Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Firefly lever videre!

Firefly lever videre!

Skrevet av Ingar Hauge den 9 februar 2018 klokken 11:14

Det hender ikke rent sjelden at folk spør meg om tips til TV-serier de kan se. Mitt første forslag er alltid, uten unntak: "Har du sett Firefly?", etterfulgt av andre Joss Whedon-serier som Buffy the Vampire Slayer og Dollhouse.

Ja, jeg er en slik en. En Firefly-fan på min hals, som aldri slutter å snakke om hvor gode de tretten episodene med science fiction-western er. Shiny!

For de som av mystiske årsaker ikke har stiftet bekjentskap med denne kultklassikeren, er Firefly som nevnt en serie som blander science fiction og western. Her følger vi menneskeheten i et nytt solsystem, fem hundre år frem i tid, hvor de sentrale planetene og månene er rene og høyteknologiske fremtidsutopier, mens planetene lengre uti solsystemet er preget av nybyggere, lovløshet og generelt et litt mer "ville vesten"-preg (hvis man i det ville vesten hadde hatt romskip og hakket bedre teknologi enn på 1800-tallet). I denne nydelige atmosfæren møter vi mannskapet på romskipet Serenity, ledet av kaptein Malcolm Reynolds, og mannskapet er ikke redde for å ta jobber av den litt mer ulovlige smuglersorten. Med hver sine bakgrunner og historier har alle i mannskapet sine grunner til å operere i det halv-lovløse terrenget i solsystemets yttergrenser, og det er denne blandingen av western, sci-fi, etikk, filosofi og bakgrunnshistorier som gjør at serien brenner seg inn i mang en fans.

Av ulike årsaker - først og fremst elendig lederskap hos Fox, som ikke bare presterte å sende episodene i omrokkert rekkefølge, men som også la seriepremieren parallelt med Superbowl - ble serien kansellert etter bare 13 episoder. Dette har gitt sitt opphav til fenomenet "Firefly-depresjon", hvor fans i villrede spør seg selv hvordan serien kunne bli kansellert samtidig som Kardashian-familien får penger slengt etter seg for å gjøre ingenting. Senere har man fått filmen Serenity som nøster opp noen av de uløste trådene, samt fire tegneserier, men fortsatt ønsker fansen mer.

Nå kan fansen se med håp frem mot det neste halvannet året. Ifølge Entertainment Weekly skal det nemlig lanseres tre Firefly-bøker i 2018 og 2019. De tre bøkene er Firefly: Big Damn Hero av Nancy Holder (oktober 2018), Firefly: The Magnificent Nine av James Lovegrove (mars 2019) og Firefly: Generations av Tim Lebbon (oktober 2019).

Det er med andre ord bare å børste støvet av brunjakken og spenne på seg sin blomstrete kysehatt før man kaster seg ut i de kommende månedene som et løv på vinden. Firefly lever videre, og det blir spennende å se om mannskapet på Serenity tar seg like godt ut i bokform som det de har gjort på TV, film og tegneserier. I mellomtiden kan man jo varme opp med å se serien på Netflix (noe du bør gjøre hvis du ennå ikke har gjort det, din Alliance-sviker!).

HQ