Norsk
Blog
Dag 13. Et spill du har spilt mer enn fem ganger #30DayChallenge

Dag 13. Et spill du har spilt mer enn fem ganger #30DayChallenge

Skrevet av Archana den 30 mai 2017 klokken 14:46

Her finner du utfordringen .

Jeg har snakket om dette spillet (og serien) før, i hytt og gevær. Det er bl.a. nevnt i min #DasWunderbareSpielmusik blogg, og jeg vet flere har nevnt at jeg har babla om spillserien mange ganger før. Jeg gjorde et prosjektarbeid i et fargefag under mastergraden hvor jeg brukte spillet, så opptatt er jeg av det. Jeg snakker om Trine.

Jeg har spilt originale Trine (2009) og Trine: Enchanted Edition (2014) mer enn 5 ganger. Enchanted Edition er en remake av originalen, laget med spillmotoren de brukte i Trine 2, for å bl.a. muligjøre online multiplayer. Så historien er den samme, og spillet er i teorien akkurat det samme, bare med ny spillmotor og muligheten til å ha det smashing gøy sammen med venner. Den første gangen jeg spilte Trine, så var det alene. Moro det, og det bærer på en del utfordringer...Men sannheten er ikke å slippe unna; Trine er på sitt beste når du kan spille det sammen med noen. At any rate - dette er et "puzzle platformer" spill i 2D (eller, 2 1/2 D, lagt i en slags medieval fantasy verden, hvor sterke farger og følelsen av magi er veldig sterk. Når man legger på Ari Pulkkinens nydelige soundtrack, så er eventyrland komplett. Rowling og Tolkien, ta dere en bolle. Neida. Joda.
Hvis dere ikke tror meg, ta en titt på denne gameplay trailer videoen.

I Trine er det tre forskjellige karakterer man kan spille, og alle tre har selvsagt forskjellige egenskaper. Trollmann Amadeus kan ved magi lage f.eks bokser og planker, tyv Zoya har pil og bue, og knekt Pontus har sverd og skjold. Oppgraderinger o.l. er tilgjengelig underveis, og man har, stort sett, bruk for egenskapene til alle tre i løpet av spillet. Selve "Trine" er et magisk objekt som har bundet disse tre karakterene sammen, og målet er å finne ut hvordan de kan gjøre seg fri fra denne, og det utgjør en reise gjennom skoger, ruiner og grotter, alle like visuelt vakre og magiske.

Årsaken til at jeg har spilt gjennom Trine så mange ganger, er ikke bare det visuelle eller lyden. Det visuelle gjør at jeg "alltid" ønsker meg tilbake, men det som slår meg mest med Trine er hvor morsomt det er. Trine = STEMNING! Dette gjelder forsåvidt Trine 2 også, som jeg har spilt like mange ganger. (Man kan tross alt ikke bare spille det ene og ikke det andre...)
Det faktum at de tilbyr online coop er vel alfa og omega for at jeg har vendt tilbake så mange ganger. Det har alltid blitt en anbefaling fra meg, og så har de jeg har spilt med bare hengt seg på meg, og så har vi spilt det, da. (Speaking of...Noen som vil spille Trine? Har ikke fått min 2017 fix ennå) Enkelt og greit, right? Man lærer seg mye om kommunikasjon og teamwork av å spille Trine, samt en dose tålmodighet... Å bytte mellom karakterer, forklare hva man tror man skal gjøre (by now så må jeg jo holde kjeft, siden jeg vet alt av vane), teste og utforske hva som er mulig. Trine er en spillserie som er best sammen med noen andre, gjerne med bruk av voice gjennom Discord, Skype eller hva enn slags samtaleprogram du måtte bruke. Mange tror kanskje av utseende, så er Trine barnslig. Men det er det langt ifra. I møte med puzzles, fiender, musikken og oppbyggingen av nivåer, så innser man raskt at Trine er like mye for voksne som for barn. Dette spillet passer fint en fredagskveld med en kald pils/cola og to gode venner på øret

For dere som lurer på hvorfor jeg ikke nevner Trine 3 sammen med disse to forgjengerne, så er det fordi Trine 3 er en skam. Trine 3: The Artiifacts of Power ble laget i 3D, og failet stort. Jeg tror de hadde en god idé når det gjaldt fortsettelsen av ideen med serien Trine, men at å trå inn i 3D-verdenen, og skulle begynne å lage både nivåer og fysikk for 3D, ble litt vel for mye. Spillet ble sluppet UFERDIG i 2015, og utviklerne har visst ingen planer om å fullføre... MEN uansett - hvis du og dine venner ser etter en morsom og koselig spillopplevelse å dele - så spill Trine 1 og 2. Dere vil neppe angre, og vil neppe kjede dere

HQ