Norsk

Bokanmeldelse

Skrevet av Djohnson den 24 november 2009 klokken 01:07

EN SKOLEOPPGAVE: (Litt rotete siden jeg copy/pastet rett fra Word;p Mangler fet ingress osv.

Lærerik og underholdende

Bok: "Å spille i band - Alt du må vite og mer til".

Utgitt på: Kagge Forlag, 2009.

Forfatter: Gustav Lorentzen.

Den folkekjære entertaineren Gustav Lorentzen gir oss her en guide til hvordan man skal lykkes i musikkbransjen. Man er vel ikke garantert suksess, men god lesning er det uansett.

For han vet hva han snakker om. Lorentzen, som har vunnet spellemannsprisen seks ganger, har vært i bransjen i en mannsalder. Samtidig har han gitt ut utallige bøker både for barn og voksne over forskjellige temaer.

Boka er bygd opp kronologisk slik at man lærer alt fra bandets spede begynnelse i garasjen, til signering av manager og platekontrakt. Alle temaer er forklart på en fullstendig, men likevel kortfattet og lettfattelig måte slik at boka treffer en bred målgruppe.

VIDT SPENN
Boka gir deg innføring i alt fra hvordan man oppfører seg innad i bandet, på scenen, mot fans og pengesterke plateselskap. Samtidig som den forklarer sceneoppsett, valg av instrumenter, og låtproduksjon. For å holde på leseren, krydrer forfatteren med sitt humoristiske språk og morsomme historier fra bandlivet, noe selvopplevd og andre "røverhistorier" fra store band. Han kommer med eksempler på hvordan ting bør gjøres, og hvordan ting ikke bør gjøres, men nevner sjelden hvilke band det er snakk om. Dette er et fint valg slik at forfatteren verken reklamerer for, eller gjør narr av spesifikke band.

HYGGELIG FRA START TIL SLUTT
Du føler hele tiden at forfatteren prater til deg. Alle som har hørt på Gustav Lorentzen har sikkert lagt merke til hans milde og hyggelige fremtoning. Dette mestrer han å gjengi i bokform, med sitt uhøytidelige talende skriftsspråk som alikevel holder høy kvalitet. Det er tydelig at forfatteren har peiling på det han skriver om, uten å være "belærende".

Man trenger uansett ikke å gå med en musiker i magen for å kunne ha glede av denne boka. Alle med et snev av musikkinteresse vil kunne plukke opp ett og annet interessant, siden den er innom såpass mange temaer innenfor en bransje som berører oss alle, i større og mindre grad.

Anmeldt av: Martin Gramnæs

HQ