Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

"Spillmusikk": Touhou Project & UI-70

Skrevet av Glorfindel den 22 januar 2014 klokken 14:10

Mange av dere har kanskje hørt om "Touhou Project"?
.... Ikke? Nei, det var nok ikke voldsomt kjent for meg heller, men etter litt bakgrunnsresearch kom jeg frem til dette. "Touhou Project" er en serie med japanske doujinspill eller kulehelvetespill, som er laget av enmannsselskapet: Team Shanghai Alice. Denne serien har visst blitt en de mest suksessfulle innen sjangeren, mye på grunn av deres store fokus på rollefigurer i spillene.

Men nå er det vel ikke akkurat spillet jeg i hovedsak skulle snakke om, men heller musikken. Eller rettere sagt, remikser av musikken. Det har seg nemlig slik at jeg ganske ofte pleier å dykke litt ned i youtube og da hender det at jeg finner litt av hvert av godsaker. For en liten stund siden så jeg gjennom noen in-game videoer av blant annet World of Warcraft og snublet over en ganske så fengende sang som ble brukt i videoen. Jeg sporet dermed opphavet til sangen og kom frem til et band kalt: "UI-70".

Det viser seg at dette er et prog-rock band som lager remikser av sangene fra Touhou spillene. Sangene er derfor en slags blanding av hovedsakelig rock, men også diverse andre sjangre. Selv om jeg aldri har spilt noen av spillene i denne serien, var det mange av disse sangene jeg likte svært godt og jeg velger derfor å dele et lite utvalg av favorittene mine med dere som eventuelt er interessert i å sjekke de ut.

Be of Good Cheer
Invisible Full Moon
Septette for the Dead Princess
Lunatic Princess
Flowering Night
Dark Road
Green Eyed Jealousy
Gensokyo, Past, Present and Future
Reincarnation
Shanghai Alice of Meiji 17
Beloved Tomboyish Girl
Colorful Path

"Spillmusikk": Touhou Project & UI-70

HQ