Norsk
Nytt liv for Rally-VM

Nytt liv for Rally-VM

Dette innlegget er kategorisert under: WRC, rally, wrc+, all live

I mange år har jeg fulgt med på Rally-VM (WRC), uten å helt få den opplevelsen jeg har ønsket. I år har de tatt grep, og resultatet er rett og slett strålende.

Tidligere år har det nemlig kun vært mulig å finne oppdateringer via WRC Radio og live timings på hjemmesiden deres. Med nye WRC+ All Live kan man nå følge hver eneste etappe direkte fra bilene gjennom hver eneste etappe. I tillegg til dette leveres det flere gode intervjuer og studiosendinger mellom etappene slik at man fint kan sitte gjennom hele helgen å følge mesterskapet med argusøyne. Personlig har dette gjort at min interesse for Rally-VM har økt betraktelig.

Hvorfor dette er en så stor endring? Vel, se for deg å se en fotballkamp i tre-fire korte sekvenser på et par minutter. Det gir ikke helt den samme opplevelsen som om du får se hele kampen. Slik har det nemlig vært de siste årene med WRC. Foruten dette har man måttet se høydepunkter av det arrangøren har følt naturlig å vise reprise av.

Årets første rally foregår i klassiske Monte Carlo, og allerede første dag ble det masse action på direktesendingene. Glatte forhold i mørket gjorde sitt for å skape situasjoner som er underholdende for oss som seer. Samtidig som jeg skriver dette sendes den første livesendingen på TV (TV2 Sportskanalen her i Norge), og høydepunktene de viser er kun en brøkdel av de situasjonene som faktisk oppsto de to foregående dagene. Med andre ord får man nå langt mer moro for en rimelig penge.

Det koster nemlig ikke skjorta å følge WRC All live heller. Hvor man må betale i dyre dommer for å følge idrett generelt for tiden. Et abonnement på WRC+ All live koster €8.99 per måned (ca 90 norske kroner) eller €89.99 for tolv måneder (snaue 900 kroner). Det er en sum jeg fint kan leve med for såpass mye, og god, dekning.

HQ