Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Reaksjon på terroraksjonen

Reaksjon på terroraksjonen

Jeg skjønner nesten ikke hva som har skjedd. Det er en grusom tragedie. En voksen mann detonerer en voldsom bombe i Oslo sentrum. Mennesker dør. Han sniker seg deretter inn i en sommerleir full av ungdom. Mannen er perverst nok ikledd en politiuniform, en forkledning som utstråler trygghet og sikkerhet. Han begynner å skyte ungdommene. Han skyter for å drepe. Han jakter. Politiuniformen lurer flere ungdommer ut fra gjemmestedene sine, ut i døden. Det er umenneskelig utspekulert...

Hva får en voksen, frisk mann til å gjennomføre noe slikt? Hvordan går det med de overlevende ungdommene på øya? Hvordan har de pårørende det? Det er tanker som går gjennom hodet på meg. Det må ha vært en vanvittig traumatisk opplevelse for de rammede. Dette er en episode som aldri vil glemmes, verken av individet eller nasjonen.

Bomben i Oslo havner lett i skyggen av massakren på Utøy, men også denne tok menneskeliv, skapte frykt og panikk. Oslo ser ut som et krigsområde. Det er en feig, respektløs og ussel handling. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si.

Folk er redde. Folk er døde. Venner ser venner falle. Båtførere må la ungdom ligge igjen i vannet fordi båtene er fulle. Foreldre lever i frykt for sikkerheten til barna sine. Noen får aldri barnet sitt hjem igjen i live...

Hva er det noen mener er verdt alt dette?

Det er ikke annet å si at dette er grusomt. En kald, grusom tragedie. Jeg mangler egentlig ord.

Mine tanker går til foreldre som har mistet sine barn. De går til familiene, til vennene og alle som har sett venner og medmennesker falle for disse umenneskelige handlingene. De går også til deg. Jeg håper du og dine kjære har det bra, at dere føler dere trygge og at dere ikke vil leve videre i frykt. Vi skal ikke la oss kue av slike usle, men likefullt forferdelige aksjoner...

Men på den andre siden: En slik tragedie bringer samtidig frem det beste i folk, og jeg er stolt over å se hjelpen, omsorgen og kjærligheten det norske folk har gitt de rammede.

Jeg sier det bare: Ikke la frykten ta deg. Vær stolt over de rammede, vær stolt over vår fargerike nasjon, og vær stolt over stemmen din.

HQ