Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Om en ny kaffeopplevelse

Skrevet av Ingar Hauge den 25 januar 2014 klokken 15:36

En av de store gledene ved det å reise til andre verdensdeler, er de kulinariske opplevelsene man får. Mat og drikke forteller mye om de lokale tradisjonene og kulturen, så jeg er alltid åpen for å prøve noe nytt når jeg er på ferie. At man må regne med litt kroppslig ekspansjon som følger av slike vaner, får man alltids bare tåle...

En ting man uansett ikke legger på seg noe særlig av, er kaffe. Jakten på god kaffe er en evig og vedvarende jakt, og dersom man arbeider på et sted hvor kaffen er berømt for sin ikke altfor gode smak (slik som der jeg jobber), blir denne jakten desto mer viktig i løpet av en ferie.

Det var i denne jakten at jeg kom over en finurlig sak i Japan denne jula. I Norge har man kapselmaskiner for den som forsøker å lage seg en god kopp med kaffe når man bare skal lage én kopp. Men maskinene er dyre, produksjonen er ikke akkurat miljøvennlig, og det er faktisk ikke all kapselkaffe som smaker like godt som den burde.

Inn kommer såkalte drip bags.

I Japan kan man kjøpe noe som kalles coffee drip bags. Man har én filterpose med dosert kaffe oppi, som man åpner på toppen, hekter fast i koppen og heller varmtvann gjennom. Filterkaffe for én kopp, med andre ord. Bruken ser du på bildet under:

Om en ny kaffeopplevelse

Når man får forskjellige varianter av denne, og smaken absolutt blir god, er mitt spørsmål: hvorfor selges ikke dette i norske dagligvareforretninger, når nordmenn ligger på andreplass i verden når det kommer til kaffekonsum pr. dag?

Dagens budskap fra meg er derfor klar: Drip bags er genialt. Derfor må vi få dette i Norge.

HQ