Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Manga/Anime perler nr 2 Flame of Recca

Skrevet av Blacki90 den 8 juni 2012 klokken 11:28

Flame of Recca er en manga og anime skrevet og tegnet av Nobuyuki Anzai.
serien er litt gammel men holder relativt god stand (etter min mening)
animasjons stilen miner veldig om den klassiske (også etter min mening) serien yu yu hakusho.

Men jeg vil heller anbefale mangaen foran animen siden den tar for seg mer en det animen gjør.
Historien handler om Recca, en tenåring som er ekstremt interessert i ninjare.
Han trener og kan mange ninja triks og har valgt at hvis noen beseirer han i kamp skal han bli vedkommendes ninja (bodyguard). Men i gjennom en liten hendelse velger han å bli Yanagi Sakoshitas ninja. Yanagi har også evnen til å helbrede hvilken som helst fysisk skade.

Men når jeg er inne på temaet om spesielle evner så er ikke Yanagi den eneste med en sær evne, Recca kan nemlig danne og kontrollere ild. Han danner rett og slett ild rund armen sin for så å bruke den i kamp.
Hendelses forløpet i animen og det første delene av mangaen er ganske lik yu yu hakusho, som igjen er grunnen til at jeg sammenligner dem litt.
Så for å summere veldig kort, flame of recca er en ganske standar battle manga med lett humor og god action. Karakterene er lett og like og storyen er enkel og fordøye.
så vist man liker litt eldre serier eller er en fan av yu yu hakusho så er flame of recca en serie jeg lett kan anbefale.

Så til bloggens quote/utsagn/replik
her kjører jeg den samme som var forige blogg, nemlig «just one minute, did you have a bad dream?»

Manga/Anime skjulte perler nr 1 Berserk

Skrevet av Blacki90 den 25 mai 2012 klokken 12:30

Så var det på tide å starte blogg temaet jeg hadde interesse av å skrive om (som nevnt i krypinn presentasjonen). Formålet med disse bloggene er å få frem litt mindre kjente serier samt fremheve svært gode serier. Så til å starte opp bloggserien begynner jeg med en mørk og brutal serie, en serie med tittelen «Berserk».

Berserk er en manga skrevet og illustrert av Kentaro Miura. Setingen er satt til noe som miner om Europa rundt middelalderen, med mange elementer av Fantasy.

Handlingen omhandler hovedpersonen Guts og hans liv (kinda).
Guts er en karakter med mange antihero elementer rundt seg, han drives rett og slett av ren hevn vilje. Men nok om hovedpersonen (kan ikke si så mye mer om han da det kan spoile mye av serien)

Kanskje det som gjør at serien skiller seg mye fra tradisjonell mange er tegne stilen, den er veldig detaljert og mine nesten mer om amerikanske tegneserier en manga. I tillegg til det så har serien en veldig mørk og nesten grotesk tone, ut i fra det jeg har lest av mangaen så er den nesten 100% uten sensur, null sensur for vold, nesten null sensur for nakenhet and so on. Det er nok en av grunnene til at serien kategoriseres som en voksen serie, men ikke den eneste. I seriens første del(eller andre, avhengig om hvordan man ser på det) dreier det seg mye om politikk, bedrageri, mord og statusen rundt det å være kongelig.

Helt i starten av serien ser vi Guts i nå tid og får et litte innblikk i selve historien, før vi tar et steg tilbake og presenterer viktige karakterer samt leger grunnlaget for historien og Guts sin hevnlyst og raseri.

En av det tingene jeg liker med serien er dens karakter utvikling og historien, historien går fremover med et godt tempo og står nesten aldri i ro på et sted for lenge, samt den gode utviklingen av karakterene. Den mørke og groteske skildringen som man til tider får er mer med på å gi serien friere tøyler, slik at den kan overaske med mange interessante plot twister. Det hjelper også med i skille serien litt ut fra en masse som er enorm(for det finest ekstremt mange manga serier).

Alt i alt er det en god serie, med gode karakterer, god historie og selv om den har vært så grotesk og mørk til tider at jeg personlig har blitt lit dårlig av den så klarer den å vise gode lyspunkt med let fordøyelig humor og små lysere side historier.

Så vis man vil lese noe virkelig mørkt og brutalt kan jeg si at Berserk er en god plass å gå.

Mangaen har en anime serie men den er litt gammel samt at den siste episoden aldri ble laget, så den slutter brått og man må skifte til mangaen etter det. De holder forsåvitt på med å starte opp anime formatet igjen med å ta for seg det som allerede er animert og lage en film trilogi i ny animasjons still.


Så til slutt, denne bloggens utsagn/qoute «just one minute, did you have a bad dream?»

PS: denne bloggen ble hevet samen ganske raskt, så kom gjerne med konstruktiv kritik til hvordan den kunne vært skrevet bedre.

En smule frustrert

Skrevet av Blacki90 den 8 mars 2012 klokken 11:53

I dag er dagen mass effect 3 endelig skulle komme i butikken. Forhåndsbestillingen var i boks og saven fra mass effect 2 var nesten klar for overføring.
Meldingen fra butikken hadde kommet og eg var klar til å hente spillet, men så skule det ikke like knirkefritt som eg hadde håppet.

Eg hadde bestemt meg for å ta lunsj ute slik at eg kunne hente det så tidlig som mulig, bare sånn at eg slapp å stresse med å hente det etter jobb (siden kjangsen for å ikke rekke bussen er stor om eg tar det etter jobb).

Men da eg kommer ned til butikken så er den smekk full av folk som venter og de ansatte forklarer at bring(som skule levere det til butikken) ikke hadde kommet enda. Bring som skulle ha levert det før kl 8 på morgningen hadde prestert å ikke klare å levere det når klokken var 10.30 og i tillegg var sjåføren totalt utilgjengelig både for bring og det ansatte i butikken.
Men det som strør litt salt i sår eller det som hiver bensin på gnistene (dårlige sammenligninger men) vare det faktumet at sjåføren hadde meldt i fra om at han var i Bergen og leverte leveransene han hadde.
Synset det er veldig dårlig av bring og prestere noe som dette og spesielt når butikken hadde betalt ekstra for å få spillene in i tide.

Nei, nå siter eg bare og håper det i det minste klarer å levere i løpet av dagen, men vi får vel se.
Irriterende er det vært fal.

så til det avslutne quoten/utsagnet
"mada mada dane"
forige bloggs quote/utsagn var fra die hard filmene.

Btw: Andre som har vært utfor lignende?

Ønskelige remakes

Skrevet av Blacki90 den 19 januar 2012 klokken 11:50

I disse tider har det kommet ut mange HD remakes av eldre spill.

Noen vil nok si at det er feil, andre vil kanskje si at det er et forsøk på å melke spillserier for litt ekstra cash.
Men, jeg ser på dette som gylden mulighet for å gjenopplive eller hedre gamle, kjente å kjøre spillfigurer som ikke lenger er like store som det de en gang var.
Når jeg tenker over det, så er det spesielt to figurer jeg gjerne skulle sett i HD utgaver.
Nemlig Crash Bandicoot og spyro, to store spill karakterer fra ps1 sin storhets tid.
Riktig nok så er ikke spyro helt borte, men crash har jeg i alle fall ikke sett på lenge.
Synest i alle fall disse to karakteren hadde fortjent en remake.

Forrige bloggs quote/replikk/utsagn var fra MGS og denne bloggens replikk er « yippy kay yey»

Så, hvilke gammle spill skule du gjerne ha likt å set i oppuset utgave?

Glem november, februar+mars er her

Skrevet av Blacki90 den 17 januar 2012 klokken 11:51

Noe mange vet er at det kommer veldig mange stortitler ut rett før jul og da spesielt i november, hvorav eg har hørt kallenavnet gamtember. Men februar + mars i år er nesten like gale spør du meg. tok nettopp en sjekk på hva som kommer ut i februar og det var ikke mindre en 11 tittler eg hadde tenkt å skaffe meg (hvor av 9 av dem er pre-ordrett allerede).

som om ikke det var nok kommer mars med 6 titler og en veiavgift som må betales i begynnelsen av mars.
Selv ikke november som vanligvis er den verste månen har svidd så mye. Ikke bare kommer det til å bli en tung måne økonomisk, men hvordan skal man få tid til å spille alle spillene som kommer?
Men, selv om dette kommer til å blakke meg totalt ser eg allikevel frem til alle titlene som kommer.

så var det til den iden min om å avslutte hver blogg med en quote/replikk/utsagn fra diverse spill/serier/anime and so on.
Fergie blogg hadde en replikk fra Fate stay night og denne bloggens replikk er som følger "BROTHER!!!"

Helt til sist et kjapt spørsmål,
noen andre en meg som kommer til å slite i februar + mars?