Norsk

Watchmen

Skrevet av Jon Cato den 3 mars 2009 klokken 14:33

I går var jeg på kino og så Watchmen. En to timer og førti minutter lang film basert på en av verdens aller beste tegneserier. Ikke ukjente Alan Moore står bak serien, Moore som også har skrevet serier som From Hell og V for Vendetta.

En filmversjon av Watchmen har vært alle tegneseriefans våte drøm i mange år. Den har blitt betegnet som ufilmbar ettersom den bruker tegneseriemediet fullt ut for å formidle historien sin, men Zack Snyder har likevel gjort et hederlig forsøk. Snyder klarte seg bra med 300, og lagde en helt fantastisk remake av Dawn of the Dead før det, og jaggu klarer han det igjen med Watchmen.

Stemningen og nerven fra tegneserien er bevart. De flerdimensjonelle hovedpersonene er der. Ikke alle skuespillerne fungerer like bra, men det er ingen som ødelegger filmopplevelsen. Og filmen unngår å hoppe over kontroversielle temaer eller forenkle unødvendig.

Det er imponerende å se den jobben Snyder har gjort med å overføre en avansert tegneserie til lerretet. Så og si uten kompromisser.

Jeg likte filmen veldig godt, en unik fortelling med en spesiell fortellerstil. Brutal og direkte og noe helt annet enn standard superheltfilmer. Jeg tipper mange går på denne i den tro at det er en standard superheltfilm og kommer til å forlate salen midtveis når de ikke skjønner bæra av hva som skjer. Anbefales!

Watchmen

Rorschach - brutal og nådeløs superhelt, fabelaktig spilt av Jackie Earle Haley.

HQ