå, ytelsen er utmerket, Asus' Android inkorporering er helt ren, og skjermen er ganske fantastisk, selv med den lavere oppløsningen. Med alt dette i bakhodet fortsetter Asus å produsere bunnsolide smarttelefoner.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content