Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Årets Spill 2013 (Del 2)

Skrevet av Glorfindel den 24 desember 2013 klokken 01:33

5. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch (PS3)

Ni No Kuni er et av flere japanske rollespill som har kommet ut i år. Dette er forsåvidt en sjanger jeg sjelden legger skjul på at jeg liker. Spillet ble utviklet av Level-5, det samme selskapet som står bak noen av mine gamle favoritt RPG's. Ni No Kuni bygger på den klassiske JRPG stilen med en omfattende og minnerik historie, uforglemmelige karakterer og makeløs musikk. Spillet har også en litt spesiell grafikkstil, da Level-5 har fått hjelp av filmstudioet Studio Ghibli til å animere figurene. Hele spillet er i grunn godt gjennomført og en spillopplevelse verdt å ta med seg. Kampsystemet byr på en litt ny, men samtidig velkjent formel, der det opptrer i sanntid og lar deg velge ulike magiske knep og også rare vesener kalt "familiars" som du kan bruke i kamp. Hele gameplayet sett under ett manglet kanskje litt for å tilfredsstille meg, men det burde ikke være et hinder for å gi dette spillet anerkjennelsen det fortjener. Et magisk spill som anbefales på det sterkeste.

4. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)

Zelda serien ligger fremdeles og regjerer på toppen blant mine favorittspillserier og har gjort det lenge. Hvert spill i serien holder så skyhøy kvalitet at det nesten er skremmende. De håndholdte spillene har ikke vært like givende som de på huskonsollene, men A Link Between Worlds er et sant bevis på at det også lages kvalitet til de håndholdte spillmaskinene. Mange mener A Link to the Past er det beste Zelda spillet noensinne og da er det kanskje ikke så rart at A Link Between Worlds skårer så høyt. Det tar del i den samme verdenen og har mye av de samme mekanikkene, bare i en nyoppusset versjon med 3D effekter som er svimlende. Den grafiske stilen er ypperlig og de velkjente Zelda elementene er godt representert denne gangen også. Mye utstyr å velge mellom, gåtefulle templer og en interessant historie bærer dette spillet på skinner, i tillegg til musikken som følger tradisjonen tro og er episk og stemningsfylt. Den nye evnen som gjør Link til en papirflat figur som kan gå på og i gjennom vegger, er ikke bare artig, den blir også svært godt utnyttet til å løse gåter og hemmeligheter. Det er en grunn til at jeg er så glad i Zelda serien som jeg er og A Link Between Worlds skyter seg inn i serien med et brak. Zelda leverer nok en gang en helt fantastisk spillopplevelse.

3. Tales of Xillia (PS3)

Tales of Xillia var underholdende. Det var VELDIG underholdende. Det er definitivt et av spillene jeg har hatt det mest moro med i hele år. Som rollespillentusiast har også Tales of Xillia det aller meste som skal til for å blidgjøre meg. Historien er kanskje klisjefylt, men fortsatt veldig interessant. Persongalleriet byr på sjarm og uforglemmelige øyeblikk og spillets "skit" sekvenser, bedre kjent som artige dialoger, byr på masse humor og festlige kommentarer, samtidig som det bidrar til å lære mer om historien og de ulike personenes bakgrunn og forhold til hverandre. Dog er det kampsystemet som virkelig tar kaka i Tales of Xillia. Ved å opptre så til de grader i sanntid, fylt med så mye action og høyt tempo, i tillegg til et hav av evner som man får sommerfugler i magen av bare å se på, var det vanskelig å ikke gå bort til hver eneste fiende i hele spillet og filleriste dem herfra til månen. Spillet har også en stor grad av gjenspillbarhet og muligheten til å laste ned nye kostymer til figurene er også til stedet. Kronen på verket settes med helt utrolig musikk det er vanskelig å beskrive med få ord. Årets beste rollespill og helt i toppen over 2013's beste generelt.

2. The Last of Us (PS3)

I midten av sommerferien hvor jeg var svært opptatt med å bli fengslet av Xenoblade Chronicles kom et av årets mest omtalte spill. I likhet med GTA gikk dette spillet i første omgang under "for realistisk og sikkert ikke moro spill" kategorien i mitt hode. Men etter visking og tisking i selv den minste krok i videospillenes verden, måtte jeg til slutt krype til korset noen måneder senere. Og The Last of Us skylte virkelig denne snodige mentaliteten godt ned i avløpet. "For realistisk" betydde plutselig ingenting der jeg ble sittende klistret foran skjermen fra begynnelse til slutt gjennom hele dette mesterverket. Spillet har kanskje den beste grafikken som er laget for et spill på PS3 til nå og en historie så fyll av inntrykk at den i bunn og grunn utgjør mesteparten av hele spillet. Gameplayet er kanskje en smule simpelt og ensformig, men aldri kjedelig, for den gode historien, uforglemmelige hovedpersoner og intense settingen vil alltid bære deg videre. The Last of Us er nok i toppsjiktet på manges lister over årets beste spill og det er virkelig ikke ufortjent. Slike spill vokser nemlig ikke på trær. Rett og slett en helt utrolig overveldende spillopplevelse fra første trykk på kontrollen.

1. Assassins Creed IV: Black Flag (PS3, X-Box 360, Wii U, PC)

De fleste, kanskje inkludert meg selv hadde vel forventet The Last of Us på toppen av denne listen, men faktisk må det vike plass til fordel for et annet spill. Men først må jeg virkelig få stille et spørsmål om hvor det er min logikk befinner seg til tider. Assassins Creed er nemlig en serie jeg aldri har prøvd før og hvorfor i Jesus navn og rike dette er tilfellet, må gudene vite. Kanskje vet ikke de det heller. Jeg elsker tross alt sniking, sverd og folk med hetter. Men Black Flag har noe mer jeg liker svært godt, nemlig pirater. Ikke nok med det, men spillet har også omtrent alt jeg ser etter i et spill. En vanvittig stor verden med utallige muligheter som du kan utforske omtrent ned til røttene i jorden, en spennende historie og musikk som passer perfekt til piratsettingen på de syv hav. For ikke å snakke om det utrolig lekne gameplayet der du kan klatre, svinge, hoppe og snike deg rundt i skyggene som en vaskekte snikmorder. Ved siden av å vasse rundt på land kan du ta med deg mannskapet ditt ut på havet i et eget skip du kan oppgradere med ulikt utstyr. Sjøslag og plyndring har en stor rolle i dette spillet og det er også veldig godt gjennomført. I tillegg var det å seile rundt og utforske det åpne hav og de karibiske øyer en helt vanvittig befriende følelse. Det er kanskje overraskende at Assassins Creed går av med seieren som Årets Spill, men når jeg tenker over det, så synes jeg det i bunn og grunn er helt fortjent, i hvertfall med tanke på hvor underholdende hvert minste sekund har vært. Og akkurat det at dette er mitt første Assassins Creed spill kan nok ha bidratt en del til at jeg synes dette spillet var så utrolig bra, da hele spillopplevelsen føltes nyskapende og frisk. Det er tross alt få spill som lar deg være snikmorder, pirat og Spider-Man på en og samme tid og i tillegg gi en så gjennomført og sann fryd av en spillopplevelse. Utenom et par små bugs har jeg faktisk ingenting å utsette på dette spillet. Da gjenstår det vel bare å plukke opp de andre spillene i serien da kanskje? Yes ... no doubt about it.

Dette er mine 10 beste spill fra 2013, men kanskje kunne flere spill vært med og konkurrert om en plass på listen (?). Bioshock Infinite, Tomb Raider, Pikmin 3 og The Wonderful 101 er alle spill jeg aldri rakk å sjekke ut nærmere. The Legend of Zelda: Wind Waker HD kunne lett glidd inn under topp 10, men siden det kun er en remake av det gamle Wind Waker spillet, valgte jeg å utelate det. Det samme gjelder Starcraft 2: Heart of the Swarm som kun er en utvidelsespakke (dog en svært god en) og i og for seg ikke et helt nytt spill. Luigi's Mansion 2 og Lego City: Undercover har jeg enda til gode å bli ferdig med og Bravely Default, Battlefield 4 og Call of Duty Ghost's er flere eksempler på spill jeg enda har til gode å prøve ut.

Når det er sagt, føler jeg at de nevnte topp 10 virkelig fortjener plasseringene de har fått. Det var ikke lett å rangere dem, det var svært tett mellom plassene, men resultatet kom til slutt. Nå gleder jeg meg helt vilt til å se hva 2014 har å by på!

Noen bonus awards:

Årets Old-School klassiker: Rival Schools
Årets Flerspiller: League of Legends
Årets "Står over i år": Call of Duty: Ghosts
Årets Utvidelse: Heart of the Swarm
Årets Relansering: LoZ: Wind Waker HD
Årets Konsoll: Nintendo 3DS
Årets Beste Spillkjøp: Xenoblade Chronicles (Wii)
Årets Soundtrack: Pokemon X/Y
Årets Spillhelt: Jude Mathis (Tales of Xillia)

Årets Spill 2013 (Del 2)

HQ