Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Spillserier jeg savner: Del 1

Spillserier jeg savner: Del 1

Skrevet av Ingar Hauge den 1 februar 2017 klokken 10:51

Noen spillserier lever i beste velgående år etter år og sørger stadig for å underholde oss. Andre spillserier varer nærmest i det uendelige, og eneste årsaken til at spill fortsatt gis ut i serien er en kombinasjon av at spillenes faktisk tjener gode penger og at ingen har samvittighet til å avlive dem.

Flere spillserier har derimot vandret til de evige jaktmarker opp gjennom årene og danser med Manitu, og flere av dem har fått sin velfortjente hvile. Dette til tross, noen ganger savner man gamle spillserier. Noen ganger handler det om ren og skjær nostalgi, andre ganger handler det derimot om hva utviklere kunne fått til med en slik serie i dag.

Med dette begynner jeg på det som kanskje blir en bloggserie: Spillserier jeg savner.

I dag: The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth.

Tilfeldigvis kom jeg i snakk om denne spillserien med en venn, ettersom han endelig har fått seg en ordentlig spill-PC og satt seg ned med Middle-earth: Shadow of Mordor. Praten om Tolkiens forfatterskap, filmene basert på bøkene og ikke minst spillene basert på filmene kom i gang, og ikke overraskende kom vi da inn på stategispillserien The Battle for Midde-earth (eller Kampen om Midgard som serien heter på norsk).

Tolkiens verden er som skapt for sanntidsstrategispill av denne sorten. Man har forskjellige raser og fraksjoner, og konfliktene som oppstår i Midgard er ikke akkurat få. Dermed var det slettes ikke overraskende at EA Games ga ut et strategispill med nettopp dette premisset den gangen LotR-feberen herjet som verst. For sin tid var det dessuten snakk om et meget godt stykke håndverk. Detaljnivået var høyt, skuespillerne lånte stemmene sine til spillet helter, og ikke minst kunne slagene være meget utfordrende.

Det er ofte snakk om at lisensbaserte spill ikke akkurat er verdens beste, men når det gjaldt de to The Battle for Middle-earth-spillene var lisensen heller med på å gjøre sluttproduktet bedre.

Dessverre ble det bare to spill i serien, og på nåværende tidspunkt er ingen av dem tilgjengelige digitalt. En skulle tro at EA ville gi ut spillene på Origin til dagens digitale publikum, men den gang ei.

I går kveld, mens kona og jeg så The Fellowship of the Ring og den gode LotR-følelsen våknet opp i meg, slo tanken meg igjen: Jeg savner faktisk The Battle for Middle-earth. Det kunne vært spennende å se hva EA kunne gjort med denne serien med dagens teknologi, og 2016 viste oss at strategispill på PC er langt ifra en død sjanger.

HQ