Norsk
Årets spill hittil 10-6

Årets spill hittil 10-6

Etter å ha sagt meg uenig i Kristians liste over årets beste spill så langt, ble jeg på sett og vis utfordra av redaktøren sjøl til å skrive ei liste sjøl. Lista inneholder spill som har oppfordra til at man selv skal stille spørsmål ved ens eksistens og andre gravitetiske spørsmål som dette, mens andre kun har utmerka seg som det spill i sin pureste form er og skal være, nemlig underholdning. Enjoy.

10. The Darkness II
The Darkness II er et kort, men godt spill. Brutale animasjoner, dyster atmosfære og fiffige gameplayløsninger er kun noe av det som står på spillets timeplan. Selv om spillet ikke varer i mer en noen timer, er du utvilsomt godt underholdt de få timene det varer.

9. Theatrythm Final Fantasy
Jeg har aldri vært noen storfan av Final Fantasy, men jeg kan ikke benekte at serien byr på fantastiske lydspor. Et rytmespill med RPG-elementer og Final Fantasy-musikk høres derfor både sært og originalt ut. Resultatet er underholdende og perfekt for togreiser, bilturer og bussferder, så vel som sende kvelder under dyna med 3DSen.

8. The Witcher II
Joda, Witcher II kom definitivt ut i fjor, men jeg hadde ikke anledning til å spille det før det landa på Xbox 360 tidligere i år grunnet en smått fryktelig PC. Selv om jeg tror spillet er mye bedre på PC er det ikke halvgalt på 360 heller. Kampsystemet er en genistrek i seg selv og universet er svært og sjeldent inkluderende. For en fantasy-geek som meg selv er en slik salat av magi, sverd og diverse ugudelige kreaturer intet mindre enn en våt drøm.

7. Mario Tennis Open
På mange måter synes jeg det begynner å bli vel mange spinoff-serier med den italienske rørleggeren, men så lenge jeg får servert kvalitet er jeg fornøyd. Mario Tennis Open stripper ned til de mest grunnleggende mekanikkene i serien, og vi står igjen med et tennisspill uten power-ups eller andre dikkedarer. En skulle kanskje tro at dette fjerna noe av Mariostemningen, men den gang ei. Takket være en bråte spillbare karakterer og tennisbaner stilisert etter berømte åsteder i Soppriket kan Mario Tennis Open kalle seg et fullverdig Mariosportsspill.

6. Street Fighter X Tekken
Av fightingspill er Street Fighter det jeg anser som crème del la crème. Tekken er jeg ikke like glad i, men Street Fighter X Tekken bruker den samme formelen som Street Fighter hvor man slåss på en 2D-akse. Spillet inneholder et bredt karakterspekter fra begge universene, noe som gjør at det er duket for en hardtslående crossover.

HQ