Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Spillmusikk: Det beste fra 2013!

Skrevet av Glorfindel den 29 desember 2013 klokken 19:47

2013 nærmer seg slutten med stormskritt, så og si alle spill har blitt gitt ut og Årets Spill listen er skrevet. Men selv om spillåret er godt representert, har jeg en godsak til før 2013 entrer historien. Det denne bloggen skal handle om er noe jeg verdsetter svært høyt i et spill, noe som bringer frem følelser, minner og nostalgi. Spillmusikk er noe av det vakreste som finnes i verden og skal nok ha mye av æren for at min lidenskap for spill har holdt seg så stor i nærmere 18 år. 2013 har bydd på mang en god spillopplevelse og svært mange av spillene hadde fantastisk musikk. Derfor vil jeg også benytte muligheten til å runde av dette flotte året med en oppsummering av alt det som falt i smak fra årets spill.

Starcraft 2: Heart of the Swarm

Som de fleste andre Blizzard spill er Starcraft 2 et spill jeg liker svært godt. Jeg interesserer meg veldig for historien, spiller hovedsakelig kun campaign og har enda ikke turt å bevege med spesielt mye over i online delen. Men som sagt, jeg liker campaignen og Heart of the Swarm var en god oppfølger til Wings of Liberty. Siden det kom i mars så begynner det å bli en stund siden jeg spilte det og derfor husker jeg ikke så veldig mye av musikken fra dette spillet. Jeg husker dog oppbygningen til det siste slaget på campaignen som var rimelig episk.

Fire Emblem Awakening

Fire Emblem Awakening var et av de beste 3DS spillene som ble gitt ut i år. Awakening hadde et spennende gameplay og historie, i tillegg til fantastisk musikk. Det litt spesielle var at musikken i dette spillet hadde ulikt tempo avhengig av om du var i kamp eller ikke. På den vanlige "planleggingsfasen" spilles gikk musikken i et rimelig rolig tempo, men med en gang du entret en duell mot en fiende, skiftet den gir og ble mye mer adrenalinfylt. Dette finner vi eksempler på i Prelude versjon 1 og versjon 2. Du har også flere kamplåter som Destiny og Conquest. I tillegg spilles den ikoniske Fire Emblem låta på hovedmenyen.

Pokémon X/Y

X og Y var et kjært tilskudd til min lengstlevende spillserie og skuffet ikke på noen som helst måte. Spillene fikk en velfortjent plass på min Årets Spill liste og fikk i tillegg en bonuspris i form av Beste Soundtrack. Jeg ga dem denne fordi jeg synes X/Y hadde jevnt over god musikk gjennom hele spillet, ikke bare noen lydspor som skilte seg veldig ut her og der, men hele soundtracket var vel gjennomført. Men på tross av dette var det selvfølgelig noen som skilte seg ut her også, kampmusikken mot trenere og ville pokémon er som vanlig meget god, den nye hovedbyen Lumiose oser av sjarm og den samme følelsen får du også når du setter deg på sykkelen. Gjennom serien har rivalene gått fra å være bitre fiender til å bli gode venner, som kanskje ikke er så vanskelig å forstå når du møter dem. Rival kampene har også en lystigere tone, men samtidig også innslag av litt adrenalin. Champion musikken er vanvittig god og kroner det hele med små innslag av retro låter fra Hoenn. Men låten jeg verdsetter aller høyest i dette spillet er Gym Leader musikken. Den er så intens og spenningsfylt og gir meg frysninger langt opp etter ørene. For meg er dette faktisk den beste Gym Leader låten siden Pokémon Silver, som betyr at selv Pokémon Ruby må se seg slått.

Assassins Creed IV: Black Flag

Til stor overraskelse for mange så kåret jeg Black Flag til årets spill. Grunnlaget for det var at jeg synes spillet var svært underholdende og bra på omtrent samtlige områder. Det inkluderer da selvfølgelig også musikken. Black Flag har musikk som passer piratsettingen perfekt og gjorde det til en fryd å plyndre de syv hav. Enten du driver og sniker deg rundt, jager folk, slåss mot fiender, eller kjemper på havet er musikken strålende. For å smøre på enda litt til på piratfølelsen, driver mannskapet ditt og synger piratsanger når du seiler på sjøen.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Zelda serien har alltid hatt fantastisk musikk og A Link Between Worlds gjør intet unntak. Selv om mye av musikken hovedsakelig er remixede sanger av musikken fra A Link to the Past og Ocarina of Time, er disse nye versjonene svært gode. Hyrule Castle likte jeg spesielt godt og også Hyrule Field, Lorule Field og Kakariko Village er verdt å nevne. Også kampen mot den gærne nye hovedskurken var interessant.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch.

Mye av grunnen til min store lidenskap for japanske rollespill, er den storslagne musikken du får servert. Ni No Kuni føyer seg klart inn blant gode JRPG's og burde derfor også ha god musikk. Og selvfølgelig har det det. Enten du utforsker verden fra bakken eller luften blir du ledet an av flotte perler. Ni No Kuni hadde også et stort fokus på bosskamper, men de var aldri kjedelige, mye takket være den heftige Boss Battle låten. Byene i spillet var også en glede å besøke og spesielt Ding Dong Dell var min favoritt.

Rayman Legends

Selv om Legends var årets beste plattformspill for min del, så må jeg innrømme at jeg faktisk likte musikken i Origins bedre. Men Legends hadde for all del sine låter det også, som blant annet Main Theme låten. Enkelte baner i dette spillet var også musikkbrett med låter basert på virkelig sanger. Her har du blant annet Dragon Slayer og Mariachi Madness som rett og slett bare er genial.

Tales of Xillia

I likhet med Ni No Kuni var Tales of Xillia et annet JRPG som kom i år og som jeg likte veldig godt og det kunne nok ha konkurrert med Pokémon om Årets Soundtrack. Allerede ved hovedmenyen skjønte jeg at dette var noe ordentlig snacks. Kampmusikken i dette spillet var også litt spesiell, for den avhenger av hvem hovedperson du velger å spille. Jeg sjekket ut musikken på forhånd og valgte derfor første gjennomspilling som den kvinnelige hovedpersonen Milla. Musikken hennes bærer nemlig et lite old-school preg over seg og derfor ble Daring Sword en umiddelbar favoritt. Men den andre hovedpersonen Judes litt mer rockebaserte låter var ikke akkurat noe dårligere. Det var heller ikke utforskningen, hjembyen eller den vanvittig gode følelsen av å vinne en kamp.

Super Mario 3D World

Mario har alltid vært en gledesspreder og musikken skal kanskje ha mye av takken for det. 3D World hadde mye lystige toner i seg, Main Theme er nok noe av det du legger først merke til og det som forsvinner sist fra hodet. Det atletiske temaet føltes energifylt og Beep Block Skyway var latterlig fengende. Gusty Garden Galaxy fra Super Mario Galaxy er en av mine største favorittlåter fra Mario serien, og da likte jeg også selvfølgelig Champion Road veldig godt.

Grand Theft Auto: V

GTA V har meget god musikk, men mye av dette er virkelige låter som spilles gjennom radioen. Dette anser i hvertfall ikke jeg som spillmusikk, men av det som er utenom radiosangene, så var av en eller annen grunn Loading låten svært tiltalende og det samme med "Trevor går berserk".

Luigis Mansion 2

Luigis Mansion 2 har jeg til gode å bli ferdig med, men av det jeg har hørt til nå, har dette spillet også en del artige låter. Gloomy Manor, og Library Piano er eksempler på det. I tillegg har du låten når professoren ringer deg i spillet, som er til å le seg i hjel av.

League of Legends

LoL er nok ikke et nytt spill fra 2013, men Season 3 kom i hvert fall i år. Og Login musikken som ble lansert samtidig med patchen, som i grunn føles ganske så heroisk.

Samtlige av disse låtene og ganske mange fler har funnet veien rett inn på musikkspilleren og jeg venter bare på å kunne fylle den opp i året som kommer. 2013 har i hvertfall vært et svært godt år.

Spillmusikk: Det beste fra 2013!

HQ