Norsk
Blog

Anbefales: Trigger Happy Havoc

En kombinasjon av at jeg er litt sent ute, og at jeg ikke aner hvilken vinkling jeg skal velge, har ført til at jeg ikke anmelder nyutgivelsen av Danganronpa: Trigger Happy Havoc til PS Vita.

Men! Jeg vil veldig gjerne anbefale det. Så derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive dette.

For meg er Danganronpa: Trigger Happy Havoc årets spill inntil videre. For å følge GR-skalaen hadde jeg vel endt opp på en 8 eller 9. Det kan i hvert fall lett sies å være et av spillene som har gjort sterkest inntrykk (les: etterlatt mest varige men) av hva jeg har spilt de siste årene.

Danganronpa, som visstnok er japansk for å "vinne et argument med én pistolkule", er et mordmysteriespill der den helt vanlige gutten Makoto blir invitert til en verdensberømt skole som vanligvis kun tar imot elever av ypperste klasse. På skolen finnes det personer som "den ultimate baseballspiller", "den ultimate pop-sensasjon" og annen lovende "ultimat" ungdom.

Makotos skolehverdag later imidlertid til å ta en brå vending når Makoto finner ut at han er blitt stengt inne i skolebygget sammen med de andre elevene. Som ikke det er en dårlig nok start på semesteret, drives skolen av en mannevond bjørn kalt Monokuma som forteller Makoto og hans medelever at den eneste måten å slippe fri på er ved å drepe en medelev.

Slik starter et forferdelig mordspill, der det holdes en rettsak etter hvert drap. Anklager studentene rett person for å være morderen blir den anklagede henrettet. Anklager de feil person går morderen fri, og resten av studentene blir henrettet. Plutselig virker ikke konseptet bak The Hunger Games så makabert allikevel.

Når det er sagt er hovedpoengene at musikken er tøff, at rettsakene er forferdelig spennende og at historien virkelig er uforutsigbar og engasjerende.

Jeg var ikke helt fornøyd med slutten, og karaktergalleriet kunne sannsynligvis utgjort et utstillingsvindu i museet for japanske stereotyper, men det får så være. Det hadde en pressende og ubehagelig atmosfære som gjorde spillet sinnssvakt spennende -- såpass at det var på grensen til kvalmende.

Det er imidlertid ikke noe for enhver smak. Det slipper i grunn billig unna med 16 års aldersgrense, noe som i grunn ikke er tilfelle for mange spill. Henrettelsene er grafiske og brutale, og som en som virkelig ikke liker konseptet dødsstraff til å begynne med, var jeg veldig fristet til å se bort fra skjermen, samtidig som jeg var for nysgjerrig for å faktisk gjøre det.

Har du imidlertid høy toleranse for galskap og volds-fetisjisme i japansk ånd, så anbefales det på det varmeste. Trigger Happy Havoc minner litt om den boken guttene i South Park skrev, som var så vemmelig at ingen kunne lese den uten å kaste opp, samtidig som den ble sett på som for fantastisk til ikke å lese. Så hvis du har lyst til å sette av noen kvelder til å være småkvalm og nervøs, så anbefales Trigger Happy Havoc på det varmeste.

Anbefales: Trigger Happy Havoc

HQ