Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Microsoft vs. Sony Del 1

Skrevet av AndyLonn den 16 juni 2015 klokken 09:01

For første gang på 8 år var jeg ikke i stand til å få med meg alle pressekonferansene på E3. Dette skjedde fordi jeg om en times tid reiser på jobb. Så jeg måtte være strategisk og jeg valgte å få med meg de to største, på tross av at den ene var tidlig på kvelden mandag, og den andre var natt til tirsdag.

Så, hva skjedde på konferansene? La oss begynne med Microsoft:

Bakoverkompabilitet lever

Når jeg evangeliserte de nye konsollene til personer som ikke er fullt så entusiastisk for spillmediet som meg selv, fikk jeg ofte spørsmålet "Kan jeg spille de gamle spillene mine på denne konsollen?" og fikk se ganske mange skuffede ansikter når jeg fortalte at det ikke var mulig.


Nå har Microsoft annonsert at Xbox One skal bli bakoverkompatibel med Xbox 360 spill. Hvor stor støtte dette vil få fra tredje parts utviklere som sikkert mye heller vil tjene penger på "Definitive Editions" og "Remasters" gjenstår å se, men det er en fin gest fra Microsoft's side og var en fin mulighet til å fyre av en salve mot Sony's Playstation Now program.

Mods til Fallout

Todd Howard dukket opp, rett fra søndagens Bethesda konferanse, og snakket litt om forholdet mellom Microsoft og Bethesda i Xbox/Xbox 360 årene. Dette samarbeidet vil fortsette med Fallout 4. Mods du har skaffet til PC vil være gratis å overføre til Xbox One. Enda en fin gest fra Microsoft som var nesten notorisk fæle når det kom til betal DLC forrige generasjon. Men betyr dette at Steam Paid Mods blir en realitet med Fallout 4? Jeg forstår at de er forsiktige med å snakke om det etter det som skjedde når de først lanserte konspetet med Skyrim, men ordleggingen de brukte på dette segmentet får meg til å tro at dette blir tilfelle, og at man slipper å kjøpe moddene to ganger.

Nye annonseringer

Mega Man skaperen Keji Inafune og Metroid Prime utvikler Retro Studios annonserte ReCore. CG traileren viste en jente og en robothund som ble angrepet av noen robot edderkopper. og desverre ingen gameplay trailer. Dette er noe jeg kommer til å følge med på videre.

EA annonserte Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 Litt gameplay ble vist hvor nye figurer og baner ble vist. Ser ut som spillet tar utgangspunktet i at zombiene vant det forrige spillet. Hvorfor denne serien eksisterer vet jeg ikke, Det fungerte fint som tower defence, men som Team Fortress klone lener jeg mer mot Loadout eller bare å spille Team Fortress 2.

En Dark Souls 3 trailer ble vist. Ingen gameplay men jeg trenger ikke se noe av det spillet får å vite at jeg skal ha det. Hvis jeg ikke var ombord etter Dark Souls II (noe jeg var) så fikk Bloodborne overbevist meg så til de grader.

Hey, Husker dere i gode gamle dager når Rare lagde gode spill som ikke var til Kinect? Ikke? Vel da kan du kjøpe Rare Replay som inneholder 30 klassiske Rare spill. Banjo Kazooie og Perfect Dark alene er verdt inngangs prisen.

Og etter du har kjørt gjennom de kan du sammen me alle oss andre glede deg over faktumet at Rare prøver å komme tilbake i det gode selskap med Sea of Thieves. Vi vet ikke så alt for mye om dette ennå, men det er et flerspiller spill hvor du og venene dine kan leke pirater på det åpne hav. Hva mer trenger vi å vite?

Mot slutten av sendingen kom Epic veteran Rod Fergusson på scenen, snakket ca 5 sekund om Microsoft sin dårligeste holdte hemmlighet på flere år, som er Gears of War Ultimate Edition før han raskt hoppet over til annonseringen av Gears of War 4. Som en fan av Gears serien må jeg bare si at dette så skikkelig bra ut.

Rusk og rask

Microsoft annonserte også en ny håndkontroller med utskiftbare deler. Mer støtte til EA Access (deriblant Titanfall og Dragon Age Inquisition). Et Early Access program kalt Xbox Game Preview. Et samarbeid med Valve VR og en demonstrasjon av hvordan Hololens kan brukes med Minecraft.

De viste også frem spill vi allerede viste om som Rainbow Six Siege, Gigantic, Tacoma, Rise of the Rise of the Tomb Raider, Fable Legends, Cuphead (som ser latterlig bra ut), Forza 6 og The Division. Det ble og annonsert noen nye spill som Beyond Eyes og en ny IP fra skaperen av DayZ

Oppsummering

Microsoft hadde en oppover kamp etter to heller labre år i 2013 og 2014. I år leverte de til de grader, og jeg har aldri vært nærmere å kjøpe en Xbox One. Spillene jeg er mest spent på er Cuphead, Sea of Thieves, Gears 4 og ReCore. Bakoverkompabiliteten er spennende men det gjenstår å se hvorvidt det får støtten det treger. Uansett en veldig god konferanse fra Phil Spencer og gjengen.

Sony

I 2009 annonserte Sony det som kom til å bli en av de mest sagnomsuste spillene i nyere tid. The Last Guardian ble annonsert til PS3, og så ... forsvant det. De snakket nesten ikke om det etterpå. Ryktene gikk om at spillet var kansellert og at ledelse i Team ICO hadde forlatt prosjektet selv om Sony absolutt skulle holde spillet i live. Det etterlengtede spillet fra ICO og Shadow of the Collosus skaperen Fumito Ueda gikk fra å være en av de spillene Sony fansen var mest spent på å høre mer fra, til en spøk på deres bekostning hver gang Sony skulle ha en konferanse. På mange måter kan vi si at spillet måtte vises frem i år, eller bli kannselert en gang for alle ettersom spøkelset til The Last Guardian hang over enhver event Sony deltok på.

Sony var skrekkelig klar over dette, så de begynte likegodt hele pressekonferansen med en gameplay trailer som viste frem at spillet lever i beste velgående og er nå et Playstation 4 spill. Til tross for ryktene er Fumito Ueda fortsatt ved roret og spillet skal komme ut til neste år. Jeg har aldri helt sett hva som var så spesielt med dette spillet, men 2 minutter inn i traileren var jeg overbevist at dette var noe jeg må få med meg.


Nye annonseringer

Lenge har ryktene svirret om at Killzone utvikleren Guerilla Games har jobbet med et RPG spill, I dag kunne Sony bekrefte at dette spillet erHorizon: Zero Dawn. Vi fikk se en lengre gameplay trailer hvor spilleren sloss mot en stor robot dinosaur, og noen av elementene minnet meg litt om Monster Hunter, selv om spillet virket mye mer fokusert på historie enn hva de spillene pleier å være. Jeg gleder meg til å høre mer om dette.

Et nytt Hitman spill er på vei. Regner med vi får høre mer om dette på Square Enix's konferanse, men at spillet nå bare heter "Hitman" kan vi kanskje ta som en indikator på at dette blir en slags reboot. Hitman Absolution traff meg ikke fult så godt som de tidligere spillene så her håper jeg de går tilbake til røttene.


World of Final Fantasy ble annonsert, hva dette er for noe aner jeg ikke, men det virker til å ha en slags chibi stil over seg og det kommer til både PS4 og PS Vita. Alltid gøy å se at Vita får litt kjærlighet

Så til overraskelse nummer 2. Husker dere når de annonserte Final Fantasy 7 til PS4, som alle trodde var en remake og så viste det seg bare å være port av PC utgaven som så og si er helt lik det vi fikk til Playstation 1 for snart 20 år siden? Vel nå lager de den remaken alle ville ha likevel. Og den kommer først til PS4.

Klar for enda en overraskelse. Yu Suzuki har veldig lyst til å lage Shenmue 3 og nå har han startet en kickstarter for å få dette til å skje. Om kickstarteren skulle gå i orden (den er nå halveis til 2 millioner kroner bare 2 timer etter konferansen startet) vil spillet komme til PS4 og PC.

Andre annonseringer

Vi fikk en ny trailer for det konsoll eksklusive Street Fighter V som avslørte tilbakekomsten til to figurer. Hello Games gav oss et dypdukk i deres ambisiøse No Man's Sky som også er konsoll eksklusivt for PS4. Media Molecule viste frem deres nye, rare, Dreams. Jeg fikk også endelig sett litt av Firewatch som jeg har hørt mye om. Acitivision viste oss litt av den nye utvidelsespakken til Destiny, før vi fikk den årlige introduksjonen til neste utgave av i Call of Duty serien, denne gangen er det Treyarch's tur med Black Ops 3. Hvis du sitter inne med en tvil om hvilken konsoll som har størst markedsandel trenger du ikke undres lengre. Det at Sony nå har hatt Call of Duty på scenen under E3 mens de også annonserer førsterett til alle DLC pakker OG tilgang til betaen burde legge diskusjonene om hvem som er storebror og lillebror på konsollmarkedet død i en stund fremover.

Star Wars står høyt i kurs om dagen, med ny film på trappene og vi fikk ikke mindre enn to spill fremvist som er knyttett til den lisensen. Star Wars Battlefront klarte endelig å vinne meg over med flerspiller kamper som likegodt kunne vært dratt ut av filmene, mens Disney Infinity 3.0 har åpnet en dør for hvordan jeg kan introdusere Star Wars til sønnen min litt tidligere enn jeg hadde planlagt. Sistnevnte vil nok fungere ypperig som en julegave til nevøene mine også.

Microsoft vs. Sony Del 1

Welcome to the Dark side gutter, Vennlig hilsen Onkel Vader

Ikke et år uten Assassins Creed vil det virke som og Ubisoft viste frem den andre delen av Assassins Creed Syndicate hvor vi kan spille som Evvee Frye. Under hele demoen tenkte jeg to ting. En: Håper dette er bedre enn Unity og To: Fant de ikke et mer engelsk navn enn Evvee Frye? Høres ut som V for Vendetta fikk et barn med kapteinen fra Pitch Black.

Uansett, PS4 eiere vil få ekstra innhold eksklusivt til Syndicate,

Så kom en noe forstyrrende trailer for det jeg antar er den første DLC pakken til Batman Arkham Knight. Her fikk vi først se at The Joker virkelig er død (spoilers for Arkham City) og at Scarecrow er en av Batman's største trussler i Arkham Knight.

Microsoft hadde en del indie spill på pressekonferansen sin i år. Mer enn vanlig, noe som gjorde meg nervøs for hva Sony hadde å vise frem. For å berolige meg hadde Sony en "sizzle-reeel" av aktuelle indie titler som kommer til konsollen signert av ingen ringere enn Indie utgiveren Devolver Digital.

Rusk og rask

Sony brukte litt tid, men ikke så mye som jeg trodde de kom til å bruke, på VR headsettet sitt Morpheus, Vanskelig å si basert på det som ble sagt om hvordan dette ligger an, men hvis planen er å lansere til neste år, regner jeg med at vi får se mer på Sony's egen presentasjon i desember. Det vil si, hvis de vil fortsette suksessen fra i fjor.

De snakket også litt om den sky-baserte tv tjenesten deres Playstation Vue, som blir lansert i flere storbyrer i USA, men jeg regner med vi aldri får sett dette i Norge, så det er av liten interesse slik jeg ser det.

Kronjuvelen

Helt til slutt, og ikke uventet ble en lengre gameplay demo av Uncharted 4: A Thieves End vist frem. Etter litt tekniske problemer med kontrolleren fikk vi se en forfriskende ny demo av Nate og Sully på jakt gjennom det jeg tror var sør-amerikanske gater. Istedenfor en fotjakt scene som vi har blitt vant med å se fra serien, var det denne gangen en biljakt som sto i sentrum. Spillet ser helt fantastisk ut og jeg kan ikke vente til det kommer ut i 2016. Heldigvis for meg, får jeg en sjangse til å besøke en ny og forbedret utgave av de første tre spillene i serien i Uncharted: The Nathan Drake Collection nå til høsten.

Følg med på den spennende avslunntingen i del 2, fordi Gamereactor tillater kun 12000 ord i en blogg

Lagt til 2015-06-16 09:49:
http://www.gamereactor.no/blog/andylonn/85084/

HQ