Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Mitt lille jule-kunstprosjekt

Mitt lille jule-kunstprosjekt

Skrevet av Ingar Hauge den 12 januar 2018 klokken 18:37

Når sant skal sies er jeg ikke særlig kunstnerisk av meg. Joda, jeg forsøkte meg på å lage egne tegneserier på barneskolen, og jeg har alltid hatt en fascinasjon for kunst og det estetiske. Jeg synes det er spennende å se på madammen mens hun tegner og maler, og evnen til selv å skape kunst er en av de egenskapene jeg virkelig skulle ønske jeg hadde tid og kapasitet til å øve opp. Alt dette til tross vil jeg likevel ikke si at jeg er spesielt kunstnerisk anlagt.

Dette hindret meg likevel ikke fra å prøve meg på et lite kunstprosjekt under juleferien. Denne gangen gikk turen til Japan i to uker for å feire jul og nyttår med venner, og den ene dagen bestemte vi oss for å reise til Kyoto og overraske madammen litt med et kunstopplegg vi hadde funnet på nettet. Dermed gikk turen til Yamamoto Roketsu-studio i Kyoto.

Roketsu er en japansk kunstform som involverer at man maler på hvitt tøy med varm, smeltet stearin. Man sitter ved et bord med stearin-gryta i midten, dypper penselen og maler kjapt strøkene som skal males før stearinen blir kald. Deretter maler man ekstra lag der det behøver for å skape dybde i tegningen. Til slutt blir tøystykket lagt i farget vann, før det hele blir vasket og kokt slik at stearinen smelter av. Prosessen minner litt om batikk og har tradisjoner som går flere hundre år tilbake i tid.

Sluttresultatet mitt kan dere se på bildet. Som sagt, noen stor kunstner er jeg ikke, men fornøyd med dette nye putetrekket er jeg likevel.

HQ