Norsk
Blog
Anime-anbefaling - Monster

Anime-anbefaling - Monster

Man har serier som starter svakt, men som vokser på seeren jo lenger man ser, man har serier som har en veldig god pilotepisode, men som bare blir verre utover i serien og man har serier som har sterke pilotepisoder og er jevnt over bra. Monster tilhører den siste kategorien.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare Monster. Det er en serie der det skjer mye og det er flere uventede vendinger og klimaks enn det man noensinne skulle tro er sunt for en serie. Sjangermessig kan man si at den hører hjemme blant psyskologiske thrillere, noen vil også påstå at det er skrekk. Den har en forholdsvis enkel start. Kirurgen Kenzo Tenma har et bra liv. Han har en god jobb, har en forlovede og er svært populær. I det minste til en liten gutt blir brakt inn på akutten med en kule i hodet. Litt senere ankommer byens borgermester sykehuset. Tenma velger å redde guttens liv til tross for at han blir bedt om å lede operasjonen på borgermesteren. Borgermesteren dør, Tenma blir fryst ute og forlovelsen avbrutt.

Alt dette skjer i de to første episodene av den 74 episoder lange serien. Det som skjer etter dette vil involvere gutten som blir reddet, Johan Liebert, bedre kjent som en av tidenes beste skurker. Flere mord skjer rundt Tenma, og han blir den hovedmistenkte. Serien dreier seg så om Tenmas påfølgende jakt på spor etter Johans fortid, hans renvaskelse og jakten på Johan.

Hvorfor bør man se denne serien når det er så mange andre serier å velge mellom? For det første er den uhyre spennende, hvis man er interessert i modne og realistiske historier. For det andre har den alltid en evne til å overraske. Når du tror at du har sett alt og tror du vet som kommer til å skje, vil serien skifte retning. Noen vendinger er nok noe forutsigbare, men stort sett vil du i det minste underholdes. For det tredje følger den opphavsmaterialet, mangaen av Naoki Urazawa, nærmest til punkt og prikke. For det fjerde er det umulig å mislike karakterene. Det er så klart ikke alle man vil like heller, men det jeg vil frem til er at karakterene virker realistiske, uten arketyper. For det femte har man det tekniske, animasjon og lyd. Animasjonen er barsk og realistisk, i ekte Madhouse ånd. Serien er dog ikke i HD, men det er ikke så nøye. Musikken er veldig passende og har noen veldig minneverdige låter. Castingen er også nærmest perfekt, alle eier virkelig rollene sine. Og ikke få meg til å starte på den perfekte introen. Vil du ha en serie som er noe utenom det vanlige man kan forvente av anime, og gjør generaliseringene til skamme, så er Monster en serie man bør sjekke ut. Den er allerede en moderne klassiker.

Hvor kan man se dette? Alle episodene ligger ute på YouTube: Episode 1: Kapittel 1 - Herr Dr. Tenma

HQ