Norsk

Tv serier/sesonger jeg har fullført runde 1 Fringe

Skrevet av Xtord den 4 mars 2017 klokken 01:56

Jeg hadde faktisk tenkt å starte med X-files eller 24. Men jeg velger Fringe fordi sammen med House MD og Homeland så er det jeg ser mest på for øyeblikket.

Dette kommer til å være en del av flere blogger, hvis folk er interessert hvor jeg i hovedsak dekker hele serier, men noen tilfeller tar å deler serier opp i flere sesonger som nå. Dette er bare et utdrag fra sesong 1-3 og er også kanskje en form for mini, anmeldelse

Siden 19 januar i år så har jeg, mor og en viss grad far gått sakte men sikkert gjennom de tre første sesongene. Vi har vel brukt 2 uker på hver sesong eller noe.

Herfra og ut kommer det til å være en del spoilers om karakterene, litt inn på handlingen, mine favoritt øyeblikk, triste scener eller favoritt episoder. Blant annet, men jeg skal ikke spoile hele serien da, så det blir en del minor spoilers, men jeg skal unngå de verste major spoilers. Allikevel selv om jeg har med spoilers her betyr det ikke nødvendigvis at de andre i blogg serien vil inneholde deg.

Fringe er en sci-fi, drama og mysterie serie. Sci-fi kan være veldig hit og miss for meg når det treffer så treffer deg meg veldig bra, og når det kommer til tv-serier så har det hittil gjort akkurat det.

I serien første tre sesonger følger man hovedsakelig FBI Agent Olivia Dunham (Anna Torv), sønnen Peter Bishop (Joshua Jackson), den gale proffersoren Walter Bishop (John Noble) eller er han gal og assistenten Astrid Farnsworth (Jasika Nicole).

I tillegg har vi Phillip Broyles (Lance Riddick, bedre kjent i The Wire), Nina Sharp (Blair Blown) som ikke er så lett å plassere på starten, så har vi de mystiske The Observer spilt av mange, Charlie Francis (Kick Acevedo) partneren og vennen som støtter deg i så å si alt, Lincoln Lee ( Seth Gabel) smart og loyal som også har store roller.

Er også vært og nevne Rachel (Ari Graynor), søstera til Olivia, sesong 1, Dr William Bell (Leonard Nimoy) sesong 1-3, John Scott (Mark Valley) er du snill eller slem og Sam Weiss (Kevin Corrigan) den mystiske, sesong 2-3.

Historien:

Den første sesongen starter med et flystyrt, er tross alt laget av J, J Abrams og tar jeg ikke feil så er det et flystyrt i starten av lost også. Er også vært å nevne at Fringe er en avdeling som skal løse «uforklarlige» problemer. Sesongen dekker det pattern og førsteandel av sesongen handler om sviket fra Olivias tidligere kjæreste John Scott som kanskje ikke viser så være helt slem. Han hjelper ho indirekte i «drømmeverdenen». Du får også vite at Olivia og et par andre folk har vært testet i barndommen for noe ho ikke husker for stoffet Cortexiphan hvor enkle folk kan lese tanker og bevege objekter blant annet , i et sted kalt Jacksonville.

Sesong to store spoilers. Denne sesongen dekker the shapeshifters, tenk noe alla Mystique fra x-men, at folk kan bytte utsende inkludert med stemme osv. I tillegg får du vite at det finnes to verdener, en parallelle verden. Vi kaller den en verden herfra og ut den ORGINALE og den andre verden rett og slett den parallelle verdenen. Du får også vite at Peter Bishop kommer fra den parallelle verden og at Peter Bishop fra den originale verdenen døde av en sykdommen som gjorde at Walter gikk gjennom den parallelle verdenen for å redde Peter og ta han med tilbake til den originale verden for å redde han. For det viser seg at Walter Bishop fra den parallelle verdenen ikke vist at han hadde funnet en cure. Walter Bishop fra den orginale verden ser det gjennom et slags speil som ser til den andre siden. Redder Peter Bishop, men klarer ikke å levere han tilbake. På vei tilbake holder de på å drukne og blir reddet fra the observers. Derfor starter også mye av alle disse hendelsene som skjer i løpet av sesong 1, 2 og 3. I løpet av sesong to begynner Olivia og Peter og få et forhold. Det forholdet går jo et helt annet steg når Olivia fra den originale verden blir kidnappet og Olivia fra den parallelle verden bli sendt til den originale

Tredje sesongen tar plass i begge verdener. For det har seg slik at alle karakteren har en parallelle versjon av seg selv. Heldigvis så er det lett å skjønne hvilke verden vi foregår i pga introen eller via personlighet og hårfarge. Walter Bishop i den andre verdenen er forsvar minister og vil gjøre det han kan får å redde hans verden, det er altså krig mellom begge verdener noe det har enkelig vært siden sesong en, men det er mer i fokus nå en noen gang. Olivia fra den parallelle verden skal kom seg innpå Peter samtidig som skal finne deler til en eld gammel maskin. Sesongen avsluttes med at Peter redder begge verdener og lager en bro i mellom dem, samtidig som han forsvinner.

Karakterer

Mye av grunnen til jeg og mor liker denne serien er ikke bare det mystiske som vi skal litt mer inn på etter på, men det er karakteren og forhold mellom dem. Forhold mellom Peter og Waler Bishop er magisk, og meget bra og se på. Forholdet etter hvert mellom Astrid og Walter Bishop er også solid. Forhold mellom Olivia og Charlie fra det originale verdenen er også bra. Forhold mellom Olivia, Charlie og Lincoln er også bunne solid fra den andre verdenen.
Også vært å si at Walter Bishop, eller John Noble spiller utrolig bra. Alt fra å være gal, til å være smart, til å bringe humor, hans forskjellige humor svingninger osv.

Humor

Serien selv om den stort sett er alvorlig, så har den gjerne et øyeblikk eller to av humor i hver episode hvor Olivia er mer seriøs så får du en del humor fra Walter Bishop eller fra kua Gene.

Mysterie og Sci-fi elementene.

Du føler at serien aldri går tom for ideer det alltid noe nytt, være episode har alt de noe litt sci-fi i seg. Og forklaringen gir gjerne også mening ut ifra universet. Men, her skal jeg ikke si så mye mer.

Det er en par trise scener her, å scenen til John Scott , men selvsagt også den til Charlie er meget trist.

Noen av mine favoritt episoder.

Jeg, kommer bare til å liste opp navna til episodene og ltt oppsumering, men her er noen av mine absolutt favoritter, og bare så det er sagt det er ingen direkte dårlig episoder i hele serien. Små spoilers
1 )Pilot, det er ikke så mye å si her, men dette er en fantastisk 90 mins pilot, med spenning, drama, introduksjon for de fleste karakterene og den går alt for fort.
2 Og 3 ) Safe og Bound, disse to episodene henger sammen og er også to av mine absolutt favoritter
4) A new day in Old Town. Starten alene er vært hele episode
5) Fracture introduksjonen til Sam Weiss

6) August, hittil har Observerne omtrent vært i bakgrunnen hele tiden, enkelig ikke gjort omtrent noe, men her er det virkelige unntaket.
7) Grey Matter, deler fra en menneske hjerne satt i andre personers hjerne, høres rart ut, men mer en det sier jeg heller ikke
8)What lies Below livs farlig patogen.
9) Jacksonville, flyttingen av en bygning fra en verden til en annen. Olivia må på en måte igjen gjennom tiden hennes som barn.
10)White Tulip, resette tiden. Med en veldig overraskende slutt. Meget trist episode. Og det er rart når tross alt «skurken» i den episoden er fra 24 hvor han bare var en terrorist.

11) The man from the other side shapeshifters ikke mer å si enn det
12) Over there part 1 og 2, jeg legger disse to sammen. Olivia, og Walter stikker til den andre siden, med tidligere Jacksonville studenter
13) Olivia er fanget i det para elle universet å prøver å rømme
14) Amber31422 . Hovedsakelig introduksjonen til Amber som er en form for barriere.
15) 6955Khz kode melinger blir sent fra radio stasjoner og for folk som hører på for amnesia .

16 The abducted Olivia kommer tilbake fra den para elle verden. Broyles fra den para elle verden viser seg å være villig til å ofre sitt liv for Olivia fra den originale verdenen.
17) Peter. Åssen Peter fra den para elle verdenen kom til den Originale.
18) Ability, ZFT en form for manifest som forklarer om soldater som gjør seg klar for krigen
19) Bloodline. Fødselen til Olivia Dunham i den para elle verden, endingen er helt fantasitsk, bunne solid thriller av en episode. Helt på toppen
20) The last Sam Weiss ,verdenen er på vei å bli ødelagt og når Peter går ut av sykehset er absolutt et solid øyeblikk

Ikke ta dette som en sann top 20 epiosde, er sikkert et par til jeg kunne ha tatt med og erstattet med noen av disse. Som disse the day we died maskinen opprinnelse, Lysergic Acid Diethylamide halv episoden er i animasjon, Immortality , Olivia fra den paraelle verdenen er gravid, Brown Betty detektiv episode, Os folk letter en luft og flere.

Sesong 1 er nær perfekt første sesong men havner på rundt 9,5/10
Både sesong 2 og 3 er for meg 10/10 , veldig lite å sette på disse sesongene, og jeg har kost meg mye.
Dette er en serie som virkelig har truffet meg bra.

Takk for meg.

HQ