Norsk
Blog
Badminton er en idrett som passer for alle!

Badminton er en idrett som passer for alle!

Skrevet av Bernt Erik den 6 januar 2019 klokken 22:19

Visste du at badminton faktisk er verdens raskeste racketsport i verden og at en badmintonflue har nådd opp i hele 421 km/t. Ikke at jeg klarer å slå så hardt, men har jo selvsagt et mål om å klare å slå så hardt at motstanderen min ikke har en sjanse å ta fluen.

Som dere for lengst har fått med dere så er jeg stor fan av badminton og har vært aktiv on/off i denne idretten i en del år. Badminton er sist men ikke minst en meget sosial idrett og hvor miljøet er meget bra. Her møtes ung som gammel og slår et slag med hverandre om det er på trening eller på turneringer. Badminton er en idrett som også får kroppen i shape spesielt om man er aktiv med på treningene og kjemper med nebb og klør. Visste du at med en times badminton med ei vekt på ca. 70 kilo så forbrenner du 320 kalorier? Er ikke det bra så vet ikke jeg.


Det stopper ikke her. Visste du at badminton faktisk også kan gi et lengre og bedre liv. I en forskningsrapport som kommer frem så er det faktisk en realitet. For meg lover dette meget godt spesielt med tanke på at jeg er ti år eldre enn kjæresten min og da håper jeg dette kan være med å utjevne aldersforskjellen mellom oss. I alle fall, lov å håpe, hehe...

Badminton er for alle og passe alle aldre. Om du er fem år eller 90 år så kan du spille badminton. Viktige er bare at man har det artig og føler at man får noe igjen for å spille badminton. For meg er badminton veldig moro og får meg i form. Husker godt første økten min etter en del års pause her i Orkanger. Dagen derpå kjente jeg det så godt i musklene i rumpa at jeg knapt klare å gå ned trappa. I tillegg kjente jeg deg godt i armene, ryggen, lårene og sist men ikke minst brystmusklene. Med andre ord, dette er bevis på at man med badminton trener så og si alle muskler i kroppen. Badminton er en idrett hvor man kan ha glede om man spiller bak i hagen eller tar turen innom hallen. Om du tror badminton er en kostbar idrett så kan du tro om igjen. Det er den på langt nær ikke om man sammenligner med mange andre idretter.

Føler du at reaksjonen din burde ha blitt bedre så er badminton midt i blinken. Har flere ganger tatt i mot med stor koordinasjon kopper, fat med mer som har falt ned fra skap uten problemer. Her er det ikke annet enn å takke for at jeg er aktiv i badminton. At det er sosialt med badminton er ikke å legge skjul på. Jeg har siden jeg startet opp i Orkanger Badmintonklubb får mange nye venner samt blitt kjent med flere utenfor Orkanger også. Treningene våre er sosiale så det holder og vi prøver å variere hvem vi spiller med og mot. Så har vi turneringene. De er også sykt sosiale og her kan man om man ønsker virkelig øke vennetallet.

Hva krever så badminton av spilleren?
* Teknikk
* Styrke
* Utholdenhet
* Spenst
* Taktikk
* Konsentrasjon
* Vilje

Disse punktene er noe jeg kan skrive under på. Akkurat de punktene der kan jeg uten tvil skrive under på og som igjen gjør at badminton på mange mulige måter er en allsidig idrett.

Før jul fikk jeg en ny rolle i Orkanger Badmintonklubb og har tatt på meg å jobbe opp i mot sponsorene våre. For med den jobben er målet mitt å skaffe til veie god økonomi slik at vi kan opprettholde aktivitetsnivået vi har i klubben både for de som vil trene og proffene våre. Her er det viktig med langsiktighet og hvordan vi kan bidra til en en større idrettslig variasjon her i Orkdal med badminton.

I kommende år har vi tatt på oss to store arrangementer og først ut er Veteran NM som går av stabelen 8. til 10. mars. Her får vi besøk Norges eliten innen badminton for oss over 35 år. Dette arrangementet gleder jeg meg sykt mye til og skal vel selv også delta. Her får jeg ta dette som trening og ikke ha noen formelle mål utenom å vinne et par kamper. Andre arrangementet som vi tradisjon tro skal kjøre på med er Orkla Cup 2019 i Badminton og den turneringen arrangeres den 27. og 28. april. I fjor var denne en av de største i regionen og hvor Orkanger Badmintonklubb satte seg godt og grundig på kartet som en stor aktør for idretten.

Så nå er det bare å brette opp armene og gjøre seg klar for et aktivt år med badminton. Jeg gleder meg og skal gjøre hva jeg kan for å bidra med mine egenskaper i klubben. Dette skal bli et morsomt og spennende år på mange måter og med det håpe at jeg kan bli en viktig bidragsyter her på Orkanger og i klubben. Badminton er moro og en idrett jeg trives veldig godt med.

Hvilken idrett trives du best i og har du prøvd å spille badminton?

HQ