Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Drømmespill - bokstavelig talt (forsinka #ÐR34M$)

Dette innlegget er kategorisert under: drømmer, stafettblogg, drøm, forsinka stafettblogg, zero wing, collectibles, spill

Yup, skulle egentlig skrive dette sist uke for temabloggen, men bedre sent enn aldri? Er like interessant å skrive om drømmeversjoner av spill uansett!

Så uansett, drømmer. Jeg har alltid vært interessert i drømmer, og har selv drømt mye rart opp gjennom årene, men noe som går igjen i 99% av mine drømmer er at de involverer en eller annen serie (spill, anime, ect.) jeg er interessert i, enten i form av at en karakter er med, at jeg spiller et spill ect. Drømmer også en del om at jeg spiller spill, enten en helt annerledes drømmeutgave av et spill som faktisk finnes, eller et helt nytt spill. Her lister jeg opp noen av de jeg likte best:

På tide med en pause fra trophies?
Denne drømmen er for bare noen måneder siden, da jeg spilte Superdimension Neptune vs. Sega Hard Girls. Litt kontekst her for de som ikke har spilt det: spillet er et RPG som har collectibles i form av baseballer som er gjemt på hver bane, det er et trophy for å samle alle... og det irriterende er at du ikke kan se hvilke baner du har allerede funnet ballen, bare hvor mange du har. De siste dagene før drømmen hadde jeg lett gjennom hver eneste bane for å prøve å finne den siste ballen... og i drømmen klarte jeg faktisk å finne den. Banen var en bane som ikke fantes i spillet, der du måtte forsiktig bevege deg under ei bro og klatre opp en vegg før du ble truffet av fallende lava (kan nevne at ingen "stage hazards" finnes i det faktiske spillet), så jeg fikk ballen, fikk det siste trophiet jeg hadde prøvd så lenge å få... og var ganske skuffet da jeg våknet og fant ut at dette ikke var sant. (Fant den senere though, så happy ending :3)

Zero Wing - 3D platformer og fighter?
En av mine favoritt-"drømmespill" må være da jeg for flere år siden, i 2011, drømte at jeg spilte Zero Wing, et spill som jeg overraskende nok aldri hadde prøvd før på den tida med tanke på hvor stor memelord jeg var på den tida og hvor glad jeg var i "all your base" (ok, er fortsatt). Spillet begynte som en ganske vanlig space-shmup der noe av det første jeg gjorde var å skyte et badekar av et stort romskip. Men litt senere skiftet spillet helt sjanger, og plutselig befant jeg meg på et overworld-kart med flere "verdener" fra 1-8, og fikk vite at jeg kunne bekjempe bossene i rekkefølgen jeg ville. Jeg valgte verden 4, og var plutselig i en 3D-plattformer-verden der jeg sto foran et vann med en liten trebåt foran meg og ei lita øy i midten av vannet. Jeg sto oppå båten, rodde ut til øya og møtte selveste CATS, som sa noen setninger (som jeg dessverre ikke husket) og begynte å slåss mot meg - og kampen var et 2D-fightingspill. Senere i drømmen kunne jeg gå rundt i gangene til en skole (?) og snakke med bossene jeg hadde bekjempet. Merkelig nok så CATS nå ut som en ganske normal person med brunt hår og briller.
(Kan også nevne at jeg også har en ANDRE drømmeversjon av Zero Wing, denne gangen så jeg på Game Center CX og gledet meg til å se Arino spille det. Dessverre var ikke denne versjonen like interessant, eneste jeg husker fra selve spillet er en cutscene der CATS gikk rundt uten skjorte for... fanservice reasons? og det eneste jeg kunne tenke var "ta på deg skjorta, verdensrommet er kaldt")

Nytt spill?
Men det er ikke bare eksisterende spill jeg drømmer om, flere av mine drømmer har involvert helt originale spill. En jeg husker godt er en slags plattformer-adventure som hadde en ganske stilig artstyle - alt var svarte silhuetter med en skiftende bakgrunnsfarge alt etter hvor du var. Delen jeg spilte gikk ut på at hovedpersonen var i en by der det bodde masse rotter, fant ei hemmelig dør et sted, og mot slutten gikk jeg inn i et åpent område... Det dukket opp tekst på skjermen: "So you trusted the rats... but did you think... you could trust a pig?" (eller noe lignende) samtidig som det dukket opp et stort griseansikt (boss fight) på skjermen. På dette tidspunktet så jeg på kontrollerne ved sida av meg - jeg hadde masse plastposer fylt med luft rundt meg jeg kunne sprekke med en kniv for å bekjempe fiender i spillet, noe som jeg må si var en ganske nyskapende måte å spille på.

Har du noen gang drømt om et spill, enten et som finnes eller noe helt nytt?

HQ