Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Om årets Japanferie (i korte trekk)

Om årets Japanferie (i korte trekk)

Skrevet av Ingar Hauge den 10 august 2016 klokken 08:00

Kalenderen viser august, hvilket betyr at det er på tide å krype tilbake fra ferietilværelsen og inn i arbeidslivet igjen. Selv om tre ukers ferie kan føles litt lite, gjør det godt med en aldri så liten pause.

Mesteparten av de tre ukene har blitt tilbrakt i Japan (nok en gang). Årets Japanferie har imidlertid skilt seg litt ut fra tidligere ferier, ettersom det har vært snakk om en storfamilieferie hvor samtlige medlemmer av familien har vært invitert for å feire mine foreldres 40-års bryllupsdag. En stor takk må da gå til jubilantene, som har strukket seg langt i form av økonomisk støtte for å få det hele til. Det ble en minneverdig feiring med mange gode opplevelser.

Noen høydepunkt kan nevnes i svært korte trekk:

- Vi fikk besøkt Harry Potter-seksjonen av Universal Studios Japan-parken. Selv om jeg har vært i parken flere ganger tidligere, var Harry Potter-seksjonen ny for meg. Det føles også som den morsomste delen av parken.

- Vi fikk delt hurtigtog-vogn med en fransk skoleklasse. Anbefales absolutt ikke ...

- Vi fikk lagt inn en tur til barndommens ferieparadis i fjellheimen utenfor Nagano. Det nesten norske hyttelandskapet består av et hyttekompleks i naturskjønne omgivelser, hvor flere utenlandske Japan-beboere har hatt hytte gjennom årenes løp (hyttelandskapet kalles gjerne "utlendingslandsbyen" på folkemunne av de lokale). For min del var dette første tur hit på hele tolv år. Det var rolig, avslappende og ikke minst nostalgisk å komme tilbake, til tross for at store deler av området virker å være mer tilgrodd enn tidligere. Forhåpentligvis blir det ikke tolv år til neste gang.

- Vi fikk oppleve flere små jordskjelv. De var så små at vi bare sov videre gjennom dem.

- Vi fikk besøke en Studio Ghibli-utstilling i Mori Tower i Tokyo-bydelen Roppongi, i forbindelse med studioets tredveårige historie. Det var absolutt en severdig og minneverdig opplevelse, ikke minst fordi utsikten fra 52. etasje over Tokyo-landskapet på kveldstid er minst like imponerende som det selve utstillingen var.

- Vi fikk oppleve en såkalt eisa-festival i Tokyo. Eisa er en form for obon-fest på Okinawa, en japansk øy som ligger ganske langt sør i Stillehavet og som har ganske mye lokal og særegen kultur. Vi fikk se eisa-deltakere som danset og spilte trommer for den store gullmedaljen. Buekorps blir til sammenligning gørrkjedelig.

- Vi fikk se Hanshin Tigers spille på hjemmebane mot Yomiuri Giants (her snakker vi altså om japansk baseball). Moro var det, til tross for at Tigers tapte så det sang. Ikke overraskende, ettersom Tigers har en elendig sesong i år ...

- Vi har vært på kattekafé i Harajuku. Konseptet med kattekafé må sies å være et særdeles heljapansk konsept, men det var faktisk veldig koselig og avslappende. Må muligens gjentas.

- For min egen del har jeg også fått prøve spillfenomen som HTC Vive og Star Wars Battle Pod. Førstnevnte tipper jeg folk etter hvert kjenner til. Sistnevnte er et arkadekabinett der man sitter inni en slags "boble" og manøvrerer diverse Star Wars-farkoster i forskjellige sammenhenger (Death Star, Hoth osv.). Det hele mens man sitter og ser på en gigantisk skjerm som dekker så å si hele 180-graderssynsfeltet ditt. Meget moro og givende. Hvor opplever man den slags? I bydelen Akihabara, selvfølgelig.

- Jeg fikk vindusshoppet spill og konsoller for den store gullmedaljen i Akihabara. Litt synd at verken lommebok eller koffert tillot noe mer enn bare vindusshopping.

Og selvfølgelig opplevde vi mye, mye mer. Men det får bli nok oppsummering og mimring i denne omgang. Nå er det på tide å gå inn i hverdagen igjen.

Foto: OK, litt mer enn bare vindusshopping ble det, siden jeg tross alt fant noen figurer jeg lenge har ønsket å føye til i samlingen.

HQ