Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Om jakten på ny telefon

Om jakten på ny telefon

Skrevet av Ingar Hauge den 19 desember 2014 klokken 11:19

Det kommer tider i alles liv der man må si farvel til trofaste, gamle tjenere og se seg om etter verdige arvtakere. Selv er jeg nå i denne fasen og speider terrenget etter en ny mobiltelefon.

Min HTC Sensation fra juli 2011 (22.juli, som sådan) har siden mai i år vist tegn på alderdom. Behandlingsforsøkene har vist liten tegn til nytte, og nå begynner til og med telefonen å falle fra hverandre.

Råd og vink fra venner og bekjente har stemt for at ny telefon bør kjøpes i januar fremfor desember; de snakker om noe som visstnok kalles januarsalg. Spørsmålet jeg bør ha avklart før den tid, er hvilken telefon jeg skal satse på.

Jeg har ikke mange store kriterier og er åpen for det meste (ja, selv iPhone, om argumentene skulle tillate det). De kravene jeg har, er derimot følgende:

Uten abonnement: Jeg bruker telefon fryktelig lite, og ingen abonnement der ute svarer seg for mitt bruk (datatrafikk skrur jeg av når jeg er utenfor WiFi-sone, og all kommunikasjon med folk tar jeg over nett i den grad det er mulig). Derfor foretrekker jeg alltid å kjøpe telefoner uten abonnementer knyttet til dem. Dette gjør selvsagt at telefonene blir noe dyrere i innkjøp der og da, men på lang sikt er dette fortsatt den beste løsningen (ut ifra det jeg kan se).
Pris ingen hindring - til et visst punkt: Fordi jeg kjøper telefoner uten abonnement, må jeg også betale mer for dem i innkjøpspris. Dermed er jeg forberedt på å bruke litt penger på å kjøpe en telefon. Slik sett er ikke prislapp nødvendigvis en hindring. Likevel: Jo mer jeg får for pengene, jo bedre.
Kvalitetskamera: Jeg vil ha en telefon med et kamera som er brukbart i seg selv. Glem med andre ord Instagram og slike tilleggsapper man må bruke for å gjøre bildene bedre - jeg vil fortrinnsvis ha et kamera som gir meg umiddelbar kvalitet.
Musikk: Stort sett alle smarttelefoner har gode musikkavspillingsmuligheter, men dersom det er noen som er bemerkelsesverdig dårligere på dette punktet, er det en sterk tommel ned.
Helst Android: Jeg har brukt Android så langt og vil fortrinnsvis fortsette med det, men dette er ikke et absolutt krav (både iOS og Windows kan vurderes).

Så, hva foreslår folket? Kom med tanker, innspill og ideer! Gjerne med konkrete lenker til tester, utsalgssteder og lignende.

HQ