Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Retro bucketlist - Halo: Combat Evolved

Retro bucketlist - Halo: Combat Evolved

Spill vi ikke har spilt. Vi har dem alle sammen, i hvert fall de av oss som er noenlunde interesserte i spill og har vært det i noen år. Shame list, bucket list, backlog ... kall det hva du vil.

Noen av spillene som står på denne lista er av en slik karakter at man nesten kan regne dem som "obligatoriske": Er du sånn passe interessert i spillmediet, bør du ha streifet innom disse spillene på ett eller annet tidspunkt. Liker du rollespill bør du ha testet minst ett Final Fantasy-spill, liker du estetiske og annerledes spill bør du ha spilt Journey, liker du familievennlige bilspill kommer du ikke utenom Mario Kart-serien, også videre.

Selv har jeg flere slike spill, men det er få som har plaget meg mer enn Halo-serien. Hele 15 år etter det første spillets lansering har jeg fortsatt hatt til gode å spille Halo-spillene, med unntak av en del multiplayer-kamper i løpet av mine dager på ungdomsskolen og videregående. Historien om Master Chief, Cortana og kampen mot The Covenant har vært et ukjent kapittel i min spilldagbok. Historisk sett har det først og fremst vært av praktiske årsaker. Jeg har ikke eid en Xbox eller Xbox 360, og da har det vært vanskelig å spille serien.

Det har jeg nå tatt sikte på å gjøre noe med, og i de litt roligere og regnfylte sommerdagene har jeg presset inn noen timer her og der for å komme meg gjennom det første spillet i serien - originalversjonen sådan.

Resultatet? Jeg likte det første spillet. Jeg likte det faktisk veldig godt. Og jeg har absolutt ingen vansker med å se hvor stort Halo: Combat Evolved har vært for spillmediet og FPS-spillenes utvikling, spesielt når vi snakker om FPS-spill til konsoll. Dessuten har spillet holdt seg meget godt, til tross for at det til tider blir litt vel mørke innendørsmiljøer hvor det er vanskelig å ta seg frem.

Det spørs hvor mye tid det blir nå før jeg tar ferie, men Halo 2 er allerede fyrt opp i konsollen. Så får vi se hvordan det går videre med Project Halo. En ting er i hvert fall sikkert: Snart kan jeg sette et stort kryss på min bucket list of shame.

Hva med dere? Har dere noen spill eller spillserier dere aldri har testet, men som dere virkelig føler trang til å gå i kast med? Del dine tanker i kommentarfeltet.

HQ