Norsk
Menneskeheten

Menneskeheten

Skrevet av Filimonki den 9 desember 2013 klokken 03:06

Jeg har tenkt endel på menneskeheten i det siste. Vi som mennesker har igjennom hele historien, så vidt jeg vet, fundert på hva vår eksistens er for noe, hva som er meningen med den, om den i det heletatt har noen mening.

Men denne bloggen er ikke for å antenne en diskusjon rundt et "hva er meningen med livet?"-spørsmål. Den er ment som en presentasjon av mine tanker/deres tanker på menneskeheten.

For hva er vi? Nei, jeg tenker ikke på om vi er pattedyr eller ikke, om vi har sjeler eller ei, eller om vi kommer fra evolusjon eller Gud, men hva slags bilde vi har skapt av oss selv. Hva er vi? Gode eller onde?

Verden i dag er rar. Vi er en rase som i bunn og grunn er egoistiske, som bare bryr oss om oss selv og de som er knyttet nærmest inntil oss. Vi dreper andre mennesker og dyr, gjør jorden om fra et naturlig paradis til en fabrikk som forsyner en umettelig menneskerase med mer levetid og luksus for de som kan betale for det.

Hva har vi i møte? Hva har vi oppnådd? Jeg er ikke interessert i hva meningen med livet til individuelle mennesker er. Hva er meningen og formålet til mennesket som rase? Hva er det vi jobber mot? Har vi i det heletatt et mål, eller lever vi i tomhet?

Hva tenker du?

HQ