Norsk
Blog
Hva driver dere med, Gearbox?

Hva driver dere med, Gearbox?

Skrevet av Havok den 17 februar 2013 klokken 13:51

I 2006 kunngjorde SEGA at Gearbox Software jobbet med at nytt spill i Aliens-serien. Ikke nok med at dette var et nytt Aliens-spill, men det var også et spill med Foxs velsignelse og et som skulle være fiktiv-kanon i henhold til James Camerons film fra 1986. Spillet skulle være en fortsettelse av filmen!

Så, hva skjedde egentlig i de seks årene spillet var i produksjon? Egentlig vet ingen dette. Verken Gearbox eller SEGA har offisielt kommet med en forklaring, og jeg tviler veldig på at vi i det heletatt får vite hva som skjedde. Derimot kan vi sette sammen bruddstykker.

Gearbox hadde nok gode intensjoner i starten, noe de fort la fra seg når de begynte å jobbe på Borderlands. De brukte nesten ikke tid på ACM, og det gikk faktisk rykter om at SEGA hadde kansellert spillet på et tidspunkt. Det har også kommet frem at Gearbox ga deler av spillet til tredjeparter fordi de selv var for opptatt med å jobbe med andre ting. Ikke nok med det, men de ba SEGA om utrolig mange utsettelser, noe de fikk. Den siste ble gitt i 2012, og var på ni måneder. Hvorpå Gearbox brukte fem av måneden på å fullføre Borderlands 2.

De har også drevet falsk markedsføring i henhold til både filmsnutter og skjermbilder gitt ut over de siste årene. Demoen de ga ut er ikke representativ for spillet i det heletatt. Sluttproduktet vi satt med var faktisk utrolig mye dårligere rent teknisk enn demoen..

En ting er derimot sikkert, SEGA og Gearbox kan markedsføring. De kan det og lure og lyve overfor sine trofaste kunder og fans. Selv nå når mye av dette har kommet frem nekter Gearbox for å ha gjort noe galt. At selskaper pynter på sannheten og kommer med hvite løgn under produksjonen av sine spill er normalt. De skal jo tross alt få oss gira. Ta for eksempel Killzone 2-traileren som ble vist på E3. Spillet endte opp med å se annerledes ut. Forskjellen er at Guerrilla Games ga ikke ut spillet hvor alt de hadde vist var den filmsnutten. Det faktisk produktet ble vist frem lenge før lanseringen, så spillerne ble ikke ført bak lyset og visste veldig godt hva slags produkt de fikk.

Det Gearbox har gjort er å selge et produkt basert på noe som ikke eksisterer, og samtidig ikke være ærlig om det. Denne løgnen ble gjort for å få oss til å kjøpe et halvferdig, ødelagt og gammelt produkt som ble kastet sammen i siste liten. Det er trist at dette ble gjort av et selskap som har vist at de virkelig vet hvordan de skal lage spill. Borderlands-serien er en av mine favoritter, og jeg var faktisk utrolig glad når jeg hørte at Gearbox skulle lage et Aliens-spill, fordi jeg vet de kan dette.

Vel, lekse lært. Gearbox er på min "shit list" fremover, og de må virkelig gjøre det godt for fansene for å klare og fjerne denne blemma. For alt som kommer ut av kjeften deres fra nå av blir tatt med en utrolig liten klype salt.

HQ