Norsk
Fanboys er... fans

Fanboys er... fans

Skrevet av Tommykrem den 23 september 2010 klokken 23:00

Etter å ha forsøkt meg på å skrive den dobbelmoralske bloggen "Fanboys er mennesker!?" for lenge siden og failet til de grader, prøver jeg meg faktisk på noe jeg egentlig ikke er særlig god i: Å formidle noe uten å bruke sarkasme.

Nå vet jeg jo ikke om dette har blitt tatt opp her på GR, men jeg har ihvertfall sett det motsatte så here goes:

Jeg foretrekker PlayStation fremfor Nintendo og Xbox. Hvis jeg skulle plukke ut en konsoll og en håndholdt å ta med meg på en øde øy, hadde jeg plukket PlayStation 3 og PSP, selv om det selvfølgelig ikke er strøm der og PSP'en har dårlig batteri. Altså er jeg en fanboy, men er det så ille? Jeg forbanner ikke mennesker som er fanboys til andre konsoller. Tvert imot så synes jeg det er gøy å krangle/diskutere om konsoller, på samme måte som jeg synes det er gøy å diskutere fotball.

Hvordan kan det ha seg? PS3'en er ikke levende. Den er bare en elektronisk artikkel jeg har kjøpt (på release :P) som kobles til TV'en og som deretter spiller av spill/filmer/CD'er. Vel, egentlig så er jeg ikke en fanboy fordi jeg har valgt PS3 og vil rettferdiggjøre kjøpet mitt av en (sykt dyr) maskin, som mange tenker om en fanboy. Jeg bare liker PlayStation best fordi jeg har vokst opp med det, og på en måte så holder jeg med det.

På samme måte som jeg holder med Brann i norsk klubbfotball. Har jeg investert i Brann? Nei. Spiller noen jeg kjenner på Brann? Nei. Kommer jeg fra, eller har jeg noensinne vært i Bergen? Bare vært der en gang. Og allikevel er det mer akseptert enn at jeg holder med et produkt jeg faktisk har investert i?

Syke, syke mennesker! (de som sier at fanboys er idioter altså) Jeg synes faktisk det hele er rasjonelt. Det er morsomt å følge med på hvordan PS3 gjør det, både salgsmessig og spillmessig, og jeg får faktisk noe ut av at PS3 gjør det bra. I tillegg har jeg og PS3'en kommet frem til noen forholdregler.

1) Åpent forhold. Jeg kan spille med andre konsoller som venner har, til gjengjeld kan PS3'en bli spilt på av mine venner i multiplayer.

2) Ingen forpliktelse. Trenger ikke å ringe to dager etterpå. Seriøst. Kan spille når og hvor jeg vil, og hva jeg vil. PS3'en slår seg ikke vrang og må sendes til reparasjon (bortsett fra den ene gangen da)

3) Trenger ikke å huske kjøpsdato, fødselsdag eller bryllupsd--

Ok, nå tok jeg forholdsmetaforen litt langt, men poenget mitt er at så lenge man ikke fornekter at andre konsoller kan være like mye moro så er det ikke noe galt i å være en fanboy?

Drittkasting på forumer forekommer, og det er uheldig, men det vil alltid være noen hooligans. Denne konsollgenerasjonen er kanskje den jevneste noensinne, og ingen kan argumentere for at du ville hatt en bedre opplevelse med en annen konsoll ved mindre de kjenner spillsmaken din bedre enn du gjør.

Så så lenge man er rasjonell er det vel like greit å være fan av PS3 som det er å være fan av Brann fotballklubb? (Rosenborg supportere kan spare seg å svare noe sarkastisk. Jeg så semi-finalene i cupen)

Del gjerne deres meninger her!

HQ