Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Hurra for Kickstarter og for nytenkning!

Hurra for Kickstarter og for nytenkning!

Skrevet av 192 den 13 mai 2012 klokken 10:47

Spill blir en stadig større bransje. Nye selskaper dannes hele tiden, og nye mesterverk når månedlig butikkhyllene. Flesteparten av disse spillene blir gitt ut av store utgivere som Ubisoft, EA, 1C, Blizzard, Valve, Activision osv osv. Med dette følger store budgjetter, omfattende markedsføring og mye medieoppmerksomhet. Men så har vi også dem som er plassert i helt motsatt enda av skalaen. Utviklere med lite penger og få heltidsansatte, og som sårt skulle hatt en liten slump ekstra i lommeboken for sin skapelse av et nytt spill. Løsningen for mange av disse, er et nokså nytt fenomen kalt «Kickstarter».

Kickstarter er et prosjekt mange mindre selskaper har for å få litt ekstra penger til sitt prosjekt, som for eksempel et spill. De legger ut en liten video og en tekst hvor de forteller litt om spillet, litt om seg selv, og en del om hvorfor de trenger folks hjelp. Alt dette skjer på denne nettsiden: http://www.kickstarter.com/. Deretter er det opp til folk å finne ut om de er interessert i prosjektet eller ikke, og er de det, legger de kanskje inn en liten slump penger til spillet. Og hvis mange nok viser interesse, kan det fort være snakk om kolosale mengder penger. Nylig ble eksempelvis innsamlingen til spillet Wasteland 2 avsluttet, hvor de klarte å samle inn nesten hele 3 millioner dollar fra over 60 000 personer!

Slike prosjekt er noe jeg personlig har blitt en stor fan av. Det sies jo at det er de mindre og ukjente selskapene som lager de beste og mest originale spillene, og dette er jo noe som nettopp støtter originalitet og nytenkning. Dette gir selskaper en mulighet til å holde seg unna de større ugivernes jernhånd, og står følgelig fritt til å gjøre nøyaktig hva dem selv vil med spillet. For det er vel ingen hemmlighet at de fleste av oss spillinteresserte mang en gang har latt oss irritere av grep utvigere som Ubisoft, Activison og EA har gjort. Jeg har derfor sett litt på diverse spill som nå har blitt lagt inn på denne siden, og jeg kan mildt si at det er mye interessant å finne her, og trolig noe for hver en smak. Selv fant jeg interesse i et King's Bounty/Heroes of Might and Magic-liknende spill kalt Legends of Eisenwald, og et Diablo-liknende spill kalt Grim Dawn. Dette er begge spill som tør å gjøre noe nytt , og som tar en rekke skritt i det jeg mener er riktig retning. Dette er to prakteksempler på Kickstarters genialitet, da større utgivere sannsynligvis ville rådet disse nyvinningene bort. «Why change a winning team» virker som å være favorittordtaket til enhver stor utgiver, mens rake motsetningen til mindre selskaper som dem bak de to overnevnte spillene.

Jeg ser altså svært lyst på dette fenomenet, og håper det er noe som vil fortsette lenge. Dette fremmer originalitet, og er det noe spillbransjen trenger, så er det nettopp det, mener nå jeg. Jeg har fått to nye spill på listen over spill jeg må ha i år, og mye av æren for det, skal Kickstarter ha. Takk! Nå ser jeg lyst på fremtiden!

Men nå er jeg spent på din mening! Hva mener du om dette? Er dette kun en døgnflue, eller noe som vil ha stor betydning for fremtiden? Få høre da vel!

HQ