Norsk
Blog
Bakoverkompitable spill og uka som var...

Bakoverkompitable spill og uka som var...

Jeg legger pailabbene på sofakanten fra hvor jeg sitter tilbakelent og slapper av. Jeg har arbeidshelg men akkurat nå er jeg fri. Jeg glaner på min andre hobby; akvariumet. Det er fyllt med mange fisk og en dekorativ design på innsiden.
Jeg har akkurat fullført en anmeldelse av The Escapist 2 som jeg og madammen nå har spilt en stund. Søkki som timene har fløyet mens vi har prøvd å finne mulige måter å rømme fra de ulike fengslene. Det er godt å måtte bruke hjernecellene igjen.

Jeg la tidligere en dag ut en anmeldelse av Through The Woods som er bygget på norske folkeeventyr og laget av et norsk selskap. Jeg tror jeg fikk svidd av kruttet i den anmeldelsen da jeg endte opp med å gi spillet en laber 2-er. Ja, for jeg mener dette spillet inneholder ALT som kan trekke ned et spill. Det eneste som holdt meg unna å gi det strykkarakter var faktisk det faktum at grafikken var ok og ideen meget god til tross for en rævva historie. Ja, for hvorfor har vi ikke brukt troll på en norsk måte før i et skrekkspill på denne måten? Fantastisk om de hadde greid å ro i land dette spillet på en god måte. Desverre. Den gang ei. Flere som har prøvd det og kanskje mener jeg tar feil her? En karakter er jo ikke en fasit, det er en mening.

Vi som har gamet i noen år, vil som regel slå fast for dagens nye gamere at spillene var så mye bedre før. Og de nye generasjoner vil som regel krangle på det. Dette er helt greit, men hvorfor var det så mye bedre før?

Jeg vokste opp i løpet av nittitallet, og har gamet i om lag 22 år, fra jeg var ca. 4 år med en passe utslitt Nes. Har etter det eid mange konsoller og spill gjennom årenes løp. Jeg tror at dagens gamere som vokser opp med dagens spill ser på feks. Skyrim med samme glede slik jeg så på Ocarina Of Time for mange år siden. Har nok brukt den settningen før.
Likevel liker jeg godt også nye spill, og jeg tror enkelte av nåtidens gamerspirer også liker de spillene jeg vokste opp med på sin måte. Joda, grafikken var kantete og vi gamet ikke over nett, men vi hadde det sabla morro den gangen også. Retro er jo i skuddet virker det som.

Det jeg vil frem til er at jeg synes det er morro å se gamle spill bli pusset støv av og gjengitt enten i ny form eller slik det var. Jeg er ikke mye kjent innen Playstation, men vet at både Nintendo og Xbox har en god del gamle spill som nå kan spilles på nyere konsoller.
Siste nytt er de bakoverkompitable spillene som har blitt pøst ut fra den orginale Xbox-konsollen. Jeg skrev i forrige uke om både Morrowind og Conker Live&Reloaded, men nå har det også kommet mer.

Av min smak og som gammel Star Wars blodfan har jeg fått gleden av å se en rekke spill fra stjernekrigen poppe opp i Xbox Store.
Star Wars Battlefront 1 og 2 er vel noe som gleder mange, og da tenker jeg på de gamle fra den orginale Xbox, og ikke de nyere. Battlefront 2 er nok det jeg føler er spesielt godt laget for fansen. Og nei, jeg tror ikke lootbokser var oppfunnet på den tiden, og takke faen for det XD
Knights Of The Old Republic er også her med det første og det andre spillet.
Star Wars Jedi Knight også, og jeg håper vi får oppfølgeren til det spillet også.
Et noe mindre kjent spill er vel Republic Commando. Også fra Star Wars-universet.
Også flere gamle spill er nå ankommet for de som måtte være sugne på å gjennoppleve fortidens spillperler.

Jeg gleder meg forøvrig til Sea Of Thieves får sin oppdatering og kanskje litt mer....CONTENT.
Gamer også litt Fortnite som hele verden ellers tydeligvis gjør.

Nå titter solen frem utenfor vinduet. Våren er endelig her. Så da får jeg ønske alle gamere en god helg!!!


Forresten; hva spiller dere for tiden?

HQ