Norsk
Gamereactor
guide
Balatro

Balatro Guide: Tips og triks for å bli den ultimate korthaien

Står du fast og sliter med å knekke LocalThunks poker roguelike? Våre råd kan nok hjelpe deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Helt siden det nylig ble lansert har mange av dere sikkert allerede begynt å prøve dere på Balatro, og hvis dere ikke har gjort det, bør dere virkelig gjøre det(jeg forklarer hvorfor i anmeldelsen min). Men selv om hvem som helst kan plukke opp og spille Balatro, vel og merke mindre folk på grunn av en rating-hikke som justerte aldersgrensen for spillet fra 3+ til 18+, betyr det ikke at du blir god i spillet. Jeg har laget denne korte guiden med seks tips og triks som forhåpentligvis kan hjelpe deg på vei i arbeidet med å bli en ekte korthai.

Men før jeg går i gang med dette, kommer jeg til å gå gjennom kjernemekanikken i Balatro, så hvis du er usikker på hvordan dette spillet fungerer, kan du lese anmeldelsen min(som du også finner her).

HQ

Vet når du skal holde dem

Ja, jeg starter denne guiden med nok en gang å referere til Kenny Rogers' ikoniske sang The Gambler, for den er faktisk full av gode råd. Til å begynne med er dette og mitt andre punkt knyttet til avkastmekanikken og hvordan den påvirker hendene du kan bygge. I bunn og grunn må du ikke la deg rive med. Hvis du har en god hånd, er det sannsynligvis en god idé å beholde den i tilfelle kortene du får som erstatning ikke er gode og ikke lar seg kombinere med kortene du allerede har på hånden.

Dette er en annonse:

Vite når du skal kaste (kaste) dem

Når det er sagt, må du ikke håpe på den perfekte hånden. De kloke folkene ved University of Iowa i USA har gjort jobben og beregnet sannsynligheten for å få pokerhender, og sannsynligheten for at du klarer å utvikle en straight flush er 0,00002 %, og en four-of-a-kind er ikke mye bedre med 0,00024 %. Dette er riktignok i henhold til vanlige pokerregler, og i Balatro har du langt flere kort å spille med (flere når du også tar hensyn til avkast), men poenget er at det er utrolig vanskelig å lage den perfekte høypoengsgivende hånden, så det er nok best å se andre steder og fokusere på mer fornuftige hender, som for eksempel en treer.

Balatro

Ikke sikt mot månen hele tiden ...

Dette ligner på det forrige punktet, men har et mer overordnet tema. I Balatro er nøkkelen til suksess i bunn og grunn å bygge opp et team av jokere som du ofte kan stole på genererer massive multiplikatorer for å oppnå den største og mest imponerende poengsummen. Ettersom det er vanskelig å få tak i komplekse hender, er poenget mitt her å fokusere på å bygge opp en spillestil og en jokeroppstilling som kan brukes ofte. Jeg liker for eksempel tre like jokere fordi de kan brukes på mange forskjellige måter. Ikke bare kan du bruke dem til å få en solid gevinst, men du kan også aktivere multiplikatoren deres på fulle hus og firere. Det er unødvendig å si at denne hånden er svært allsidig, så bruk en strategi som denne for å sikte mot stjernene, men la deg også falle og lande trygt på føttene og få gode poeng.

Dette er en annonse:

... Men ta med deg alle planeter og tarotkort som passer spillestilen din.

Du tror kanskje at tarotkort og planetkort ikke er så nyttige, spesielt med tanke på at de er forbruksvarer som bare kan brukes én gang, men det rette kortet kan være helt avgjørende, spesielt når du møter senere og mye større blinds. Så hvis du ser et planetkort som for eksempel, for å bygge videre på strategien i forrige punkt, forbedrer tre av en slags ved å øke multiplikatoren de kaster ut, bør du plukke det opp og bruke det så snart du kan.

På samme måte er det en glimrende idé å ha et par tarotkort tilgjengelig i tilfelle alt faller fra hverandre og du trenger et "kom deg ut av fengsel"-kort. Tarotkort er din sikkerhetsbillett, så ha minst ett godt tarotkort tilgjengelig. Du vil takke meg for at jeg foreslår dette når du kommer til senere persienner, når du trenger å være på ditt beste.

Balatro

Ikke vær redd for å bruke penger

En av de største forbrytelsene du kan begå i Balatro er å hamstre penger. Hvis du ikke allerede har skjønt at dette er et roguelike, betyr det at hvis du vinner, eller mer sannsynlig mislykkes, mister du alt og må begynne på nytt. Så bruk pengene du tjener på å vinne blinds, og bruk dem på jokere, planet- og tarotkort, spesielt på uoppdagede kort hvis det er mulig, for på den måten vil du låse opp og se flere unike jokere i butikken. Dette er omtrent den eneste gangen Kenny Rogers tar feil, for i Balatro er det ingen vei utenom - du er enten vinner eller taper, det finnes ingen mellomting.

Hvis du kjører deg fast, kan du prøve et seeded run.

Hvis, eller mer sannsynlig når, Balatro begynner å slå deg ned og gjøre deg demoralisert og få deg til å tro at du aldri vil klare å slå det, finnes det en løsning som gir deg en dopaminboost og litt håp i spillet. Det kalles "seeded run", og går ut på at du kan spille om igjen tidligere løp du allerede har spilt, noe som fjerner noe av det tilfeldige ved spillet og gjør det lettere å overvinne. Det er ikke noe galt i å spille en seeded run, så prøv det og få litt suksess for en gangs skyld.

Balatro

Dette er bare seks raske tips for å slå Balatro. På grunn av spillets tilfeldige natur og kreative elementer kan vi ikke gi deg noen fasit på hvordan du slår dette spillet, men hvis du begynner å bruke disse tipsene i spillet ditt, vil du forhåpentligvis lykkes bedre på veien mot å bli den ultimate korthaien.

Relaterte tekster

0
BalatroScore

Balatro

ANMELDELSE. Skrevet av Ben Lyons

LocalThunks poker-roguelike kan ha stjålet tittelen som februars beste indiespill.Loading next content