Norsk
Blog
Våte drømmer om Wind Waker HD

Våte drømmer om Wind Waker HD

La oss bare innrømme det. Det er mye en kan kritisere Nintendo for. De resirkulerer bare de samme spillene om igjen og om igjen. De lager kun spill for barn og casual-spillere, bla bla bla. Vi har hørt det før. Men en ting kan Nintendo, og det er kunsten å trenge inn i kjernen din og spille på nostalgistrengene som en vel stemt harpe. Nintendo vet hvordan de skal nå inn til barnet i deg og er ikke redd for å ta seg inn dit med knyttneven først gjennom ræva di. Og du nyter hvert sekund.

Ja, denne gangen valgte Nintendo å droppe glidemiddelet fullstendig og bare gi full kraft med gårsdagens Nintendo Direct. Her var det mer snadder å finne enn i tidligere sendinger, men det som virkelig fikk det til å bli fuktig i buksene til mang en nintendofan var nok annonseringen av Wind Waker HD. Nei, vi snakker ikke om emulatorløsninger eller tilpasset oppløsning, her har vi en vaskeekte overhalling som skal vise oss hvor fantastisk Zelda kan være i HD!

Jeg hadde ikke tenkt å stresse så spesielt mye med å kjøpe meg en Wii U. Konsollen hadde enda ingen titler som fristet. Vi kan vente et år, tenkte jeg. Så kom dette. Det lille videosnuttet vi fikk servert var nok til å gi meg et jekk i buksa som garantert forsterket WiFi-signalene i hele huset, om ikke hele bygda.

OK, OK, jeg skal slutte med sexpraten nå...

ÅÅååÅåÅÅ....

Beklager...

Uansett, tilbake til Wind Waker.

Wind Waker var et unikt Zelda-spill for min del. Den mer barnevennlige grafikken samt større fokus på historie og utvikling mellom Link og Zelda var med på å gi spillet mer personlighet, og det å utforske et stort åpent hav var en glede i seg selv. Et av de mer underholdende Zelda-spillene som er blitt utgitt til tross for noen mangler her og der, og det er her mine virkelig store drømmer for HD-lanseringen kommer inn.

Da Wind Waker først ble lansert for ti år siden så hadde spillet vært gjennom en litt turbulent utviklingsperiode. Nintendo hadde satt seg en lanseringsdato som de ikke var helt klare for, så for å få spillet ferdig i tide måtte en del innhold kuttes fra spillet. Vi snakker ikke om små rom eller andre betydningsløse ting som ble fjernet, vi snakker om flere grotter/templer som måtte fjernes helt fra spillet. Mange har kanskje oppdaget at noe «manglet» da de spilte gjennom det originale spillet? Hvis ikke så skal jeg ta opp noen av dem her.

Jeg slenger inn en liten SPOILER advarsel her slik at ingen kan syte om hva som kommer etterpå.

For å ta det første først så har Wind Waker kun fem grotter/templer. Syv om du virkelig skal regne med Forsaken Fortress og Ganon's Castle.

De fem grottene/templene er:

Dragon Roost Caverns
Forest Haven
Tower of the Gods
Earth Temple
Wind Temple

Etter å ha vært innom de to første grottene i spillet får du to av tre perler som belønning for strevet, men når du skal hente den tredje perlen er det ingen grotte, istedenfor går du bare tilbake til Outset Island og sprenger ned fjellveggen på baksiden, har en liten samtale med en svær fisk og, vips, her er perlen din. Templene og tårnet er relatert til Master Sword.

Den tredje perlen var bare en av grottene som ble fjernet fra spillet, samt to mindre minitempler/øyer som visstnok ble kalt Fire Mountain/Volcano Temple og Ice Ring Isle / Ice Temple. Det gikk også et rykte om en Bomb Dungeon.

Ikke nok med det, men husker du den uutholdelige jakten på kartet og bitene av Triforce? Vel, det var meningen at kartet OG Triforce skulle ha et tempel hver. Slik ble det altså ikke og vi ble sendt ut på en skattejakt istedenfor.

Så er det de to «helgene» som hjelper Link med å restaurere Master Swords kraft. Vi får se etterfølgeren til en Zora og en Kokiri, men hvor er Goron-helgenen? Goronene var en rase som stod sterkt i Ocarina of Time så hvorfor ser vi ikke noe til dem i Wind Waker (med unntak av den ene Goronen som er å finne på en skjult øy)?

Den tredje helgenen måtte dessverre kuttes ut og vi måtte nøye oss med bare to av dem. Litt synd ettersom jeg har sansen for Goronene. Hvis det i det hele tatt skulle være en Goron-helgen, da. Hvem vet, det kunne like sannsynlig ha vært en Gerudo.

Dette er bare noen av tingene som det er bekreftet, samt går rykter om at ble fjernet fra spillet. Noe av innholdet kan en få tilgang til via Action Replay-koder som gir deg muligheten til å løpe rundt i de ikke ferdig utviklede rommene som ligger igjen i spillets kode. Om dette var et bevisst valg fra Nintendo selv eller noe de måtte gjøre for å rekke lanseringen er et tema som fortsatt diskuteres, men en ting er i alle fall sikkert og det er til tross for at mye innhold ble fjernet og det store havet manglet variasjon, så var Wind Waker en suksess og er blitt en av favorittene blant spillere.

Det jeg håper nå skjer er når HD-versjonen endelig blir lansert er at Nintendo gjør som de gjorde med Ocarina of Time. Lager en Master Quest-versjon som har alt det manglende innholdet med, slik at vi kan spille gjennom Wind Waker slik det var ment til å være, slik at dette blir mer enn bare en tech-demo som skal vise hva Wii U kan. Hvor fett hadde ikke det vært?

Nå er det lite sannsynlig at Nintendo gjør dette, men det hadde likevel vært artig å få det fullstendige spillet. Vi har uansett mye å glede oss til fra Nintendo nå, og jeg kan ikke vente med å få inn neste lønning slik at en Wii U endelig kan komme seg i hus! Jeg gleder meg som en unge!

HQ