Norsk
Hvil i fred, Gravkorset

Hvil i fred, Gravkorset

Skrevet av ZubiMar den 25 juli 2011 klokken 20:35

Jeg er nettopp kommet hjem fra en gripende minnestund i Kristiansand sentrum, der blant annet far til Torjus Blattmann, bedre kjent som Gravkorset her på forumet, holt en sterk tale til de fremmøtte. Torjus er fortsatt savnet etter skytedramaet på Utøya fredag, og politiet sa senest i går at sjansen for å finne overlevende var lik null.

Jeg kjente ikke Torjus spesielt godt, men tror likevel det var mer enn de fleste her inne. Det har seg nemlig slik at Torjus var glad i både filmer og spill, og gjennom min nåværende jobb i Gamezone, og tidligere jobb på en annen spill/film-sjappe i Kristiansand, var han ofte innom for å kjøpe med seg noe nytt på underholdningsfronten.

Senest i forrige uke, kun noen dager før tragedien på Utøya. Da kom han bort til kassen med sitt sedvanlige lune smil, hilste pent, og la en pakke med microsoftpoints på disken. Jeg husker at jeg spurte ham hva han skulle laste ned nå, og han forklarte at han planla å skaffe seg Summer of Arcade-spillene som dukket opp i løpet av sommeren. Noen av dem virket nemlig veldig, veldig bra, sa han.

Men han hadde ikke tid til å laste ned noe med en gang, for han måtte hjem og pakke. Han skulle nemlig på en koselig tur til Oslo i helga.

Da jeg leste om skytedramaet var min første tanke at jeg tross tragedien var heldig, jeg kjenner nemlig ikke noen som er spesielt politisk aktive. Det var før jeg så bildet av Torjus i lokalavisen over savnede personer fra Utøya et par dager senere.

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært på den øya i det halvannet timer lange helvetet, og det er helt uvirkelig å tenke på at jeg kun dager i forveien hadde snakket om helt vanlige ting med Torjus. Torjus var en kjernekar som virkelig ikke hadde noe vondt i seg, og jeg skulle ønske jeg hadde fått blitt bedre kjent med ham.

Du ble bare 17 år, Torjus, det er bare så forferdelig trist. Hvil i fred.

HQ