Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

At Xbox kjøper Activision Blizzard har nærmest blitt godkjent

Storbritannias CMA har foreløpig besluttet at oppkjøpet "ikke vil resultere i en betydelig reduksjon av konkurransen i forhold til konsollspill".

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mens mange regulatorer over hele verden var ganske raske med å godkjenne Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard har Storbritannias konkurranse- og markedsmyndighet (CMA) virket langt mer forsiktig med å la denne gigantiske avtalen gå gjennom. Derfor er dagens kunngjøring nærmest en offisiell sammenføyning av Xbox Game Studios og Activision Blizzard.

For CMA har levert en ny rapport for å kunngjøre en endring av tankene rundt Microsofts Activision Blizzard-oppkjøp etter å ha fått flere bevis som svar på de foreløpige funnene de delte tilbake i februar. For å gjøre en lang rapport kort er CMAs nye foreløpige konklusjon at å godkjenne avtalen:

"ikke vil resultere i en betydelig reduksjon av konkurransen i forhold til konsollspill i Storbritannia".

Hovedårsaken til dette er at den nye informasjonen indikerer at det ikke ville være kommersielt fordelaktig å gjøre Call of Duty og andre populære Activision Blizzard-franchiser og spill eksklusive for Xbox-konsoller og PC-er. Det ville faktisk føre til et betydelig tap på grunn av PlayStations markedsandel og mengden CoD-spillere på PlayStation.

Dette betyr ikke at Microsoft kan sprette champagnen akkurat nå, da CMA fortsatt er bekymret for hvordan denne fusjonen kan påvirke skyspilltjenester, så ingenting vil bli satt i stein før den endelige rapporten blir levert senest 26. april. Likevel betyr dette i utgangspunktet at Activision Blizzard har mer enn en fot innenfor Microsofts dør.

At Xbox kjøper Activision Blizzard har nærmest blitt godkjent


Loading next content