Norsk
Blog
Glede over Morrowind på Xbox One :)

Glede over Morrowind på Xbox One :)

En gledelig nyhet for de av dere, meg selv innkludert til det fulle. "The Elder Scrolls III: Morrowind" er nå bakover-kompitabel og kan spilles og lastes ned på Xbox One.
"Conker Live & Reloaded" er heller ingen dårlig ankomst, men Morrowind!!! Fy søren som nostalgien går gjennom kroppen!

Jeg har blogget om Morrowind før, og der fikk jeg vel uttrykket meg 10% av hva jeg har som minner og tanker rundt det. Jeg måtte skrevet veldig, veldig mye om jeg skulle ramset opp alt som det har hatt av betydning for meg.
Alt i alt vil jeg si at det er to verdener i spilluniverset som virkelig har gjort mega-inntrykk på meg som gamer og person, og det er Zelda-Ocarina Of Time og Morrowind. Med over 20 år forran spillskjermen sier det ganske mye.

Morrowind er unikt. Det er stort. Ikke bare i spillkartets og innholdets betydning, nei også ikke minst i alt av historie og detaljer Vvardenfell byr på. Vvardenfell er forøvrig delen i provinsen Morrowind utspiller seg på, hvis du ser bort i fra Solstheim fra Bloodmoon-pakken og Mournhold fra Tribunal.
Eehhmmm....nå hørtes jeg ut som en nerd, så da er jeg nok det på dette området.

Når jeg nå har lastet det ned og prøvd det innser jeg at jeg ikke har entusiasmen som trengs for å starte på nytt. Morrowind blir for stort og vil ta meg flerfoldige timer å gyve løs på.
Jeg innser også at både grafikken og verdenen ikke gjør meg like opprømt som den gang jeg svidde disken i den orginale Xbox-maskinen for over ti år siden. Grunnen er at jeg da ikke hadde opplevd maken. Siden har både Oblivion og Skyrim, samt Fallout frydet meg med sine åpne verdner. Likevel vet jeg at jeg innerst inne liker Morrowind best. 
Morrowind er som Skyrim er for unge gamere i dag. Gamere som ikke har trådd inn i Tamriel før nå i Skyrim-provinsen.
Nå føler jeg meg gammel!!!

Likevel er nostalgien der. Jeg synes fortsatt grafikken er vakker, og musikken vet jeg ikke om jeg kan komme på et annet spill for å finne maken.

Ja, også har vi Conker Live & Reloaded, desverre uten online-funksjon. Den lattermilde historiedelen er heldigvis en fryd å spille, men den er noe mer sensurert i ordbruken enn hva Nintendo 64 var vågale nok til å gjøre på tidlig 2000-tallet.
Likevel synes jeg det er et dristig spill både i enspiller og flerspiller. Kan ikke komme på noe annet spill hvor jeg kan være et ekorn i soldatuniform på vei til å blæffe føttene av en Hitler-lignende rotte som er leder for Tediz, som rett og slett er teddybjørner med ett mildt sagt støtende formål. Her trekkes paraleller mellom 2. Verdenskrig og nazistene. Det kan ikke skjules samme hvordan du pakker det inn. Jeg er hverken nynazist eller synes en verdenskrig er humorspredende, men med Conkers svart-humor må jeg stadig trekke på smilebåndet.
Ja, særlig når jeg bekjemper den opera-syngende The Great Mighty Poo. Ja, du leste riktig...og du tenker sikkert riktig også; han er en diger klump av bæsj!!!
Dette er toaletthumor og filmparodier som brukes for det de er verdt.

Jeg synes det er flott at nye generasjoner og oss nostalgikere får sjansen til å spille disse perlene. Til tider skjønner jeg ikke hvorfor jeg fortsatt har tatt vare på den gamle blikkboks-Xboxen og Nintendo 64-en min he, he.

Det er forøvrig mange fler bakoverkompitable spill på markedet.

Noen som har noen favoritter eller ønsker noen nye gamle spill å game?
Jeg ønsket meg Morrowind og nå har jeg det. Jeg vil dog ikke ønske meg det i nyoppusset form i reddsel for at de skal føkke det opp.

Hva annet måtte være ville det kanskje blitt Oddworld Strangers Wrath som bakoverkompitabelt. Det er sikkert flere jeg kunne ønske å sett på Xbox Store men nå har jeg ikke mer energi til å bruke på å tenke ut fler da klokken er tre på natta!!!
På tide å krype til køys. Greit å utnytte det at man har fri etter mange dager på jobb. Da har jeg ingen dårlig samvittighet for å game litt utover natta.
Det er likevel ikke så drastisk som da jeg en gang i tiden pløyet meg gjennom natta med Morrowind og krøyp til køys ved soloppgang bare for at mine foreldre ikke skulle få nyss i at jeg ikke hadde sovet :)

Ha en god natt!

HQ