Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Litt om PS4-utgaven av Jak 2

Litt om PS4-utgaven av Jak 2

PlayStation 2-årene var virkelig gyldne tider for 3D-plattformspill. Man hadde alt! Ninja-action i I-Ninja, Tim Schafer-humor i Psychonauts og røysskatt-mot-kanin-vold-med-et-anti-pels-budskap i Whiplash. I sentrum av det hele stod tre serier som pumpet ut plattforming av ypperste merke: Sly Cooper, Ratchet and Clank og Jak and Daxter.

Særlig sistnevnte serie står mitt hjerte nært. Jak 2: Renegade var mitt første PS2-spill, og lett et av mine favorittspill gjennom tidene. Det er dessuten det eneste i serien som har fått den høythengende 10'eren fra GR. Selv en remaster-skeptiker våknet i da Sony annonserte at de skulle gi ut samtlige Jak and Daxter-spill på PS4. Endelig en slags vanndråpe til å lindre plattformspilltørken på Sonys nyeste konsoll, selv om det er snakk om resirkulert væske fra 2003 og ikke ferskt regn fra himmelen.

Men akk. Denne versjonen er virkelig ikke all verden. Etter flere timer i godt lag med barndomsvenn / Gamer.no-skribent Andreas Bjørnbekk og hans PS4 Pro, kunne vi begge konstantere at selve spillet er like fantastisk som alltid, men at PS4-utgaven er slappe saker.
Det er virkelig snodig. Middelmådige laptopper har kunnet emulere PS2-spill som Jak 2 med ok resultater i flere år, men Sonys siste kraftkonsoll sliter med variabel bildeoppdatering og merkelige grafikkglitcher som er så store at man lurer på hvordan spillet fikk grønt lys i det hele tatt.

Min teori er at Sony prøver å lage en felles løsning slik at de enkelt kan porte hele PS2-biblioteket over på PS4 med forbedret bildekvalitet, uten å måtte gjøre mye arbeid per spill. Hvis det er tilfellet, er det potensielt spennende, men arbeidet er ikke veldig lovende så langt. Bildeoppskaleringen gir mer høyoppløste bilder enn PS2-utgaven kunne fare med, men spillet preges fortsatt av aliasing og uskarpe, urene bilder, i tillegg til feilene jeg nevnte tidligere.

Det har også vært flere som har klaget på den europeiske versjonen av spillet, men om disse klagene kun gjaldt bugs som nå er fikset, eller om både amerikanske og europeiske spillere blir utsatt for feilene jeg beskriver i denne teksten, vet jeg ikke.

Selve spillet er fortsatt fantastisk, og selv denne versjonen er verdt å oppleve hvis du ikke har spilt spillet tidligere. Kontrollene er omtrent så stramme som de kan bli i en 3D-plattformer, historien er spennende, filmsekvensene er levende og spillverdenen er fenomenal - særlig til et PS2-spill å være.
Hvis du har lyst til å prøve Jak 2 har du etter hvert mange muligheter. Det er blitt lansert til PS2, PS3, PS Vita (ligg unna), og nå til PS4. Av disse versjonene er PS3-versjonen den klart beste. Det er en full remaster av originalen, med oppskalerte modeller, sylskarpe bilder og bunnsolid bildeoppdatering.

Ellers så er det vel bare å håpe at Sony omsider får ryddet opp i sakene sine og lansert en versjon som er originalen verdig.

HQ