Norsk
Blog
VELKOMMEN TIL BYEN MIN!

VELKOMMEN TIL BYEN MIN!

Skrevet av Bernt Erik den 24 februar 2019 klokken 14:27
Dette innlegget er kategorisert under: cities skylines, Bybyggespill, Simulator, Simulasjon, Gamer, Gamer, Spilling, SimCity

Er det et spill jeg virkelig liker godt så er det Cities Skylines fra den finske utvikleren Colossal Orders. De har med sitt spill gjort Maxis sin SimCity-serie til skamme. Okei da, SimCity 4 er et godt spill og som spilles av mange den dag i dag. Cities Skylines er alt hva SimCity 2013 ikke hadde nemlig variasjonen, muligheten, dybden og sist men ikke minst størrelsen. Du kan bygge en skikkelig metropol om du vil og det er nettopp dette som gjør at jeg sitter klistret til dette spillet.

Jeg har over 700 timer med spillet og har bygd den ene byen etter den andre, men aldri har jeg egentlig gjennomført en by og det tenkte jeg at jeg for en gangs skyld skulle prøve på nå. Det vil si i tiden fremover vil jeg presentere bilder fra denne byen som jeg har kalt foreløpig har kalt for Forza og for de av dere som digger bilspillserien fra Turn 10 og Microsoft som er kartet hentet fra nettopp spillet.

Så her er en bunke med skjermbilder fra byen min og håper du liker det du ser. Hvilke typer spill liker du best? Spiller du Cities Skylines eller er det andre spill i denne sjangeren du liker best?

HQ
Badminton er en idrett som passer for alle!

Badminton er en idrett som passer for alle!

Skrevet av Bernt Erik den 6 januar 2019 klokken 22:19
Dette innlegget er kategorisert under: badminton, orkangerbadmintonklubb, orkanger, orklacup2019, veterannm, idrett, sport, aktivitet, klubb

Visste du at badminton faktisk er verdens raskeste racketsport i verden og at en badmintonflue har nådd opp i hele 421 km/t. Ikke at jeg klarer å slå så hardt, men har jo selvsagt et mål om å klare å slå så hardt at motstanderen min ikke har en sjanse å ta fluen.

Som dere for lengst har fått med dere så er jeg stor fan av badminton og har vært aktiv on/off i denne idretten i en del år. Badminton er sist men ikke minst en meget sosial idrett og hvor miljøet er meget bra. Her møtes ung som gammel og slår et slag med hverandre om det er på trening eller på turneringer. Badminton er en idrett som også får kroppen i shape spesielt om man er aktiv med på treningene og kjemper med nebb og klør. Visste du at med en times badminton med ei vekt på ca. 70 kilo så forbrenner du 320 kalorier? Er ikke det bra så vet ikke jeg.


Det stopper ikke her. Visste du at badminton faktisk også kan gi et lengre og bedre liv. I en forskningsrapport som kommer frem så er det faktisk en realitet. For meg lover dette meget godt spesielt med tanke på at jeg er ti år eldre enn kjæresten min og da håper jeg dette kan være med å utjevne aldersforskjellen mellom oss. I alle fall, lov å håpe, hehe...

Badminton er for alle og passe alle aldre. Om du er fem år eller 90 år så kan du spille badminton. Viktige er bare at man har det artig og føler at man får noe igjen for å spille badminton. For meg er badminton veldig moro og får meg i form. Husker godt første økten min etter en del års pause her i Orkanger. Dagen derpå kjente jeg det så godt i musklene i rumpa at jeg knapt klare å gå ned trappa. I tillegg kjente jeg deg godt i armene, ryggen, lårene og sist men ikke minst brystmusklene. Med andre ord, dette er bevis på at man med badminton trener så og si alle muskler i kroppen. Badminton er en idrett hvor man kan ha glede om man spiller bak i hagen eller tar turen innom hallen. Om du tror badminton er en kostbar idrett så kan du tro om igjen. Det er den på langt nær ikke om man sammenligner med mange andre idretter.

Føler du at reaksjonen din burde ha blitt bedre så er badminton midt i blinken. Har flere ganger tatt i mot med stor koordinasjon kopper, fat med mer som har falt ned fra skap uten problemer. Her er det ikke annet enn å takke for at jeg er aktiv i badminton. At det er sosialt med badminton er ikke å legge skjul på. Jeg har siden jeg startet opp i Orkanger Badmintonklubb får mange nye venner samt blitt kjent med flere utenfor Orkanger også. Treningene våre er sosiale så det holder og vi prøver å variere hvem vi spiller med og mot. Så har vi turneringene. De er også sykt sosiale og her kan man om man ønsker virkelig øke vennetallet.

Hva krever så badminton av spilleren?
* Teknikk
* Styrke
* Utholdenhet
* Spenst
* Taktikk
* Konsentrasjon
* Vilje

Disse punktene er noe jeg kan skrive under på. Akkurat de punktene der kan jeg uten tvil skrive under på og som igjen gjør at badminton på mange mulige måter er en allsidig idrett.

Før jul fikk jeg en ny rolle i Orkanger Badmintonklubb og har tatt på meg å jobbe opp i mot sponsorene våre. For med den jobben er målet mitt å skaffe til veie god økonomi slik at vi kan opprettholde aktivitetsnivået vi har i klubben både for de som vil trene og proffene våre. Her er det viktig med langsiktighet og hvordan vi kan bidra til en en større idrettslig variasjon her i Orkdal med badminton.

I kommende år har vi tatt på oss to store arrangementer og først ut er Veteran NM som går av stabelen 8. til 10. mars. Her får vi besøk Norges eliten innen badminton for oss over 35 år. Dette arrangementet gleder jeg meg sykt mye til og skal vel selv også delta. Her får jeg ta dette som trening og ikke ha noen formelle mål utenom å vinne et par kamper. Andre arrangementet som vi tradisjon tro skal kjøre på med er Orkla Cup 2019 i Badminton og den turneringen arrangeres den 27. og 28. april. I fjor var denne en av de største i regionen og hvor Orkanger Badmintonklubb satte seg godt og grundig på kartet som en stor aktør for idretten.

Så nå er det bare å brette opp armene og gjøre seg klar for et aktivt år med badminton. Jeg gleder meg og skal gjøre hva jeg kan for å bidra med mine egenskaper i klubben. Dette skal bli et morsomt og spennende år på mange måter og med det håpe at jeg kan bli en viktig bidragsyter her på Orkanger og i klubben. Badminton er moro og en idrett jeg trives veldig godt med.

Hvilken idrett trives du best i og har du prøvd å spille badminton?

HQ
BondeLAN - The Last Adventure

BondeLAN - The Last Adventure

Skrevet av Bernt Erik den 6 januar 2019 klokken 00:44
Dette innlegget er kategorisert under: bondelan, dataparty, lanparty, snåsa

Som aktiv bidragsyter og arrangør så har jeg den glede og snart invitere til nytt BondeLAN på Snåsa i vinterferien. Jepp, du leste riktig. Da er det snart duket for årets store arrangement på Snåsa og som samler deltakere for alle Norges hjørner.

Er det noe BondeLAN gjennom mange, mange år har klart så er det å samle deltakere fra alle Norges hjørner. Til og med har det vært deltakere fra andre land utenom Norge innom BondeLAN og det sier litt om hvordan LANpartyet har blitt lagt merke til. Husker godt glansdagene da jeg selv var veldig aktiv der. Kjørte massevis av konkurranser, delte ut tonnevis med premier og stemningen var fantastisk.

Selv om jeg nå har flyttet fra Snåsa så kan jeg innrømme at BondeLAN er og blir mitt hjertebarn og som jeg har brukt utrolig mange timer av mitt liv til. Derfor er det med stor glede at vi i gjengen kan invitere til et nytt dataparty på Snåsa og det selvsagt i vinterferien. I år skal arrangementet virkelig slå hæla i taket og håper at alle kan være med å bidra til at dette kommer inn i BondeLAN historiebøker som et av de beste.

Fra arrangøren loves det som vanlig masse aktiviteter, spennende compoer, unike konkurranser og det vil selvsagt bli delt ut masse store og små premier i alle forskjellige varianter. I tillegg vil det bli servert mye god mat og stemningen kommer selvsagt til å bli bra noe gjengen bak BondeLAN kommer til å gjøre alt de kan for å få til.

Så nå er det bare å plotte inn 17. til 20. februar inn i kalenderen og gjøre seg klar til litt av en opplevelse på et av Norges eldste LANparty. Det kommer ikke til å bli spart på noe og om du er ute etter en livåt opplevelse så ta turen til Snåsa og BondeLAN i vinterferien.

Om du vil vite mer så klikk deg inn på facebooksiden til BondeLAN -> https://www.facebook.com/BondeLAN/?fref=ts og nettsiden er under oppbygging -> www.bondelan.no og vil bli lansert innom kort tid med info om det kommende arrangementet.

Ikke annet enn å glede seg eller hva tror du?

HyperX Fury RGB SSD - Fargesprakende lagring!

HyperX Fury RGB SSD - Fargesprakende lagring!

Skrevet av Bernt Erik den 3 januar 2019 klokken 23:16
Dette innlegget er kategorisert under: hyperx, hyperxgaming, omtale, anmeldelse, furyrgbssd, gamingutstyr, spillutstyr, ssd, lagringsmedie, Spill, Gaming, Gamer, hardwaretester, kingston, kingstontechnology

Er du fortsatt en av de som enda kjører på med SATA-disker og enda ikke har fått med deg at det finnes superkjappe SSD-er? Da bør du kanskje se litt mer på dette her.

HyperX er et selskap underlagt en av de største selskapene i verden innenfor lagringsmedier, nemlig Kingston. HyperX er gamernavnet til Kingston og som de bevist har bygd opp de siste årene med det ene kvalitetsproduktet etter det andre. Selv har jeg fått gleden av å være med på dette storslåtte racet og hvor jeg har vært så heldig og fått testet det ene fete produktet etter det andre.

Da jeg ble spurt om jeg vil sjekke ut deres nye Fury RGB SSD så var jeg selvsagt ikke sen om å be. Jeg jublet da jeg fikk muligheten og nå sitter jeg her med et meget stort glis om munnen og koser meg godt med både kjapp lesing, skriving og fargesprakende farger på innsiden av kabinettet mitt.

Først så er det bare å innrømme at HyperX har gjort det igjen og denne gangen har de klart det til gangs. Ikke bare er dette selskapet mestre på lagringsmedier, men de er også utrolig flinke til å produsere ting og tang som vi gamere gjerne vil ha.

Er det noe vi digger så er det masse fargesprakende farger både på utsiden og innsiden av gamerPCen vår. Dette har selvsagt HyperX gjort noe med og har lansert en flunka ny SSD som ikke bare er kjapp til å skrive og lese, men som også virkelig piffer opp innsiden av kabinettet.

Deres siste skudd på stammen heter Fury RGB SSD og som navnet tilsier oser av fargerik lagring. Noe av det viktigste for meg er nemlig at gamerPCen leser og skriver fort slik at jeg ikke opplever lagging eller hakking i spill om du vil. Det vil si at spillene kjører jevnt og smooth.

Dette er noe HyperX også er klinkende klare over og som er en gamers aller største mål å ha. Derfor strekker produsenten seg langt for å oppnå dette og det klarer de til glans med deres Fury RGB SSD. For med lesehastighet på 550 MB/s og lagring på 480MB/s så går gamingen som en drøm. En annen ting som jeg også er nøye med så er det å legge inn Windows på SSD. Dette gjør at jeg slipper saktekjøring av operativsystemet og som igjen gjør at spillene kan gå tregt. Teknologien som er brukt her er har fått navnet 3D NAND og styres med en Marvell kontroller.

Det andre som gjør dette produktet til en sikker vinner er uten tvil fargene. Her har du tilgang til så å si alle regnbuens farger og det beste av alt, om du har flere HyperX-produkter med denne fargeteknologien så kan disse produktene vise samme fargen samtidig om det er SSD eller f.eks. RAM. For HyperX har også RAM-brikker som kjører på med alle regnbuens farger. Selve fargene på SSDen styres via en kontakt ved siden av SATA-strøm- og kontaktene på hovedkortet. Kabelen som følger med kobles til 4-pinners 12V RGB-kontakt på hovedkortet. I selve SSDen finner du hele 75 RGB LED moduler som igjen gjengir de krystallklare fargene.

Teknologien som er brukt her har HyperX kalt for «daisy-chain» og som gjør at produktene kan vise akkurat samme farge samtidig og noe som gjør at det blir en meget stilig helhet inne i kabinettet.

Om du nå går og drømmer om å pimpe opp gamerPCen din så kan du faktisk gjøre det på skikkelig vis og i tillegg være trygg på at du beholder farten på gaming din. HyperX kommer her med et helt fantastisk produkt som jeg kan få skrytt nok av og som funker helt perfekt om du skal bruke SSDen til operativsystemet eller til gamingen din.

Her får du i pose og sekk uten problemer med både pimpe og kose deg med stabil fart gjennom dine stunder fremfor PC-skjermen. HyperX har nok en gang gått i førersetet og serverer her et fantastisk produkt som ikke bare leverer fart og spenning, men også en fargesprakende opplevelse som garantert kommer til å fange oppmerksomheten til de som ser det. På LAN-partyer må dette bare funke perfekt og lyse opp omgivelsen ved siden av deg. Så hva er vel bedre enn at du på kjøpet får sikker, kjapp lagring og lesing. HyperX, dere er fantastiske og nå er det bare å vente på neste produkt som skaper litt furore blant verdens gamere.

Vil du vite mer om produktet så klikk deg inn på nettsiden til HyperX gaming. -> https://www.hyperxgaming.com/en/storage/fury-rgb-ssd

Er HyperX Fury RGB SSD noe du kunne ha tenkt deg? Hvilken lagringsmedier bruker du? Har du SATA-disker eller SSD-er eller begge deler?

Minionskake som mange fikk smake...

Minionskake som mange fikk smake...

Skrevet av Bernt Erik den 18 oktober 2015 klokken 13:55
Dette innlegget er kategorisert under: cakeboss, kaketid, gammerns gamerkanal, Youtuber

I anledningen bursdagsselskapet til dama mi, sønnen min og meg lagde førstnevnte en utrolig herlig kake. Både jeg og sønnen min bestilte en Minionskake. Den utfordringen tok dama mi på strak arm og lagde den herligste kaken vi kunne drømme om.

I alle fall, her er kaka i sin helhet filmet noen timer før selskapet.

HER ER MINIONSKAKEN

Herlig kake ja?