Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Anime 2013 Del 1

Anime 2013 Del 1

Dette innlegget er kategorisert under: Anime, AOTY,

Dere har laget topplister når det gjelder spill, film og musikk, men ingen på forumet har laget en anime-toppliste for 2013. Jeg har selvsagt ikke sett alt av anime som har kommet det siste året, men jeg mener fortsatt at jeg har sett nok til å sette sammen en total toppliste og komme med noen små lister. I disse listene har jeg valgt å inkludere serier som startet i 2012, men som ble avsluttet i 2013. På samme måte har jeg ikke tenkt til å inkludere serier som startet i høst og som ikke er avsluttet (Hajime no Ippo: Rising og Kill la Kill) i listen. Jeg starter med et par små lister, jeg har også tatt meg den frihet å inkludere filmer, og ikke bare serier, i listene. Jeg kommer tilbake med den totale topplisten i del 2.

Årets skuffelse
Coppelion - Potensialet var enormt. Den første episoden var veldig bra, men etter det gikk det bare nedover og nedover. Det er mye man kan gjøre med en post-apokalyptisk verden, men det hele ble for ufokusert og snevert. Actionscenene var småskjedelige og skuffende, og det ble aldri skikkelig intenst.

Årets verste
Inferno Cop - Jeg vet at den er lagd for å være dårlig, og av noen blir behandlet som et mesterverk. Den er kanskje innenfor "så dårlig at det er bra"-kategorien, men det er fortsatt ekstremt dårlig. Animasjon, stemmeskuespill, lyd, handling; alt er på trynet.

Danganronpa - Av serier med noen form for produksjonsverdi, er det Danganronpa som tar kaka. Med unntak av introlåta, er det lite som er bra med denne serien. I begynnelsen var den helt grei, før den så falt i absolutt alle mulige feller. Rollegalleriet var også tidenes største klisjéhelvete.

Årets stemmeskuespiller
Kana Hanazawa - I 2012/13 tok hun endelig spranget. Hun er stort sett fortsatt overalt i animeverden, men nå har hun endelig begynt å gå over til mer voksne roller. (Shinsekai Yori, Kotonoha no Niwa og Psycho-Pass) Jeg mislikte henne sterkt tidligere på grunn av hennes tidligere roller, men jeg har etter hvert begynt å innse at hun er ganske god, selv som tutturu ~ - Mayuri i Steins;Gate.

Årets animasjon
Kotonoha no Niwa (Garden of Words) - Overlegen vinner. Det er ingen andre som kan vise til slik animasjon. Den er uhyre detaljert og ligner mer på virkeligheten enn det virkeligheten gjør, eller i det minste slik vi skulle ønske det så ut.

Årets positive overraskelse
Non Non Biyori - På papiret så den ut som enda en av de generiske komediene med fokus på skole osv, men den overrasket med å være svært avslappende, morsom og stemningsfull.

Årets negative overraskelse
Den andre sesongen av Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (My Little Sister Can't Be This Cute), også kjent som OreImo sesong 2. Der den første sesongen var litt interessant med noe fokus på otaku-kulturen, om enn ekstremt forskjønnet, var den andre sesongen en eneste lang såpeopera som nærmest var uutholdelig å se på.

Årets spesielle

Det er alltid noen serier som prøver å gjøre ting annerledes, enten i form av å sprenge grenser innenfor sin sjanger (Madoka Magica) eller ved å være veldig trippy (Paranoia Agent, Genius Party). I 2013 var det Aku no Hana (Flowers of Evil) som var den mest spesielle. I utgangspunktet er dette en serie med fokus på skole osv, serien kom ikke helt til de sprøe greiene som tydeligvis skjer i mangaen den er adaptert fra. Serien kan by på en halv episode som består av kun gåing i stillhet og det som selvsagt er det mest kontroversielle med den, rotoscoping. Rotoscoping vil si at man bruker ekte ansikter på karakterene i serien istedenfor å animere dem. Denne metoden regnes for å være ganske utdatert. Navnet Aku no Hana er forresten hentet fra diktsamlingen med samme navn av Charles Baudelaire.

Årets Opening/Introlåt

5. Danganronpa - Never Say Never
4. Log Horizon - Database
3. Coppelion - Angel
2. Psycho-Pass - Out of Control
1. Shingeki no Kyojin - Guren no Yumiya og Jiyuu no Tsubasa

Årets Ending/Avslutningslåt

4. Kyoukai no Kanata - Daisy
3. Coppelion - Tooku Made
2. Shinsekai Yori - Wareta Ringo (Dette er egentlig feil versjon, men jeg fant ikke noe bedre på YouTube)
1. Psycho-Pass - Namae no nai Kaibutsu

HQ