Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Mandag - siste dagen i påskeferien

Mandag - siste dagen i påskeferien

I dag er siste dagen til å slappe av før man blir kastet ut i arbeidslivet (igjen). Jeg må si det var en veldig deilig ferie hvor mye av tiden ble brukt til spilling, trening, se på mye rart på YouTube og være sammen med familie. Nå vil ikke disse tingene legges på is, men fremover vil det bli mer fokus på jobb.

Første forberedelse til det å komme tilbake til arbeidsdagene mine er å sitte og slappe av på spisebordet med en kopp fylt med varmt vann og ginseng te.

Relax and enjoy :)

HQ
Stekt egg med ris

Stekt egg med ris

Inspirasjoner fra det kritikerkoste nintendo-spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ledet meg til å lage matretten "Fried Egg and Rice". I motsetning til min versjon av matretten, som da bestod av flere ingredienser, trengs det kun to ingredienser i videospillet for denne retten; fugleegg og Hylian ris (en type ris fra det fiksjonelle universet).

Det som er litt rart er at på bildet av matretten (videospill-versjonen) ser man noe grønt på tallerkenen, noe oppskriften ikke nevner. Med litt hjelp fra min kreative side og flere minutter egen-tenkning, endte jeg til slutt med å tro at det kanskje kunne være friséesalat.

Min versjon av matretten bestod av følgende: hjemmelaget naan, kokt ris, stekt egg og friséesalat.

Du kan se hvordan retten ser ut i The Legend of Zelda: Breath of the Wild ved å følge denne linken her: https://zelda.fandom.com/wiki/Fried_Egg_and_Rice,.

Hva synes dere om matretten? :)

HQ
Hva kan man lære av PEGI 18 merkede spill?

Hva kan man lære av PEGI 18 merkede spill?

Det er mange der ute som drar til butikken og kjøper et spill for enten seg selv, til andre eller egne barn uten å nødvendigvis vite så mye om spillets innhold. Dette kan føre til at spillet ikke skaper de forventningene man hadde satt for seg, eller i verste fall være et spill som man av ulike grunner ikke burde ha kjøpt...

Det er derfor fint med en PEGI-ordning som oppsummerer kort om anbefalt aldersgrense til hver enkelt spill som finnes ute i markedet. PEGI-ordningen er delt inn i 5 ulike anbefalte aldersgrenser som er 3+, 7+, 12+, 16+ og 18+ hvorav (logisk nok) laveste siffer er ment for barn mens det høyeste tallet, 18+, er ment for folk fra 18 år og eldre. Videre finnes det egne symboler som forteller mer om spillets innhold som for eksempel bruk av vold, rusmidler, skildring av mobbing eller innhold som kan skape frykt. Mer om aldersgrenser på videospill kan dere lese mer om hos medietilsynet sin hjemmeside.

I stedet å fokusere på PEGI-merkningene så ønsker jeg heller å forske mer på hva man kan lære av spill. I første omgang starter jeg å undersøke PEGI 18 spillet, GTA V. Den har en interessant historie som vinkler inn til vennskap, tillit og det sosiale livet i samfunnet som jeg ønsker å oppleve en gang til, men denne gangen med 'nye briller' og fokus på det positive (merk: med 'positiv' mener jeg nødvendigvis ikke bra ting å lære om, men ting som kan være greit å ha kjennskap til og drøfte med andre om) og se hvor mye nyttig læring man egentlig kan få. Noen eksempler man kan finne svaret på ved å spillet GTA V er hvorfor det ikke er så lurt å spille poker eller hvilke konsekvenser man vil få av å ikke følge trafikkreglene. Nå var det i for seg to 'små' eksempler jeg trakk fram i et spill som har mye brutalt og seksuelt innhold, men men...

Er det noen spill som har lært deg, eller andre rundt deg, noe betydningsfullt?

Dagens matrett - Bolani

Dagens matrett - Bolani

Hei alle sammen!

Min mor har lenge hatt lyst til å lage Bolani og i dag var dagen for å lage den sammen :). Retten lages i flere land omkring Midtøsten, men mange kjenner den som en typisk matrett som stammer fra Afghanistan. Den er veldig enkel å lage og kan fint lages som en type 'gaming food' eller for en gutte-/jentegjeng som ønsker å lage noe enkelt og smakfullt sammen.

Du lager en helt vanlig pizza-deig og fyller ene halvdelen av deigen med grønnsaker som for eksempel vårløk, krydderurter og annet du ønsker av fyll. Brett så sammen begge endene ved å dra ene enden av deigen over til andre siden slik at fyllet er fullstendig dekket. Hvordan du varmebehandler Bolani er helt opp til deg. Noen gjør det med bruk av steketakke mens andre gjør det med bruk av stekepanne. Det handler i grunn om smak og behag.

Hvor sunn du ønsker matretten skal være er selvfølgelig helt opp til deg selv. Slik jeg kjenner matretten så inneholder det masse fett og olje. Søker man opp bilder av "Bolani" på nettet ser man at de er med veldig tynt deig og litt gult og gyldenbrun. Dette er hvordan retten egentlig skal være, men det betyr for all del ikke at man ikke har lov til å gjøre endringer.

Hva er deres typiske 'gamer matrett'?

Hva gjør dere i denne spesielle tiden?

Dette innlegget er kategorisert under: Korona, XboxOne, State of Decay 2, QuantumBreak, Lærer, Barneskolelærer, Fritid, Jobb, Hverdag, Pandemi

Vi lever nå i en litt spesiell tid hvor hverdagen vår er blitt preget av å være varsom, vise hensyn til andre og følge godt med på informasjon fra folkehelseinstituttet og regjeringen om koronaviruset.

Jeg er barneskolelærer så hverdagen går stort sett til planlegging av fjernundervisning, utføre videomøter med elever og snakke med mange elever og kollegaer på chat og videomøter. Dog har jeg tid til fritid etter endt arbeidsdag og en del av det går til spilling! :)

for 2-3 uker siden begynte jeg å spille State of Decay 2 på Xbox One og synes det er litt kult å spille en zombie-apokalyptiske spill. Kanskje feil å si men det å spille State of Decay 2 gir meg en merkelig følelse av hvordan jeg føler det er nå - mye stillere og færre folk ut på gatene nå enn det var før denne pandemien.

Senest denne uken her jeg syntes jeg det ble litt kjedelig med å spille kun State of Decay 2 daglig. Jeg valgte derfor å finne meg et annet spill å ha ved siden av hvis jeg skulle begynne å kjede meg i State of Decay 2, og valget falt for Quantum Break. Jeg vet ikke akkurat hvorfor jeg begynte å spille det, men mens jeg scrollet ned i spill-biblioteket mitt så kom jeg på at jeg kanskje burde prøve ut Quantum Break (noe jeg egentlig lovte meg selv å gjøre i høstferien...). Forøvrig et veldig kult spill med en gameplay og historie som gir meg en déjá-vu følelse av Max Payne-serien - ikke rart når begge spillene er laget av samme utvikler.

Sånn! Kort og presist om hva jeg holder på nå for tiden. Jeg vil veldig gjerne høre hva dere andre her inne gjør i denne spesielle tiden. Går mye av tiden til jobb, spilling eller til noe helt annet?