Norsk
Blog

SPOILERS Red Dead Redemption- ettertanke

Skrevet av Kålroten den 30 mai 2010 klokken 01:22

Hallo kjære medgamer. (Er det i det hele tatt et ord?) Som dere sikkert har fått med dere er Read Dead Redemption ute til både PS3 og Xbox360. Jeg følte at jeg måtte skrive en blogg for å prøve å beskrive hvor fantastisk dette spillet er, uten å skrive en anmeldelse. (Det er jeg for lat til :p).
Dette spillet har satt så dype spor i meg, sett i forhold til spill generelt.
Rockstar har også klart å skape en troverdig og levende verden som skildres gjennom både det visuelle og musikken. I og med at musikken er såpass viktig i dette spillet, tenkte jeg at jeg skulle forklare litt nærmere;

Jeg gjorde nettopp ferdig story delen, der John Marston dør osv. Da jeg så John bli skutt av Edgar Ross og soldatene hans, ble jeg bare helt tom. "Har jeg liksom sloss meg igjennom alt dette, bare for å bli drept?!" Hele scenen var i det hele tatt skikkelig kjip og sørgelig da Abigail og Jack ankommer stedet der John har blitt skutt i filler av alle soldatene.

Følelsene som dette spillet har gitt meg er helt ubeskrivelig. Første gangen man krysser grensen til Mexico med en liten tømmerflåte, er et godt eksempel på nettopp dette! Musikk som står i perfekt stil til landskapet og området man nettopp har entret gir en helt ubeskrivelig ekstra følelses - push til et allerede perfekt spill!

Det er flere punkter i spillet der Rockstar har lagt til musikk med vokal(!) i spillet, noe som er veldig uvanlig i spillsammenheng! Ofte kan sanger med vokal skape surr og føles fullstendig malplassert. RDR er en strak motsetning og beviser at følelser kan vises igjennom spill!

Om noen ønsker et video-eksempel på hva jeg mener, kan dere se her: http://www.youtube.com/watch?v=85MkPZ-1qNU og http://www.youtube.com/watch?v=XahRGjAoLdI

Alt i alt har dette spillet bydd på en ekstremt godt skildret opplevelse, fylt med realisme, følelser og gode skuespillere! Det beste spillet jeg har spilt, noensinne!

HQ