Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Om Wii U GamePad

Om Wii U GamePad

Jeg medgir at GamePad-kontrollen til Wii U på ingen måter er den mest ergonomiske eller behagelige håndkontrollen å bruke over lengre tid mens man spiller (den ærefulle tittelen "beste håndkontroll ever" mener jeg fortsatt Gamecube-kontrollen stikker av med). Skal man sitte med Wii U over lengre tid og drive med presisjonsspilling, er det uten tvil Pro Controller som er den beste å bruke.

Likevel vil jeg slå et slag for GamePad-kontrollen. Faktisk vil jeg slå to slag.

Da Nintendo lanserte Wii U, reklamerte de med at GamePad-kontrollen ga deg mulighet til å fortsette spillingen selv om TV-en ble okkupert av andre familiemedlemmer. Nå er det sjelden jeg har opplevd dette, men over det siste året har jeg vært i situasjoner som ikke er altfor ulike. Når man bor trangt og andre i huset behøver fred og ro for å konsentrere seg, har GamePad-kontrollen gitt meg gode muligheter til å spille mer eller mindre som normalt på GamePad-kontrollen. Spilleren får spille i fred, og arbeideren får arbeide i fred uten at det går bilder over TV-skjermen som forstyrrer. Win-win, altså.

Forrige uke kunne jeg dessuten oppdage at GamePad-kontrollen mer eller mindre gjør Wii U-en din til en bærbar konsoll, hvilket er optimalt for hyttelivet. Opphavet har ei hytte uten TV, men dersom man tar med selve konsollen og GamePad-en er TV faktisk overflødig. Så lenge man har strømuttak, kan Wii U-en altså fungere som en hybrid-bærbar konsoll. Velfungerende løsning dersom man ønsker å spille Mario Kart 8 eller Yoshi's Woolly World på hytta fremfor å dra på fisketur.

GamePad-en er som sagt ikke den mest ergonomiske håndkontrolleren, men jeg vil påstå den er bedre enn sitt rykte.

HQ